3 ziekenhuizen Den Bosch verhuizen vandaag naar 1 nieuwe locatie

Auteur Topic: 3 ziekenhuizen Den Bosch verhuizen vandaag naar 1 nieuwe locatie  (gelezen 2457 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

joostvankempen

 • REDDINGSBRIGADE
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 944
 • projectmanager ICT lokale overheid
  • Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch
De 3 Bossche ziekenhuizen verhuizen vandaag naar 1 totaal nieuw ziekenhuis aan de rand van de stad onder de nieuwe naam Jeroen Bosch Ziekenhuis. 1 van de 3 locaties is eerder al gesloten en de afgelopen weken zijn de meeste poli's en afdelingen van de andere 2 locaties overgehuisd. Afgelopen nacht en vandaag zijn de opname-afdelingen als IC, hartbewaking, revalidatie en kinder- en baby-afdelingen overgegaan. Een van de locaties die wordt verlaten is een van de oudste ziekenhuizen van Nederland: het voormalige Groot Zieken Gasthuis. Dit ziekenhuis bevindt zich al sinds 1274 in het oude centrum van Den Bosch en beslaat met de latere nieuwbouw een flink stuk grond in het hart van de stad. Na sloop en gedeeltelijke renovatie zal hier een hele nieuwe 'wijk' in de binnenstad verrijzen.

Het verhuizen van alle patienten is een hele operatie die gepaard gaat met afgesloten straten, politie-escortes, verkeersregelaars in de hele stad en veel personeel dat paraat staat.
De patienten worden met bed, apparatuur en zorgpersoneel vervoerd in speciaal aangepaste verhuiswagens die zonder te stoppen met een continue 30 km/uur naar de nieuwe locatie rijden.

Volg het live:
http://jbz.bd.nl/nieuws/
http://www.jbz.nl/109267


Bestuurslid Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch


VKRC

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 670
  • www.DeVerkeersregelaarsCentrale.nl
Reactie #1 Gepost op: 28 april 2011, 21:15:41
Was een erg lange maar leuke dag ;-)
De Verkeersregelaars Centrale | [url=http://www.deverkeersregelaarscentrale.nl/vacat


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #2 Gepost op: 29 april 2011, 09:02:02
PatiŽnten Jeroen Bosch Ziekenhuis verhuizen
Het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den BoschĽ Het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch Wikimedia Commons
Toegevoegd: woensdag 27 apr 2011, 08:31
Update: woensdag 27 apr 2011, 10:07

Alle patiŽnten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch worden vandaag verhuisd naar een nieuw onderkomen. Het ziekenhuis, dat tientallen jaren in drie gebouwen in de binnenstad zat, heeft een nieuw pand aan de rand van de stad.

In speciaal daarvoor ingerichte vrachtwagens worden telkens vier patiŽnten vervoerd. Door een camera op de voorkant van de vrachtwagens kunnen de patiŽnten achterin op beeldschermen volgen hoe de route naar het nieuwe gebouw verloopt.
Langzaam

Elke vrachtwagen wordt begeleid door twee motoragenten die er samen met de verkeersregelaars voor zorgen dat ze onderweg niet hoeven te stoppen. Voor de veiligheid rijden de vrachtwagens niet harder dan 30 kilometer per uur.

Vanmiddag moeten alle patiŽnten over zijn. Naast de patiŽnten verhuizen ongeveer 4500 personeelsleden mee.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een van de oudste ziekenhuizen van Nederland. Sommige gebouwen dateren uit de dertiende eeuw.
http://nos.nl/artikel/235885-patienten-jeroen-bosch-ziekenhuis-verhuizen.html

Via deze link ook videofragment


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Reactie #3 Gepost op: 29 april 2011, 09:08:09
Overbrengen patiŽnten op 27 april
Het lijkt welhaast een militaire operatie. Alles is tot in de puntjes geregeld. De gemeente, politie, stadstoezicht en de gemeentelijke opvang rampenbestrijding zijn allemaal nauw betrokken bij de grootste mijlpaal in het verhuizen van het ziekenhuis; het overbrengen van de opgenomen patiŽnten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op 27 april.

De routes van het GZG en Carolus naar de nieuwbouw zijn bepaald. Er is 1 voorkeursroute en er zijn 2 zogenoemde Ďescapeí-routes. Stadstoezicht houdt de omgeving van het GZG zoveel mogelijk vrij van verkeer, marktkooplui rijden een andere route naar de markt en indien nodig kan de vaart worden stilgelegd. Politie op motoren begeleidt de verhuiswagens naar de nieuwbouw.
  
Het verhuisschema is van minuut tot minuut vastgelegd. Vanaf het GZG beginnen de eerste verhuiswagens om 05:00 uur ís ochtends de reis naar de nieuwbouw. PatiŽnten die in (omgekeerde) isolatie worden verpleegd en patiŽnten van de Intensive Care en hartbewaking liggen alleen in een verhuiswagen. De overige patiŽnten reizen met zín vieren in 1 verhuiswagen. In alle verhuiswagens reist medisch of verpleegkundig personeel met de patiŽnten mee en tussen de ritten door worden de verhuiswagens schoongemaakt als dat nodig is.

 

Wanneer alle opgenomen patiŽnten van het GZG zijn overgebracht, gaan de opgenomen patiŽnten van het Carolus over. Dit zijn er beduidend minder dan van het GZG. Vroeg in de middag zijn alle patiŽnten overgebracht. Dan is het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis pas echt een ziekenhuis. De patiŽnten van het GZG en Carolus brengen dan hun eerste nacht in de nieuwbouw door. Zij zijn overigens niet de enige. Ook de leden van de CliŽntenraad slapen deze eerste nacht op verschillende verpleegafdelingen.

 

Het is opvallend hoe betrokken alle instanties zijn die met het overbrengen van de opgenomen patiŽnten te maken hebben. Iedereen wil deze dag zo soepel mogelijk laten verlopen. Binnenkort brengen de gemeente en het ziekenhuis de details rondom de patiŽntenverhuizing onder meer op hun website. U kunt dan zien langs welke routes de verhuiswagens rijden.

 

Bekijk de routes
 van de verhuiswagens en kijk voor meer informatie over de verhuizing van het ziekenhuis in de maanden april en mei op www.jeroenboschziekenhuis.nl/verhuizing.
http://www.jbz.nl/110078/Overbrengen-patinten-op-27-april?showas=100073