'Hoogte redding' brandweer bij SAR oefening

Auteur Topic: 'Hoogte redding' brandweer bij SAR oefening  (gelezen 1463 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Gepost op: 29 april 2014, 13:23:11
Tallship strandt...

Harlingen, 28 april 2014

De Harlinger vrijwilligers van de KNRM en de Brandweer moesten maandagavond stevig aan de bak. De kapitein van het tallship Morgenster meldt meerdere gewonden, waaronder een beknelling en een man overboord.


Het tallship Morgenster komt bijna de haven van Harlingen binnenvaren en de bemanning is bezig met het brassen van de raas. Er is alleen bemanning aan boord. Op dat moment gaat het fout: 1 bemanningslid komt bekneld te zitten in het tuig en heeft ernstige verwondingen en 4 bemanningsleden hebben lichtere verwondingen en zitten deels bekneld.. Daarnaast is één bemanningslid overboord geslagen en is één persoon in de machinekamer door de plotselinge manoeuvre hard met zijn hoofd tegen een stang aangekomen. Deze persoon ligt bewusteloos in de machinekamer. De kapitein is ongedeerd en doet een eerste melding aan het Kustwachtcentrum

Een niet ondenkbaar scenario waarbij de beide groepen vrijwilligers en de Veiligheidsregio goed hebben samengewerkt, een interessante testcase, want 3 t/m 6 juli komen er meer dan 60 tallships naar Harlingen omdat dan de TSR2014 start.
 
Klik op een foto voor de vergroting
http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/harlingen/nieuws/?contentID=6CADB2B0

 O0