De Ruyter leidt reddingsactie bij Kreta

Auteur Topic: De Ruyter leidt reddingsactie bij Kreta  (gelezen 650 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Gepost op: 10 maart 2012, 16:06:40
De Ruyter leidt reddingsactie bij Kreta
9 maart 2012, 14.24 uur

Hr. Ms. De Ruyter heeft gisteren ten zuidoosten van Kreta een reddingsoperatie geleid. Samen met 3 patrouilleschepen van de Griekse kustwacht en 3 koopvaardijschepen zocht het fregat naar een overboord geslagen visser.
Kort nadat de De Ruyter de haven van Kreta uitvoer, ontving het een search and rescue-oproep. Het Nederlandse fregat bood zijn hulp aan bij het Rescue Coordination Center (RCC), die de marinebemanning, toen het aankwam bij de noodlottige plek, vroeg de leiding te nemen in de zoekoperatie.
Ondanks volle maan en vlakke zee werd het slachtoffer niet gevonden. Hr. Ms. De Ruyter en het RCC besloten even na middernacht de reddingsactie te staken, omdat er geen kans meer was de man levend te vinden. Een helikopter zocht bij daglicht wel verder en een van de patrouilleboten bleef ter plaatse. Hr. Ms. De Ruyter vervolgde haar geplande route.
Missie
Het luchtverdedigings- en commandofregat patrouilleert op dit moment in de Middellandse Zee voor de NAVO-operatie Active Endeavour. Door het in kaart brengen van illegale scheepvaart en daarmee het vertrouwen te geven aan de legitieme gebruikers van de open zee, draagt de missie bij aan het bestrijden van terrorisme.

www.mindef.nl