Meld Misdaad Anoniem (Meld M)

Auteur Topic: Meld Misdaad Anoniem (Meld M)  (gelezen 4494 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #10 Gepost op: 23 september 2009, 20:34:27
Volgens mij is dat niet de oplossing.

Dat zei ik ook niet.. ;)

Daar wilde ik mee zeggen dat Justitie wel vaker blundert...op alle niveau's.


voske83

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,368
Reactie #11 Gepost op: 23 september 2009, 22:56:34
Eigenlijk is er maar één oplossing: een wetswijziging. De officier van justitie was namelijk verplicht de schriftelijke uitwerking van dit opgenomen en afgeluisterde gesprek in het dossier te voegen.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 49,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #12 Gepost op: 3 november 2009, 12:45:23
Maatregelen moeten tiplijn echt anoniem maken

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/441677/2009/11/03/Maatregelen-moeten-tiplijn-echt-anoniem-maken.dhtml
03/11/09 12u11
 
DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft dinsdag maatregelen aangekondigd om te garanderen dat tipgevers die Meld Misdaad Anoniem bellen, ook daadwerkelijk anoniem blijven. Als de telefoon van een tipgever toevallig wordt getapt, blijft een gesprek met de tiplijn buiten beeld van justitie en politie.

Hirsch Ballin wil zo voorkomen dat politie en het Openbaar Ministerie (OM) meeluisteren als iemand naar Meld Misdaad Anoniem belt. Momenteel wordt deze oplossing technisch uitgewerkt. Dat heeft de minister dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Hij heeft ook tijdelijke maatregelen genomen om in de tussentijd te voorkomen dat een getapt telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem in een politiedossier belandt.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 49,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #13 Gepost op: 11 februari 2010, 17:21:18
Meld Misdaad Anoniem breekt records
 
http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=106322
11 februari 2010 - 15:34


Foto: www.meldmisdaad.nl

AMSTERDAM Politiekorpsen in Noord-Holland doen goede zaken door anonieme tips. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de stichting Meld Misdaad Anoniem. In 2009 is een recordaantal zaken opgelost naar aanleiding van de kliklijn.

Het aantal waardevolle tips stijgt explosief. Landelijk worden er per week 130 doorslaggevende telefoontjes naar de stichting M. gepleegd. Velen daarvan komen binnen in Noord Holland.

Noord-Holland Noord
Politiekorps Noord Holland Noord meldt in het afgelopen jaar 132 zaken te hebben opgelost naar aanleiding van zo'n tip. Maar liefst 96 procent van de binnengekomen meldingen was bruikbaar.

Zo pakte de politie dertien mensen op die betrokken waren bij een serie overvallen op woningen, bedrijven en winkels in Heerhugowaard en Langedijk. het gaat om ten minste zes misdrijven. De politie kwam de verdachten op het spoor na telefoontjes bij Meld Misdaad Anoniem.

Zaanstreek Waterland
In de regio Zaanstreek Waterland zijn 44 zaken opgelost na een anonieme tip. 87 procent van de telefoontjes werd gebruikt in onderzoek.

Gooi en Vechtstreek
In het Gooi zijn de resultaten iets minder spectaculair, maar toch zorgden tips daar voor het oplossen van 15 zaken. Het percentage bruikbare meldingen ligt wel hoog: 92 procent.

Kennemerland
De regiopolitie Kennemerland loste 9 zaken op na een anoniem telefoontje. 66 procent van de binnengekomen tips was bruikbaar.

Amsterdam-Amstelland
In de regio Amsterdam-Amstelland zijn negen zaken opgelost na een tip. Maar liefst 93 procent van de meldingen bleek bruikbaar.

Naar aanleiding van zo'n anonieme melding hield de politie eind maart een 22-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een juwelier in Amsterdam-Oost. De diamantair overleed na een overval op zijn woning. De hoofdverdachte heeft 5 jaar cel gekregen voor afpersing.

•Meld Misdaad Anoniem
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 49,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #14 Gepost op: 14 februari 2012, 22:43:56
Meer arrestaties door meldlijn

Meer aanhoudingen door tips Meld Misdaad Anoniem

bron: http://nos.nl/artikel/340739-meer-arrestaties-door-meldlijn.html
Toegevoegd: dinsdag 14 feb 2012, 08:03
Update: dinsdag 14 feb 2012, 08:17

Er zijn vorig jaar meer aanhoudingen verricht door tips die bij Meld Misdaad Anoniem zijn binnengekomen. Dat heeft directeur Guus Wesselink van de meldlijn in het Radio 1 Journaal gezegd. De meldlijn werd ook vaker gebeld.

De anonieme meldingen hebben tot nu toe geleid tot 1600 aanhoudingen. Gemiddeld leidde één op de acht meldingen tot een aanhouding. In 2010 was dat één op de negen.

Meld Misdaad Anoniem verwacht dat het aantal aanhoudingen in werkelijkheid hoger ligt. "We krijgen van de politie maar mondjesmaat resultaten terug", zegt Wesselink. "Zaken duren soms lang en dan vergeet de politie om de resultaten aan ons door te geven." De stichting weet van 35 procent van de aangedragen zaken wat de politie er mee heeft gedaan.

Bekende zaken
Bij de meldlijn kwamen vorig jaar 6 procent meer tips binnen. Volgens Wesselink komt dat doordat de meldlijn steeds bekender wordt en doordat sommige zaken veel in het nieuws zijn geweest. Over bekende zaken zoals de vermissing van Farida Zargar en de voetbalrellen in Utrecht kwamen bijvoorbeeld veel tips binnen.

Vanaf vandaag is er ook een Meld Misdaad Anoniem-app voor de mobiele telefoon.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 49,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #15 Gepost op: 4 november 2015, 18:42:28
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 49,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #16 Gepost op: 13 februari 2018, 16:02:17
Anoniem melden werkt!Laatste update: 13-02-2018 | 14:25

Regio Den Haag - Dat anoniem melden werkt, blijkt uit het indrukwekkende aantal loopbanden, crosstrainers, gewichten en andere sportattributen die de politie in januari 2017 uit een sportschool in Den Haag haalde. Het onderzoek naar grootschalige anabolenhandel en witwaspraktijken startte na tips via Meld Misdaad Anoniem.

Een maand eerder nam de recherche van District Den Haag Zuid in hetzelfde onderzoek al tweemiljoen potentieverhogende pillen, honderdduizend doosjes verboden middelen, kostbare auto’s, sierraden en 70.000 euro cash in beslag. Er werden zeven verdachten aangehouden. Ze moeten zich naar verwachting in april voor de rechter verantwoorden.

Zichtbare signalen
De anonieme tips via 0800-7000 brachten de zaak aan het rollen. ‘De signalen zijn vaak zichtbaar voor wie ze wil zien’, zegt een rechercheur in dit onderzoek. ‘Gelukkig zijn er ook in deze zaak mensen die zich bij de politie hebben gemeld. Door de tips konden we een onderzoek starten.’

Bijna 1400 meldingen in 2017
Via Meld Misdaad Anoniem kwamen bij de Politie Den Haag het afgelopen jaar 1358 meldingen binnen. Over softdrugs (512) en harddrugs (329) kwamen de meeste meldingen binnen. In onder meer Leiden, Pijnacker, Leiderdorp en Zoetermeer werden na tips via M hennepkwekerijen opgerold waarbij bijna 14.000 hennepplanten werden aangetroffen. De planten zijn vernietigd. Ook over mishandeling (63), illegale prostitutie (34) en moord- en doodslag (30) werd bij M melding gedaan.

Nieuwe campagne
Recent startte M. een campagne om het melden over daders van gewelddadige criminaliteit zoals overvallen en inbraken te stimuleren. De campagne richt zich op jonge meiden en speelt in op melddilemma’s van meiden. Uit een enquête bleek dat meiden tussen de 14 en 22 jaar vaak weten wie zich met deze criminaliteit bezighoudt. 70% van de meisjes geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat een misdaad gemeld wordt. De meesten melden dit dan liever niet bij de politie, maar bij M. waar ze anoniem kunnen blijven.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 49,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Door anonieme melding xtc, horloges en Porsche van straat


Foto('s) politie.nl

Laatste update: 13-02-2018 | 14:15

Rotterdam - Een melding bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) leidde agenten woensdag 7 februari naar een woning aan de Samoshof. Binnen werd een grote hoeveelheid xtc, dure horloges en contant geld gevonden. De politie nam het in beslag, net zoals de Porsche Panamera op de oprit. Deze auto werd meegenomen omdat niet duidelijk is hoe de eigenaar dit kan betalen. De eigenaar van de woning en auto was niet aanwezig en staat inmiddels gesignaleerd. Het onderzoek naar de herkomst van de goederen gaat verder.

MMA
Vanmorgen is een nieuwsbericht geplaats door Meld Misdaad Anoniem met daarin de cijfers van het afgelopen jaar. Ook dit jaar nam het aantal MMA-melding in de eenheid Rotterdam licht toe. Vijfendertig zaken werden opgelost met behulp van 85 meldingen die bruikbare informatie bevatten. Dit leverde 58 verdachten op. Ook werden acht vuurwapens in beslag genomen en voor 35.623 euro aan geld en goederen.

Op de website www.meldmisdaadanoniem.nl/category/nieuws zijn opgeloste zaken per provincie te vinden.

Hoe werkt M?
Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Je hebt informatie over ernstige misdaad, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet.

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht. Via telefoonnummer 0800-7000.
Samen sterk in de hulpverlening!