Solliciteren bij de politie voor een functie niveau 5 of 6

Auteur Topic: Solliciteren bij de politie voor een functie niveau 5 of 6  (gelezen 6630 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

DiNozzo

  • Landelijke Eenheid, dienst Infrastructuur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,944
Reactie #20 Gepost op: 23 februari 2011, 23:40:17
Als je de niveau 5 opleiding gaat doen, wordt je toch echt klaargestoomd voor een leidinggevende functie. Tijdens je opleiding zit je wel op straat. Echter je zal weinig noodhulp diensten draaien. Voor zover ik weet werk je welgeteld drie maanden in de noodhulp.

Is overigens wel een beetje afhankelijk van je korps. Sommige korpsen laten wel bij wijze van ervaringstraject je een jaartje in de BPZ meedraaien, andere korpsen stoppen je ergens als wijkagent of direct in leidinggevende functie. Vooral in die laatste zal je, als je geluk hebt, af en toe nog eens noodhulp draaien maar vaak ook niet. De kritiek van de werkvloer is dan ook heel erg dat veel nieuwe leidinggevenden niet weten wat er op de werkvloer of op straat speelt.

Ik kan je wel advies geven over wat je wilt doen maar ik ben een echte straattijger. Ik werk het liefst zo lang mogelijk op straat en wil pas op veel latere leeftijd naar een wat meer specialistische functie gaan. Het maakt mij niet uit of die functie gelijkwaardig is of hogerop. Ik krijg bij jou een beetje het gevoel dat je graag hogerop wil. Ik kan er naast zitten maar ik vind het zelf belangrijker dat ik elke dag plezier in mijn werk heb en dat heb ik niet als ik aan een bureau gekluisterd zit.