Incidenten met nepagenten

Auteur Topic: Incidenten met nepagenten  (gelezen 59226 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

PietjePuk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,666
Reactie #40 Gepost op: 16 juni 2012, 12:53:54
Zo ken ik ook nog een leuk verhaal wat in ons verzorgingsgebied afspeelde. Iemand had in zijn auto blauwe flitsers + matrixbord ingebouwd op de hoedenplank met stop politie.  
Op een gegeven moment rijdt hij achter een auto die naar zijn zin niet genoeg opschiet, waarop hij de blauwe flitsers aanzet. De auto gaat aan de kant waarop hij kan passeren en op dat moment zet hij STOP POLITIE aan........................ jammer voor hem deed hij dat bij collega's in een burgerauto  :D
Wat had ik graag de kop van die vent willen zien zeg..!

"Goh.. dus.. "collega", de reden dat we je aan de kant zetten..."  O0


sylvester1986

 • Gast
Reactie #41 Gepost op: 24 oktober 2012, 22:17:43
Nepagenten lossen schoten bij overval

VELDHOVEN -  Bij een overval op een geparkeerde auto langs de snelweg A67 bij Veldhoven zijn woensdagmiddag schoten gelost. Dat gebeurde door drie mannen die zich voordeden als agenten.

In de overvallen auto zat één man, die ongedeerd is gebleven. Het is niet bekend of de daders iets buitgemaakt hebben, meldt dichtbij.nl. De drie overvallers droegen donkere kleding met oranje banden met het opschrift 'politie'.
De nepagenten gingen ervandoor in een zilvergrijze Volvo S80 met blauw zwaailicht. De auto is teruggevonden en was geprobeerd in brand te steken. De daders zijn vermoedelijk gevlucht in een andere auto en zijn spoorloos.
Een rijstrook van de A67 richting België werd afgezet voor onderzoek. Het onderzoek trok veel bekijks en veroorzaakte lange files in de avondspits. Vanaf Eindhoven stond een file van 15 kilometer. Ook op de randweg om Eindhoven richting het zuiden ontstond vertraging, aldus de ANWB.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/13112755/__Nepagenten_lossen_schoten__.html


skippy02

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,541
 • Scanman Jan
Reactie #42 Gepost op: 11 november 2012, 20:24:18
Nepagent het ziekenhuis ingeslagen

Assen - Een 27-jarige inwoner van Assen heeft zijn optreden als nepagent zondagochtend vroeg in zijn woonplaats lelijk moeten bezuren. De man liep dusdanige klappen op van een plaatsgenoot, die hij zogenaamd wilde controleren, dat hij in een ziekenhuis belandde.
De 27-jarige had met zijn 32-jarige broer op de Nobellaan een 30-jarige Assenaar en diens 22-jarige vriendin tot stoppen gedwongen. Het tweetal deed zich voor als politiemensen en reed in een auto die was voorzien van een blauwe lamp op het dashboard en witte flitslampen in de grille. De 30-jarige vertrouwde het zaakje echter niet, wilde weglopen maar kreeg een trap en een klap op zijn hoofd van een van de ‘agenten’.

De Assenaar sloeg vervolgens de neppolitieman in het gezicht. De gealarmeerde echte politie trof de namaak-collega gewond op straat aan. Hij moest met oogletsel naar een ziekenhuis worden vervoerd.

De andere nepagent werd gearresteerd, de auto in beslag genomen.

Bron: Newspower.nl
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


sylvester1986

 • Gast
Reactie #43 Gepost op: 6 december 2012, 12:02:54
Ook in Amerika zijn incidenten met nepagenten.
Don't Pull Over for Unmarked Police Cars
TNSONSOFLIBERTY


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #44 Gepost op: 27 januari 2013, 17:14:39
Bestolen door nepagenten

http://www.politie.nl/nieuws/2013/januari/25/02-bestolen-door-nepagenten.html
Laatste update: 25-01-2013 | 11:48 Woordvoering: Oost-Nederland - mediadesk Zuid

Geldermalsen - Op de A15 bij Geldermalsen hebben donderdag nepagenten toegeslagen en een automobilist bestolen van zijn geld. De politie heeft de zaak in onderzoek maar van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Het slachtoffer, een 47-jarige man uit Portugal, meldde zich rond vijf uur bij de politie kort nadat hij was bestolen. Volgens zijn zeggen was hij op de A15 ter hoogte van Vuren ingehaald door een zwarte Audi, waarvan de inzittenden zich voordeden als politie en gebaarden hen te volgen. Omdat de man er van uit ging met echte agenten van doen te hebben volgde hij de wagen tot een benzinestation bij Geldermalsen. Daar vroegen de ‘agenten’ of de Portugees geld bij zich had en dat wilde tonen om te onderzoeken op echtheid. Nietsvermoedend gaf het slachtoffer de mannen het geld, waarna ze er vandoor gingen. De politie heeft nog vergeefs naar de daders gezocht.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #45 Gepost op: 6 februari 2013, 00:23:34
Met politiejas aan, maar géén agent

http://www.politie.nl/nieuws/2013/februari/1/02-nijmegen-met-politiejas-aan-maar-geen-agent.html
Laatste update: 01-02-2013 | 10:43

Nijmegen - Agenten hielden vannacht een 42-jarige inwoner van Beuningen aan op de Kraayenhoflaan. Hij had inbrekerswerktuig in zijn auto, droeg een politiejasje en bleek bij zijn fouillering ook in het bezit van een valmes, vuurwerk en een laserpen.

De agenten zagen de man rijden op de Groesbeekseweg in Nijmegen en het viel hen op dat hij slingerde. Bij de controle van de persoonsgegevens via de meldkamer werd duidelijk dat de bestuurder meerdere malen was gepakt voor inbraken. Op de Kraayenhoflaan werd de man langs de kant gezet. Vreemd was ook dat de man een politiejas droeg. He moest blazen en bleek niet te hebben gedronken.  Wel  werd hij aangehouden omdat hij zich wilde voordoen als politieman en zal vandaag aan de recherche het nodige moeten uitleggen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #46 Gepost op: 15 maart 2013, 02:01:56
Diefstal uit woning door nepagent

http://www.politie.nl/nieuws/2013/maart/14/03-bussum-diefstal-uit-woning-door-nepagent.html
Laatste update: 14-03-2013 | 12:59

Bussum - Woensdag 13 maart deed een man zich voor als politieagent die kwam voor woninginbraakpreventie. Een tweede verdachte haalde spullen uit de woning.

Rond 12.50 uur werd er aangebeld bij een 86-jarige bewoner aan de Voormeulenweg. Een man stond voor de deur die zich voordeed als zijnde van de politie. Hij droeg een jas wat veel op een politie-uniform leek en gaf aan te komen voor woninginbrakenpreventie. De bewoner liet de man binnen. De nepagent begon met een preventieverhaal en inspecteerde de ramen. De bewoner vertrouwde het niet en vroeg om een legitimatiepas. De nepagent kon geen politiepas laten zien en vertrok in de richting van de Abraham Kuijperlaan.

sieraden gestolen
Toen de bewoner in de slaapkamer kwam bleek dat er sieraden verdwenen waren. Vermoedelijk had de nepagent de deur open gelaten zodat een tweede persoon ongezien naar binnen kon gaan en de spullen kon wegnemen.

Uw tip!
De man die binnenkwam was lichtgetint, rond de 1.70 meter lang met een normaal postuur en tussen de 40 en 45 jaar. Hij had een rond gezicht en droeg een zwarte jas met het opschrift politie, een zwarte broek en een zwarte stoffen muts.

Getuigen en/of mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie waarschuwt
De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs. Agenten kunnen zich altijd legitimeren met een politiepas. Vertrouwt u het niet, vraag dan altijd om de legitimatiepas, kan deze niet getoond worden, bel dan 112.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #47 Gepost op: 6 april 2013, 19:03:22
Politie waarschuwt voor nepagent

http://www.politie.nl/nieuws/2013/april/5/02-ede-politie-waarschuwt-voor-nepagent.html
Laatste update: 05-04-2013 | 17:24

Ede - Bij de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen van een nepagent die woningen zou willen controleren op inbraakpreventie. De politie vraagt bewoners alert te zijn.

De nepagent belde aan bij woningen aan de Bunschoterweg en de Arthur van Schendellaan waarbij hij aangaf van de politie te zijn. Hij toonde een ‘politiepas’ en had een politielogo op zijn jas. De man gaf aan de woning van binnen te willen controleren op inbraakpreventie. Tot nu toe missen de bewoners nog geen spullen en lijkt er niets te zijn weggenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt bewoners die een dergelijk incident hebben meegemaakt, dit bij de politie te melden. Wanneer de man bij u aanbelt dan wordt u verzocht direct contact op te nemen met de politie.

De man is rond de 1.75 meter lang, heeft een getint uiterlijk en is rond de 30 á 35 jaar oud. De man droeg een donkerblauw jack, een zwarte broek en gymschoenen. Daarnaast had de man een bruine pet op. Mogelijke getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #48 Gepost op: 12 april 2013, 12:05:59
Nepagenten bestelen toeristen op straat

http://www.politie.nl/nieuws/2013/april/12/06-den-haag-nepagenten.html
Laatste update: 12-04-2013 | 08:54

Den Haag - Vier buitenlandse toeristen werden de afgelopen dagen in Scheveningen slachtoffer van twee mannen die zich voordeden als politieagent. Bij een ‘identiteitscontrole’ stalen de nepagenten ongemerkt geld uit de portemonnee van de toeristen. De politie is op zoek naar getuigen.

De werkwijze van de twee nepagenten en een waarschijnlijke handlanger is telkens hetzelfde: een man spreekt een toerist aan met een vraag, waarna deze handlanger en toerist vrijwel direct daarna door twee nepagenten worden aangesproken. De twee mannen moeten de ‘agenten’ een legitimatiebewijs tonen en vervolgens hun portemonnee overhandigen zodat de agenten kunnen zien of er drugs of vals geld in zit. Zonder dat het slachtoffer het doorheeft, wordt er ondertussen geld uit de portemonnee gehaald.

Een 57-jarige man van Aziatische afkomst werd vrijdag 5 april rond 12.10 uur in de Van Dorpsstraat slachtoffer van deze truc. Deze man moest niet alleen zijn portemonnee afgeven, maar werd ook gefouilleerd. De nepagenten bestolen de man - die dit pas later ontdekte - van zo’n vijfhonderd euro en zijn mobiele telefoon.

Op zondag 7 april werd rond 14.15 uur een 48-jarige Afrikaanse congresbezoeker op de Gevers Deynootweg slachtoffer van mogelijk dezelfde drie mannen. Deze congresbezoeker voelde echter nattigheid toen hij zijn portemonnee moest afgeven. Hij liet uitsluitend de inhoud zien en stopte de portemonnee daarna direct weer weg. Hierop liepen de drie andere mannen samen weg in de richting van het politiebureau.

Diezelfde zondag rond 11.15 uur trapte op de Frederik Hendriklaan een 38-jarige Aziatische congresganger wel in de truc van de drie mannen. Hij werd zo bestolen van zo’n vijfhonderd euro. Op dinsdag 9 april maakten de mannen voor zover bekend een laatste slachtoffer. Rond 11.30 uur bestolen twee nepagenten bij de tramhalte op het Statenplein een 28-jarige man van Aziatische afkomst.

Babbeltrucs
De politie waarschuwt voor deze vorm van criminaliteit; iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van deze manier van oplichting. In de zomermaanden zijn het echter vooral toeristen die slachtoffer worden van deze babbeltruc. Agenten zullen u op straat nooit vragen om uw geld op echtheid te controleren, om uw bankpas te mogen bekijken, dan wel u om uw pincode vragen. Bent u slachtoffer geweest van dergelijke nepagenten, doet u dan altijd aangifte bij de politie via 0900-8844.

Getuigen gezocht
De recherche van politiebureau Scheveningen is op zoek naar getuigen van (een van) deze incidenten. Heeft u op een van deze dagen iets gezien van de oplichting? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de drie mannen? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Samen sterk in de hulpverlening!


Haageneesch

 • Foto- en videograaf.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,942
 • Foto- en videograaf Den Haag, PPK-houder.
  • Haageneesch
Reactie #49 Gepost op: 22 april 2013, 11:27:18
Getuigen beroving gezocht

Den Haag - De recherche onderzoekt een beroving van vier Israëlische toeristen rond 18.45 uur op het Zwarte Pad, ter hoogte van het eindpunt van de tramlijn. Twee mannen die zich uitgeven als politieagenten beroofden hen van ongeveer 2000 dollar.

De daders waren twee mannen, blank en lichtgetint. Beiden droegen (licht)blauwe kleding, met opdruk (gelijkend op epailletten). De lichtgetinte man is 45-45 jaar, met een breed postuur en rond gezicht, 1.75 m en droeg een donkerblauwe pet. Zijn spijkerbroek had scheuren op bovenbeen en knie. De andere man is ongeveer 40 jaar, heeft kortgeschoren lichtblond haar, is 1.70 m en heeft een normaal postuur. Hij droeg een brede riem over zijn kleding.

Tips? Bel de politie!
Nadat de toeristen aangifte deden, startte de politie een onderzoek en een Burgernetactie. Er werden vervolgens twee mannen aangehouden, die voldeden aan het signalement; zij bleken echter niks met de beroving te maken te hebben. De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien dat te maken kan hebben gehad met de beroving? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen op telefoonnummer 0900-8844.