Achtervolgingen door de politie

Auteur Topic: Achtervolgingen door de politie  (gelezen 243993 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,471
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #950 Gepost op: 10 augustus 2022, 23:11:33
Autodief aangehouden
Gepubliceerd op: 18-07-2022 | 09:38

Rotterdam - Een 45-jarige autodief uit ’s Gravenhage is in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur aangehouden. De aanhouding volgde na een wilde achtervolging.

Agenten zagen, kort voor 02.00 uur, op de Vijverhofstraat een auto wegrijden. Op grond van de Wegenverkeerswet gaven zij de bestuurder een stopteken, waarna hij er als een speer van doorging. De bestuurder reed tegen het verkeer in de Schiekade op, in de richting van het Hofplein. Op de kruising Schiekade en Teilingerstraat botste de auto tegen een verkeerlicht. Er volgde een achtervolging te voet. De verdachte, die zich onder een auto had verstopt, werd vervolgens aangehouden op de Vrouw-Jannestraat.
De auto bleek na een woninginbraak in Rijswijk gestolen en er zaten gestolen kentekenplaten op. Nader onderzoek volgt.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/18/07-een-45-jarige-autodief-uit-s-gravenhage-is-in-de-nacht-van-zondag-op-maandag-rond-02.00-uur-aangehouden.-de-aanhouding-volgde-na-een-wilde-achtervolging.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,471
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #951 Gepost op: 10 augustus 2022, 23:13:34
Politie houdt bestuurder aan na achtervolging op hoge snelheid
Laatst gewijzigd op: 20-07-2022 | 12:31

Rotterdam - De politie heeft gisteravond op de Bottelroos een 32-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. Dit gebeurde na een achtervolging op hoge snelheid, waarbij veel fietsers en automobilisten, rijdend op de rijbaan en fietspad van de Terbregseweg, met gevaar voor eigen leven moesten uitwijken. De politie komt graag in contact met deze mensen.

Rond half tien dinsdagavond reed een agent in een herkenbare auto over de Bosdreef in de richting van de Hoofdweg in Rotterdam, toen hij grijze Volvo XC 60 auto op hoge snelheid aan zag komen rijden. De bestuurder van de auto kreeg een stopteken maar dat negeerde hij. Hij verhoogde zijn snelheid nog en reed ervandoor. Ter hoogte van de kruising op de Bosdreef met de Terbregseweg naderde hij een verkeerslicht, waar hij op te hoge snelheid door rood licht reed. Via de middenberm en een fietspad vervolgde de automoblist zijn weg, wat voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgde. Vele fietsers en automobilisten moesten letterlijk opzijspringen of noodstoppen maken om ervoor te zorgen dat zij niet geraakt werden door de man.

Signalement
Inmiddels was het signalement van de auto, een grijze Volvo XC 60, doorgegeven aan de meldkamer van de politie en hielpen meerdere eenheden mee met de achtervolging. Dat zorgde ervoor dat de man uiteindelijk op de Bottelroos werd aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

De politie komt graag in contact met getuigen van het incident. Mensen die de achtervolging gezien hebben, mensen die moesten uitwijken vanwege het rijgedrag van de man of mensen met eventueel dashcambeelden van het incident. Dit kan het onderzoek verder helpen.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/20/07-politie-houdt-bestuurder-aan-na-achtervolging-op-hoge-snelheid.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,471
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #952 Gepost op: 10 augustus 2022, 23:15:53
Twee vuurwapens aangetroffen
Gepubliceerd op: 21-07-2022 | 17:17

Rotterdam en Capelle aan den IJssel - Gistermiddag zijn er tijdens twee afzonderlijke meldingen bij beiden een vuurwapen aangetroffen. Deze zijn beiden in beslag genomen en de eigenaren zijn aangehouden.

Het is rond 12.00 uur als een motoragent een auto zonder kentekenplaat ziet rijden op de Nieuwe Binnenweg. De agent hield de man staande en stapte van zijn motor om hem te controleren. Maar de man reed weg zodra de agent van zijn motor af was, waarna er een achtervolging ontstond. Na meerdere malen een stopteken te hebben genegeerd, wordt de automobilist met behulp van extra agenten klem gereden op de Lage Erf brug. Als de man wordt gefouilleerd wordt er een vuurwapen en patronen bij hem aangetroffen. Het vuurwapen is in beslag genomen en de 26-jarige Rotterdammer is aangehouden.
 
Capelle a/d IJssel
Kort daarna rond 12.20 uur krijgen wij melding van een ruzie waarbij iemand een vuurwapen bij zich zou hebben. Als wij aankomen bij de woning en met toestemming van de bewoner de woning doorzoeken, wordt er daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. De 60-jarige Capellenaar is aangehouden wegens vuurwapenbezit.
 
Rotterdamse beloning
Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind  is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,00 euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt.

De beloningsregeling is een bestaande mogelijkheid die nog niet veel bekendheid heeft. Daar moet verandering in komen vindt de driehoek en dus voeren politie, OM en gemeente vanaf 1 oktober campagne om dit meer onder de aandacht te brengen. Vorig jaar zijn door TCI-tips 4 automatische vuurwapens, 34 (hand) vuurwapens, 23 (nep) vuurwapens en 5 tasers in beslag genomen.  Daarnaast is 39 keer waardevolle informatie doorgespeeld aan grote onderzoeksteams.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/21/07-twee-vuurwapens-aangetroffen.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,471
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #953 Gepost op: 10 augustus 2022, 23:18:48
Achtervolging van Nieuwegein naar Breda
Gepubliceerd op: 28-07-2022 | 13:44

Nieuwegein - Een personenauto reed op woensdagavond 27 juli 2022 rond 21 uur met hoge snelheid over de A2, waarop de politie de achtervolging inzette. De achtervolging ging door Nieuwegein en eindigde uiteindelijk 2 kilometer voor de Belgische grens.

Bij een snelheidscontrole op de A2 in de richting van Utrecht zagen agenten een personenauto met hoge snelheid rijden. Zij zette de achtervolging in, waarop de auto de afrit Nieuwegein nam en de stad inreed. De politieauto toonde het stopteken en het leek erop dat de bestuurder hier gehoor aan gaf, maar vervolgens reed hij op hoge snelheid verder richting de S’Gravenhoutseweg en de A2 op richting Breda.

De bestuurder veroorzaakte verschillende gevaarlijke verkeersituaties. Naast te hard rijden, reed hij meermaals door rood en over de vluchtstrook en probeerde hij ruim baan te krijgen op de snelweg. Hierbij is in ieder geval een andere auto geraakt. Er zijn bij de achtervolging geen gewonden gevallen.

Uiteindelijk kwam de auto rond 21.30 uur op de A16, zo’n twee kilometer van de Belgische grens in de buurt van Hazeldonk, tot stilstand door een aanrijding. De drie inzittenden zijn nagekeken door de ambulance, een van hen was licht gewond. De bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, snelheidsovertreding en het veroorzaken van gevaar of hinder voor andere weggebruikers. De verdachte is een Fransman.

Bij de achtervolging zijn verschillende eenheden van de politie betrokken, waaronder de Landelijke Eenheid, Zeeland-West-Brabant en Midden-Nederland. Deze laatste draait het onderzoek.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/28/03-achtervolging-van-nieuwegein-naar-breda.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,471
 • Openbare Orde en Veiligheid
  • Instagram Enricoveilig
Reactie #954 Gepost op: 10 augustus 2022, 23:34:24
Drie verdachten aangehouden na politieachtervolging
Gepubliceerd op: 07-08-2022 | 14:18

Nieuwendijk - Na een politieachtervolging op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk, is een voertuig gecrasht. Hierbij zijn twee gewonden gevallen en drie aanhoudingen verricht.

Rond 06.00 uur kreeg de meldkamer van Zeeland – West-Brabant een melding van een achtervolging. Het voertuig viel agenten van de Landelijke Eenheid op de A2 al op in verband met hun hoge snelheid. Agenten van de eenheid Rotterdam wilden het voertuig in Hank controleren, na een korte stop besluit de bestuurder er toch met hoge snelheid vandoor te gaan. Politieauto’s van team Dongemond sluiten aan bij deze achtervolging. Het voertuig rijdt dan met hoge snelheid op de A27 in de verkeerde richting en crasht uiteindelijk in een bocht ter hoogte van Nieuwendijk.

Verdachten
In het voertuig zaten drie verdachten. Zij zijn middels de BTGV-procedure uit het voertuig gepraat, hierbij hebben agenten hun vuurwapen getrokken. Het gaat om een 30-jarige man uit Bergen op Zoom, een 34-jarige man uit Schaerbeek, België en 33-jarige man uit Schaerbeek, België.

De drie inzittenden zijn allen aangehouden. Een van hen is rechtstreeks naar het ziekenhuis overgebracht, de andere twee zijn naar een politiecel gebracht. Later is nog een van de verdachten naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

Omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk explosieven in de auto konden liggen, is ook de Explosieven Opruimingsdienst ter plaatse geweest. Zij hebben het voertuig gecontroleerd, maar niets aangetroffen. Het voertuig is weggetakeld voor verder onderzoek en de A27 is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

BTGV-methode
BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Deze methode wordt ingezet als er een vermoeden is dat een verdachte een wapen bij zich draagt. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/7/08-drie-verdachten-aangehouden-na-politieachtervolging.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen