Brandweervaardigheidstoetsen klasse 112 in Haaren 19-03-2011

Auteur Topic: Brandweervaardigheidstoetsen klasse 112 in Haaren 19-03-2011  (gelezen 2184 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 47,987
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Brandweervaardigheidstoetsen klasse 112 in Haaren

http://www.hulpdienstenonline.nl/brandweervaardigheidstoetsen-klasse-112-haaren

Bron tekstbijdrage: Sander van Gils
Laatst bijgewerkt op 19 mrt 2011 om 19:03

Afgelopen zaterdag 19 maart vonden er weer vaardigheidstoetsen plaats in Haaren.

Hierbij gingen tien ploegen de strijd aan om door te mogen naar de volgende ronde. Het zonnige weer was prachtig om op deze dag deel te nemen aan de vaardigheidstoetsen en trokken mede daarom vele toeschouwers.

Wegens een faillissement vond er een uitverkoop van een plaatselijke bakkerij aan de Driehoeven in Haaren plaats. Een tweetal werknemers van het failliete bedrijf waren bezig een elektrische bakoven te demonteren in de bakkerij. Tegelijkertijd werd er namens de deurwaarder op het achterterrein een container geplaatst voor het ophalen van diverse spullen. Tijdens het demonteren van de machine wordt een van de werknemers geŽlektrocuteerd via zijn handen. Hierdoor loopt hij brandwonden op aan beide handen. Zijn collega komt hierbij uitgelopen en loopt in paniek naar buiten om hulp te halen. Nadat hij de kraanmachinist om hulp heeft gevraagd gooit deze zijn bedieningskast aan de kant zonder deze te blokkeren. Hierdoor is de kraan in werking getreden en is een andere medewerker onder de container bekneld komen te zitten.

Het uitrukbericht luide als volgt: wilt u uitrukken voor een ongeval met beknelling aan de Driehoeven 9 te Haaren. Bij het nader uitvragen van de centralist werd er verteld dat er een persoon onder een container bekneld zou zijn maar nog wel aanspreekbaar was. Bij aankomst van de tankautospuit in het centrum van Haaren stond de kraanmachinist ze aan de straat te wenken dat ze direct mee moesten komen naar het achterterrein waar zijn collega bekneld was geraakt. Als men deze kraanmachinist goed uit had gevraagd, vertelde deze dat er nog een persoon in paniek weggelopen was. Als men daarna een goede verkenning had uitgevoerd kwamen ze terecht bij het slachtoffer welke geŽlektrocuteerd was.

Tevens zat de collega welke in paniek was geraakt bij hem. Na het uitschakelen van de stroom konden beide personen snel in veiligheid gebracht worden. Na het koelen van de verbranden handen van een van de slachtoffers kon begonnen worden met het bevrijden van het slachtoffer welke bekneld zat onder de container. Als men de container en de vrachtwagen op de juiste manier hadden onderstopt kon de container met een hydraulische spreider gelift worden zodat ook dit slachtoffer bevrijd was.

Na alle slachtoffers over te hebben gedragen aan de ambulancedienst en het object aan de politie kon het inpakken beginnen.

's Avonds vond de prijsuitreiking plaats in Het Gastenbosch in Helvoirt. De prijsuitreiking werd gecombineerd met de prijsuitreiking van de vaardigheidstoetsen welke dezelfde dag in Helvoirt werden gehouden. Na enkele mooie dankwoorden van burgemeester Ronnes en wedstrijdleider Rene de Laat werd een korte uitleg gegeven hoe de wedstrijden in elkaar zaten. Kort hierop werd bekend gemaakt welke ploegen door gingen naar de volgende ronde. Op de baan in Haaren won de brandweer van Berlicum en op de baan in Helvoirt ging de brandweer van Sint Oedenrode met de eerste prijs aan de haal.

Foto's: Sander van Gils - www.persburosandervangils.nl
http://www.hulpdienstenonline.nl/brandweervaardigheidstoetsen-klasse-112-haaren


Samen sterk in de hulpverlening!