Beveiliging tegen koperdieven spoor

Auteur Topic: Beveiliging tegen koperdieven spoor  (gelezen 2311 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Falcor

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 50
Gepost op: 10 juni 2011, 11:45:24
Spoorbeheerder ProRail gaat particuliere beveiligers en honden inzetten in de strijd tegen koperdieven. Patrouilles vinden plaats op vier plekken waar veel koper wordt gestolen. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover in De Telegraaf.

"Het is een zeer kostbare maatregel die we niet oneindig en overal kunnen inzetten. Iedere euro die we inzetten voor misdaadbestrijding, kunnen we niet investeren in het spoor", aldus de zegsman. De schade door koperdiefstal bedroeg vorig jaar circa 13 miljoen euro. Het leidt ook tot onveilige situaties; een treinongeval bij Arnhem was te wijten aan koperdiefstal. Volgens de woordvoerder is op een proeflocatie sinds de nachtelijke bewaking geen koper meer gestolen.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/06/honden_bewaken_koper.htmlStop met knippen! Stop met knippen of ik stuur de hond!!!
Je mag geen hond inzetten voor koper
Ga je nu de politie bellen?
Yeah
Dan gaan we nu lekker weg en zoeken een ander plekje

Sarcastische modus uit  98uiye


Door preventief aanwezig zijn kan je het wel verminderen, maar je blijft het probleem houden zolang we in een Kl*te economie zitten, en de koperprijs zo hoog blijft..
dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2011, 05:38:34
Prorail zet honden in tegen koperdiefstal

AMSTERDAM - ProRail gaat ís nachts particulieren beveiligers en honden inzetten om de koperdiefstal langs het spoor tegen te gaan.

Een proef op een plaats waar veel koperdiefstal plaatsvond is succesvol afgerond, meldt een woordvoerder van ProRail vrijdag tegenover De Telegraaf.

ProRail wil daarnaast dat er een registratieplicht komt van de metaalverkopen om heling tegen te gaan.


Sinds de koperprijzen explosief gestegen zijn namen de koperdiefstallen enorm toe. In 2010 steeg het aantal koperdiefstallen ten opzichte van een jaar eerder met 173 procent. De schade bedroeg in totaal 13 miljoen euro voor de spoorbeheerder.


Dagelijks

De spoorbeheerder maakt zich grote zorgen over de toenemende koperdiefstal op en rond het spoor. Vorig jaar werd bijna dagelijks koper gestolen. ProRail zegt dat dat tot grote onveilige situaties kan leiden.

Ook de onbelemmerde treinenloop is in het geding. Er zijn sinds eind mei al extra inspecties langs het spoor en op honderden plekken zijn koperen kabels vastgezet met 25.000 klemmen.

Donderdagochtend reden er nog minder treinen tussen Haarlem en Leiden als gevolg van koperdiefstal. In de buurt van Lisse waren koperen kabels weggehaald.


Bron: http://www.nu.nl/binnenland/2536809/prorail-zet-honden-in-koperdiefstal.html


Frank Lingen

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 533
Reactie #2 Gepost op: 8 augustus 2016, 15:31:59
Mogelijk kunnen er ook drones worden ingezet. Onbemande vliegtuigjes voor grote afstanden, en onbemande multicopters voor bij stations.

In BelgiŽ is het verboden om gebruikt koper contant te betalen.

Er moeten extreem hoge boetes worden gegeven aan koperdieven en professionele koper-helers.
Ik stem links.