Het maken en publiceren van foto's van incidenten door hulpverleners

Auteur Topic: Het maken en publiceren van foto's van incidenten door hulpverleners  (gelezen 51844 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

oma

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 10,711
Reactie #240 Gepost op: 23 januari 2018, 09:59:37
Is die persvoorlichter die met prio 1 ter plaatse komt in zijn groene wagen toch nog ergens goed voor.

Nee, de pers voorlichten is geen dringende taak dus ter plaatse komen op een incidentlokatie is helemaal nergens goed voor.

Het is zelfs sneu als een volwassen persvoorlichter van een veiligheidsregio bij brand pubers, werklozen, sensatiezoekers en amateurfotografen staat voor te lichten omdat ze een 112-website hebben en van de politie een echte perskaart hebben gekregen. Het is verknallen van belastinggeld omdat politie en veiligheidsregio onevenredig veel kosten en tijd moeten besteden aan dit soort geouwehoer terwijl het geen enkele meerwaarde heeft voor de burgerij.

Het afschaffen van perskaarten en persalarm zorgt ook dat de hulpverleningsdiensten geen last meer hebben van dit soort discussies op het forum. Als je dit topic vluchtig doorleest zie je dat de 112-fotografen om de haverklap de politie, brandweer en veiligheidsregio aanvallen of op het matje roepen omdat ze niet als eerste gewaarschuwd worden door de meldkamer, ze vinden dat de brandweer een valse concurrent is of dat zij de politieman op het matje moeten roepen zodra hij zegt dat je niet verder mag doorlopen.


Hulpverleningsforum

  • Forum Moderator
  • Senior gebruiker
  • *****
  • Berichten: 1,014
    • HVforumNL
Reactie #241 Gepost op: 23 januari 2018, 10:48:59
Het onderwerp van dit topic is "Het maken en publiceren van foto's van incidenten door hulpverleners", graag de discussie hier beperken tot dit onderwerp.

Discussie over het prio1 rijden:
Hulpverleningsforum    Multidisciplinair / Veiligheidsregio / Hulpverlening algemeen Hulpverlening Algemeen OvD met Prio 1

Discussie over wel of niet achter het lint staan door forografen:
Hulpverleningsforum   Media Fotografen & Journalistiek Wat/waar mag je wel/niet fotograferen op een openbaar toegankelijke plek/achter het afzetlint?

Discussie over de politieperskaart:
Hulpverleningsforum   Media Fotografen & Journalistiek Wel/geen (politie)perskaart