Plaats hier foto's van Fiat voertuigen

Auteur Topic: Plaats hier foto's van Fiat voertuigen  (gelezen 55255 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Firecat

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 98
Reactie #150 Gepost op: 7 augustus 2008, 10:54:44
Foto van Wikipedia: Jeremy Clarkson's Fiat Coupé in Italiaanse politieuitvoering....

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f9/Jeremy_Clarkson%27s_Top_Gear_Fiat_Police_Car.jpg/800px-Jeremy_Clarkson%27s_Top_Gear_Fiat_Police_Car.jpg
Uitzending gezien waarin dit voertuig werd gebruikt, erg leuk ;D.
Het ging om een opdracht waarin de drie presentatoren een betaalbaar/vervangbaar surveillance-voertuig voor de Engelse politie moesten vinden.
De insteek was vooral dat bij de vele achtervolgingen van joy-riders nogal eens forse schade ontstaat aan de dure surveillance-voertuigen.
Vandaar een goedkopere oplossing, waarbij je de schade aan het voertuig niet meer hersteld, maar gewoon een "nieuwe" tweede, derde of vierde-hands koopt, in politiekleurtjes spuit en vooruit met geit.
Jeremy Clarkson kwam met het lumieuze idee om op de achteras een constructie te plaatsen welke is afgeleid van de oude strijdwagens uit de Romeinse tijd. Uiteraard werd het geheel ook even in de praktijk getest in de strijd tegen de "bad guys".
Helaas bleek de achteras niet bestand tegen al het geweld waarmee Clarkson poogde een dikke BMW 7-serie van de weg te drukken.
Gevolg, de as brak af en vloog als een ongeleid projectiel over het circuit.........bukken!!!!! ;D Top Gear, altijd leuk 8)