GHOR en RAV IJsselland sluiten nieuwe overeenkomst

Auteur Topic: GHOR en RAV IJsselland sluiten nieuwe overeenkomst  (gelezen 7433 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Gepost op: 15 juni 2011, 15:23:27
Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio (GHOR) en Regionale Ambulancevoorziening IJsselland (RAV) sluiten nieuwe overeenkomst.
Een grote brand, een verkeersongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn, chaos en paniek…..je moet er niet aan denken maar helaas gebeurt het toch wel eens. Bij zo’n incident zijn vaak meerdere slachtoffers betrokken die meteen geholpen moeten worden. Dan is het heel belangrijk dat de hulpverlening snel op gang komt. Voor die tijd moet je dan alle plannen en afspraken natuurlijk helder hebben.
Het GHOR-bureau houdt zich bezig met de voorbereiding op mogelijke calamiteiten, zodat tijdens een ramp de juiste mensen bij elkaar komen en iedereen weet wat zijn taak is. De geneeskundige hulpverlening wordt uitgevoerd door verschillende zorginstellingen die ketenpartners genoemd worden. Tijdens een ramp of groot ongeval is het essentieel dat deze partners als één organisatie kunnen functioneren. GHOR-bureau IJsselland en RAV IJsselland (RAV) hebben een nieuwe overeenkomst gesloten over geneeskundige hulpverlening. De nieuwe Wet veiligheidsregio’s gaf aanleiding de bestaande afspraken nog eens na te lopen en waar nodig aan te scherpen. In de vernieuwde overeenkomst staat welke mensen wanneer ingezet kunnen worden, hoe er geoefend wordt, op welke punten de kwaliteit nog beter kan en hoe dat gemeten wordt. Natuurlijk staat er ook in wie waarvoor precies verantwoordelijk is. Zodat iedereen precies weet hoe te handelen als iedere seconde telt!

bron: http://www.steenwijkercourant.nl/index.php?n_id=199230&s_id=676