Defensie functies

Auteur Topic: Defensie functies  (gelezen 6586 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

arie1985

  • Beveiliger
  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 14
  • Meer hulp dan alleen, daar red je levens mee
Gepost op: 2 juni 2011, 08:28:42
Ik had nog een paar vragen zou best wel defensie willen werken maar door de bezuinigingen vraag ik me af als en nog functie`s zijn het maar niet uit wat voor defensie onderdeel.




dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #1 Gepost op: 2 juni 2011, 08:41:33
Ik had nog een paar vragen zou best wel defensie willen werken maar door de bezuinigingen vraag ik me af als en nog functie`s zijn het maar niet uit wat voor defensie onderdeel.

Arie,

Nogmaals let even op hoe je zinnen wegschrijft, want de opbouw van je zinnen is waardeloos. Je mag best af en toe komma's en punten gebruiken. Je zinnen zijn niet te lezen.


Ik denk dat je heel goed moet overwegen of je in een organisatie wil gaan werken waar je toekomst niet zeker is. Er zullen ongetwijfeld functie's vrij komen. Echter zullen deze worden opgevuld met het overtollige personeel van onderdelen welke worden opgeheven met de komende bezuinigingen.


Falcor

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 50
Reactie #2 Gepost op: 6 juni 2011, 15:36:57
KM heeft nog enkele functies open staan.
Voor de rest is alles 'voorlopig' gesloten


sylvester1986

  • Gast
Reactie #3 Gepost op: 6 juni 2011, 15:43:33
Klinkt dit als muziek in je oren??
Muziek - Bastuba - Conservatorium of Muziek - Slagwerkers - Conservatorium
Dan kun je hier kijken O0


Falcor

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 50
Reactie #4 Gepost op: 6 juni 2011, 15:58:43
Ja want daar is wel geld voor  :D :D :D :D :D


sylvester1986

  • Gast
Reactie #5 Gepost op: 21 september 2011, 03:40:35
Grondverdediging (met studie Militair WO) - VWO
Functiesoort: Bewaking
Als Officier Grondverdediging heb je een verantwoordelijke baan. Je functie als commandant van een bewakingsvlucht of object grondverdediging (OGRV) peloton moet je zeker niet te licht opvatten.

Functie omschrijving
Categorie: Officier.
Onze rangen zijn van laag naar hoog (afhankelijk van je vooropleiding) onderverdeeld in de categorieën: soldaat, korporaal, onderofficier en officier.
Je bent verantwoordelijk voor de de inzet van je personeel tijdens beveiligings-
en bewakingstaken. Je bewaakt dan met je eenheid wapensystemen, start- en rolbanen en overige infrastructuur. In Nederland, maar ook tijdens oefeningen en uitzendingen in het buitenland.
Wanneer je niet bezig bent met beveiliging- of bewakingstaken ben je vooral bezig om je eenheid te laten trainen. Je bent verantwoordelijk voor de instructie en training en dat bepaalt in grote mate de inzetbaarheid van je eenheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor al het toegewezen materiaal, denk hierbij onder andere aan wapens, munitie en voertuigen.
Ook behoren een aantal administratieve taken tot je dagelijkse werkzaamheden.

Voorwaarden
Voordat je bij de Luchtmacht gaat werken, volg je eerst een Militair Wetenschappelijke Opleiding (MWO) aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) te Breda.
De dienverplichting gaat in nadat je de volledige opleiding hebt afgerond.
Voor deze functie geldt een dienverplichting van 7 jaar.
Maximale leeftijd:
- 25 jaar op de datum dat de opleiding begint.
Eisen
Voor officier Grondverdediging (met studie Militair WO) geldt de vooropleidingseis;
- VWO met Nederlands, Engels en Wiskunde A of B1;
- Havo diploma, inclusief bovenstaande vakken en een WO/HBO propedeuse. Voorwaarde is echter dat de propedeuseperiode minimaal 80 studielasturen wiskunde bevatte.
De verplichte vakken moeten afgesloten zijn met minimaal een 6 als eindcijfer.
Voor een buitenlands diploma geldt:
- Diploma op vergelijkbaar niveau met Nederlands of Nederlands als tweede taal (NT2) niveau 4.

Groei en studie
In beginsel ben je bestemd om op termijn hogere leidinggevende functies te gaan vervullen. Na de initiële dienverplichting krijg je, bij gelijkblijvende omstandigheden, de mogelijkheid je loopbaan voort te zetten. Je moet wel naar oordeel van de Luchtmacht goed hebben gefunctioneerd.
Je hebt vanaf dat moment altijd de mogelijkheid om met drie maanden opzegtermijn de dienst te verlaten.
Zodra je geslaagd bent voor de volledige opleiding heb je bij de Luchtmacht goede mogelijkheden om te studeren. De Luchtmacht betaalt hiervan (onder bepaalde voorwaarden) geheel of een deel van de kosten.

Sollicitatieprocedure
Om te solliciteren naar deze functie vragen we je eerst een voorlichting bij te wonen. Maak hiervoor een afspraak via de knop 'Voorlichting aanvragen en/of solliciteren'. Na de voorlichting start je met dezelfde knop de sollicitatie. Deze knop is niet zichtbaar wanneer er geen vacature voor de functie beschikbaar is.
In dat geval kun je via de knop 'Gegevens achterlaten' je belangstelling voor deze functie kenbaar maken. Je wordt direct geïnformeerd zodra er voor deze functie een vacature ontstaat.
Natuurlijk kun je altijd een voorlichting aanvragen, maak dan hieronder gebruik van de optie 'Voorlichting (Geen voorkeur)'.
De opkomstdatum voor deze functie is in augustus 2012. De exacte datum wordt binnenkort bepaald.

Bron: https://luchtmacht.mijndefensie.nl/bb/?p=functie&f=319


sylvester1986

  • Gast
Reactie #6 Gepost op: 21 september 2011, 03:46:56
Bewaking - VMBO GL/TL
Functiesoort: Bewaking
Onze vliegtuigen, helikopters en luchtverdedigingsystemen behoren tot de beste ter wereld en ze zijn kostbaar. Je begrijpt dat wij dan ook heel ver gaan in de bewaking ervan. Als onderofficier Grondverdediging (GRV) ben je continue bezig met beveiligingswerk of trainingen daarvoor. Je geeft leiding aan soldaten en korporaals tijdens het uitvoeren van de beveiligingstaak.
Functie omschrijving
Categorie: Onderofficier.
Onze rangen zijn van laag naar hoog (afhankelijk van je vooropleiding) onderverdeeld in de categorieën: soldaat, korporaal, onderofficier en officier.

Beveiliging (of bewaking) noemen we bij de Luchtmacht ook wel grondverdediging. Binnen de grondverdediging kennen we twee verschillende functiegroepen: Grondverdediging (GRV) en Grondverdediging hondengeleiding (GRV-HGL).

Als onderofficier GRV kan je worden ingedeeld bij een Bewakingsvlucht op de Vliegbasis Volkel of bij een van de OGRV-Pelotons op de Vliegbasis Leeuwarden of Gilze-Rijen. Ook is het mogelijk dat je na enkele jaren een functie gaat vervullen bij de Defensie Bewakings- en Beveiligings Organisatie (DBBO).

Als onderofficier GRV ingedeeld bij een Bewakingsvlucht word je belast met twee taken:
- wachtcommandant;
- commandant Initieel Reactieteam (IRT).

Als wachtcommandant geef je leiding aan soldaten en korporaals bewaking die diverse posten bezetten en patrouilles lopen. Zelf houd je toezicht op de alarmcentrale, waar meldingen binnenkomen van indringers die door de elektronische detectiemiddelen ontdekt worden. Na een alarmering ben jij er verantwoordelijk voor dat het reactieteam wordt ingezet eventueel ondersteund door collega hondengeleiders of personeel van de Koninklijke Marechaussee.

Als commandant van het Initieel Reactieteam (IRT) word je door de wachtcommandant bij een alarmering erop uit gestuurd om een eerste verkenning te doen, verdere schade te voorkomen en eventuele indringers aan te houden en over te dragen aan personeel van de Koninklijke Marechaussee.

Het bewaken van een vliegveld is iets dat 24 uur per dag gebeurt. Daarom werk je als onderofficier Bewaking in een ploegendienst. Als er een luchtvaartongeval plaats vindt op het vliegveld of daarbuiten kan het gebeuren dat je hiernaar toe wordt gestuurd om de bewaking van de plek van het ongeval te organiseren.

Als onderofficier GRV ingedeeld bij een Object Grondverdediging (OGRV)-Peloton geef je leiding aan OGRV personeel bij het uitvoeren van beveiligingswerk in binnen- en buitenland. Ook ben je als groepscommandant OGRV de coach in je groep en geef je les en instructie om jouw personeel zo goed mogelijk voor te bereiden op de OGRV taken.

De hoofdtaak van een OGRV-peloton is het bewaken en beveiligen van onze wapensystemen (F-16's, helikopters, transportvliegtuigen, geleide wapensystemen, enz) in Nederland en daarbuiten, tijdens (inter)nationale oefeningen en uitzendingen. Het werk varieert van ongewapend toezicht houden op materiaal, tot en met inzet bij bewapende patrouilles in missiegebieden. Het materiaal dat je hebt varieert van eigen ogen en vuisten tot en met automatische wapens en moderne verbindingsmiddelen.

Een bewaker moet over een goede conditie beschikken dus wordt er regelmatig gesport. Maar ook je vaardigheden met de wapens houd je op peil. Je zult vaak op een van onze schietbanen oefenen.
Voorwaarden
Als je bij de Luchtmacht gaat werken, doorloop je eerst een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht. Hierna volg je de vaktechnische opleiding.

Na de militaire- en vaktechnische opleiding start de dienverplichting. Voor de meeste functies is de dienverplichting vier jaar.

Maximale leeftijd:
- 28 jaar op de datum dat de opleiding begint.
Eisen
Voor onderofficier Bewaking geldt de vooropleidingseis:
- VMBO GL/TL, alle sectoren.

Voor een buitenlands diploma geldt:
- diploma op vergelijkbaar niveau;
- Nederlands en Engels zijn verplichte vakken of Nederlands als tweede taal (NT2) niveau 3.
Groei en studie
Zodra je geslaagd bent voor de opleidingen heb je bij de Luchtmacht goede mogelijkheden om te studeren. De Luchtmacht betaalt hiervan (onder bepaalde voorwaarden) geheel of een deel van de kosten.
Met loopbaanbegeleiding word je de nodige ondersteuning geboden m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Na je dienverplichting kan je, mits je goed hebt gefunctioneerd en er binnen de formatie ruimte is, bij de Luchtmacht blijven werken.
Sollicitatieprocedure
Om te solliciteren naar deze functie vragen we je eerst een voorlichting bij te wonen. Maak hiervoor een afspraak via de knop 'Voorlichting aanvragen en/of solliciteren'. Na de voorlichting start je met dezelfde knop de sollicitatie. Deze knop is niet zichtbaar wanneer er geen vacature voor de functie beschikbaar is.
In dat geval kun je via de knop 'Gegevens achterlaten' je belangstelling voor deze functie kenbaar maken. Je wordt direct geïnformeerd zodra er voor deze functie een vacature ontstaat.
Natuurlijk kun je altijd een voorlichting aanvragen, maak dan hieronder gebruik van de optie 'Voorlichting (Geen voorkeur)'.

De opkomstdatum voor deze functie is in februari of augustus 2012. De exacte datum wordt binnenkort bepaald.

Bron: https://luchtmacht.mijndefensie.nl/bb/?p=functie&f=440


sylvester1986

  • Gast
Reactie #7 Gepost op: 21 september 2011, 03:49:02
Daarnaast hebben ze bewakers VMBO KGL en hondergeleiders VMBO KGL nodig.


BlackHawk

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 9
Reactie #8 Gepost op: 27 september 2011, 19:44:26
Daarnaast hebben ze bewakers VMBO KGL en hondergeleiders VMBO KGL nodig.

Dat is nu alles DBBO is geworden toch niet meer van toepassing met het huidige personeelsoverschot?


sylvester1986

  • Gast
Reactie #9 Gepost op: 27 september 2011, 19:55:18
Als je de links aanklikt, dan staat er:

 - Als korporaal GRV kan je worden ingedeeld bij een Bewakingsvlucht op de Vliegbasis Volkel of bij een van de OGRV-Pelotons op de Vliegbasis Leeuwarden of Gilze-Rijen
 - Als korporaal GRV HGL kan je worden ingedeeld bij een Bewakingsvlucht op de Vliegbasis Volkel of bij een van de OGRV-Pelotons op de Vliegbasis Leeuwarden of Gilze-Rijen.
Als ik het zo lees, dan is dit dus voor het CLSK en niet voor het DBBO.