Zeehavenpolitie, Trigion en Securitas gaan nauwer samenwerken

Auteur Topic: Zeehavenpolitie, Trigion en Securitas gaan nauwer samenwerken  (gelezen 2261 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Polaris

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 42
Gepubliceerd: 27 december 2011 in branchenieuws. Reageer

De Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond en de beveiligingsbedrijven Trigion en Securitas gaan nauwer samenwerken om de veiligheid in de Rotterdamse haven verder te vergroten.

Vrijdag 23 december ondertekenden diensthoofd van de Zeehavenpolitie, Henk de Jong, en de directeuren van Trigion en Securitas E.I. Groenewoudt en V.L.A. van Es een convenant waarin zij afspreken structureel informatie uit te wisselen.

 De Zeehavenpolitie verstrekt informatie aan beveiligers die in het havengebied werken. Dit gebeurt via een computersysteem dat gevuld wordt door de politie en via smartphones door beveiligers op straat na te lezen is. Het betreft relevante informatie over gepleegde criminaliteit, opsporingsberichten, kentekens, foto’s , signalementen, en andere bijzonderheden die in de haven spelen. Beveiligers kunnen op hun beurt aan de hand van deze informatie meldingen doen bij de politie of de gevraagde informatie aanvullen in het systeem en dit zo delen met de Zeehavenpolitie en hun collega-beveiligers. De gezamenlijke inzet moet leiden tot het voorkomen van strafbare feiten en het aanhouden van meer verdachten.

 Met deze samenwerking wordt het aantal ogen en oren in het havengebied enorm vergroot. “We beginnen op kleine schaal met 50 werknemers van Trigion en Securitas, maar zodra het systeem wat langer draait en we ervaring hebben opgedaan, willen we dit sterk uitbreiden..”, aldus Henk de Jong. Het systeem is alleen voor geautoriseerde personen toegankelijk. Het verstrekken van de informatie door de politie aan de beveiligingsbedrijven is in overeenstemming met de Wet op de Politiegegevens.

Bron: beveiligingsnieuws