Opleiding DKDB

Auteur Topic: Opleiding DKDB  (gelezen 2833 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

kitemaster

 • Junior gebruiker
 • **
 • Berichten: 8
Gepost op: 18 mei 2011, 17:59:20
Hallo allemaal,

Ik ben iemand die erg graag bij de DKDB zou willen.
Ik kan echter weinig vinden over de (voor)opleiding en selectie, weet iemand van jullie daar misschien meer over?

Alvast bedankt!
Red

 • HAP Eenheid Amsterdam
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,255
Reactie #1 Gepost op: 18 mei 2011, 18:02:54
Nou, ik heb even gekeken maar de website kombijdepolitie.nl zegt:

Citaat
Word eerst (hoofd)agent
Persoonsbeveiligers van de DKDB vallen onder het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het is belangrijk dat je eerst ervaring opdoet als (hoofd)agent in het gewone politiewerk.
In principe kom je daar niet (meer) binnen zonder eerst (hoofd)agent te worden. Je zal dus eerst de basisopleiding moeten doen. En die doe je weer door bij een korps te solliciteren.
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


Red

 • HAP Eenheid Amsterdam
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,255
Reactie #2 Gepost op: 18 mei 2011, 18:04:58
En ik kom de volgende selectieeisen tegen op internet:
Citaat
Hieronder vind je een lijstje met onderdelen waaruit de selectieprocedure bestaat. Prioriteit wordt gegeven aan de rijvaardigheid. Zoals duidelijk mag zijn is dit een van de meest zware onderdelen en de ervaring leerde dat de meeste kandidaten afvielen bij dit onderdeel. Om een hoop geld en zorgen te sparen test men de rijvaardigheid van de kandidaten nu aan het begin van de selectie.

*    Intakegesprek Tijdens het intakegesprek bespreken we je loopbaan, en je motivatie en verwachtingen van de functie. Tijdens het interview testen we ook in hoeverre je de Engelse taal beheerst.
*   Medische keuring Ben je gezond en fit? Hoe staat het met je conditie, je gezichtsvermogen en je gehoor? Om je fysieke geschiktheid te bepalen word je medisch gekeurd door een arts.
*    Intest Bij de 'intest' kijken we of je geschikt bent voor de basisopleiding. Vaardigheden als zwemmen, schieten, zelfverdediging en uithoudingsvermogen worden getoetst. Maar we kijken ook naar je persoonlijkheid en gedrag binnen een groep.
*   Veiligheidsonderzoek De functie van beveiliger is een vertrouwensfunctie: je betrouwbaarheid en integriteit moet absoluut gewaarborgd zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken voert dan ook bij elke kandidaat een veiligheidsonderzoek uit.
*    Psychologisch onderzoek Sociale en communicatieve vaardigheden, zelfvertrouwen en zelfstandigheid, incasseringsvermogen, tact en flexibiliteit - dit zijn kwaliteiten die je absoluut nodig hebt voor een succesvolle loopbaan als beveiliger. Je persoonskenmerken en intelligentie staan centraal in het onderzoek, dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Centrum voor Competentiemeting en Monitoring (CCM) van de Politieacademie.. De psycholoog bepaalt of je qua persoonlijkheid geschikt bent voor de functie.
*    Rijvaardigheidsonderzoek In je proeftijd volg je de specialistische rijopleidingen van het Politie Instituut Verkeer en Milieu (PIVM). Een goede rijvaardigheid is nodig om deze trainingen met goed gevolg te doorlopen. Tijdens de selectie testen docenten van het PIVM of je rijvaardig genoeg bent om de rijopleidingen te kunnen volbrengen.
*    Eindevaluatie Na alle selectierondes weten wij veel meer over jouw kennis, vaardigheden en kwaliteiten. De selectiecommissie brengt dit alles samen in een eindevaluatie. Is het advies positief, dan volgt je proefaanstelling, en kun je de opleiding tot beveiliger volgen.
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.