reddingsboot inzetverslagen 2005

Auteur Topic: reddingsboot inzetverslagen 2005  (gelezen 26923 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #10 Gepost op: 1 april 2005, 10:25:37
Op 2e paasdag hoorde de net voor een routinevaart afvarende Seeker om 14.44 een PAN PAN bericht van de "libelle", een zeiljacht van 11 meter met twee personen aan boord dat, volgens eigen opgave vast zou liggen  voor de ingang van de haven van Muiden. De Cobra van Jachtservice Huizen meldde zich op 16 en hoewel deze op daar bijna nooit te verstaan is vanwege de bijgeluiden in de microfoon begreep Den Helder Resue dat deze onderweg was vanaf de Hollandse Brug. 

Ook de Seeker reageerde om 14.46 uur op de oproep en spoedde zich naar de opgegeven positie: om 14 51meldde ze zich onder de Hollandse Brug door  en om 14.57  uur werd aanloop Muiden bereikt, maar de Seeker trof er niets aan. Het RCC (Den Helder Rescue) kreeg ondertussen telefonisch door dat ook deze watersporter zich in de positie had vergist. Nieuwe positie: 52.20.96 NB en 05.07.13 OL, even ten Noorden van de IJM 11. Om  15.03 uur bereikte de Seeker daar de "LIBELLE" welke behoorlijk omhoog zat op de ondiepte. Daarom werd de hulp ingeroepen van de "Cobra". Deze trok het jacht aan de fokkeval schuin waardoor de Seeker haar naar de vaargeul kon trekken.


Ook hier weer verklaarden de geredden reeds "lid van ons te zijn". HOGE kent alleen de éénmalige donateurs die door ons gered zijn. Dus het "eindelijk eens waar voor mijn geld gevoel" verdween toen wij hen vertelden dat de KNRM weliswaar veel donateurs kent in onze regio, maar er niet redt.  Slim van de Reddingsbrigade Naarden om in dat kader het bekende KNRM bootje in de kantine van de Jachthaven Naarderbos te vervangen door een oranje exemplaar, waarvan de opbrengst wel ten goede komt aan hen die daar ook redden.


Henk

(Aanloophaven Huizen-Muiden = 14 km. 14 km in 11 minuten is een gemiddelde van 76 km / 42 M per uur  8) .)


vistuig

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 447
  • KNRM Dordrecht
Reactie #11 Gepost op: 1 april 2005, 20:01:34
Medische assistentie op passagiersschip

‘S-GRAVENDEEL – 11 maart 2005
Wind: W 7

Om 14:24 uur gealarmeerd door de GMC met de melding dat er iemand onwel is aan boord van het mps “Swiss Gloria”. Het schip zou zich bevinden nabij de Moerdijkbruggen. Toevalligerwijs was post Willemsdorp bezet met 2 bemanningsleden i.v.m. onderhoud. Er werd gewacht op de aanrijdende ambulancebemanning die door ons overgezet moest worden. Het schip zou in ieder geval doorvaren richting de vluchthaven ’s-Gravendeel. Om 14:38 uur heeft de “DRB 39” de ambulancebemanning, in de haven van Willemsdorp, overgezet aan boord van de RWS 18. De “DRB 39” is direct doorgevaren naar het betreffende schip, welke al bijna lag gemeerd in de vluchthaven ’s-Gravendeel. Hier een opstapper overgezet voor eerste hulp. Om 15:25 uur is de patiënt met bekende klachten (korte ademhaling) van boord afgevoerd in een andere gereedstaande ambulance. Om 16:10 uur is de “DRB 39” weer teruggekeerd richting de post.Melding meerdere bootjes in brand

WILLEMSDORP – 27 maart 2005
Wind: W 2

Om 17:09 uur gealarmeerd door de GMC met de melding dat er meerdere bootjes in de brand zouden liggen bij de Moerdijkbruggen. Binnen 15 minuten vanaf post Willemsdorp vertrokken en al snel werd duidelijk dat er niets te zien was. Ook de aanwezige politievaartuigen hadden niets aangetroffen Hierop, gezien de melding, de Spoorsloot nog ingevaren om daar het e.e.a. te checken. Aanvarend richting die lokatie via de GMC vernomen dat het zou gaan om een vuilbrand op de kant. Om 17:30 uur inderdaad een vuilbrand geconstateerd halverwege de Spoorsloot. Samen met een motoragent van de politie Zuid-Holland Zuid het vuur gedoofd met een aantal emmers water. De autospuit, welke ook al aanrijdend was, heeft nog nacontrole verricht. Om 17:55 uur keerden de bemanningsleden weer huiswaarts.

Politie pers bericht van de zelfde melding:


VALS ALARM

DORDRECHT – Bij de Gemeenschappelijke Meld Centrale (GMC) kwam op 27 maart de melding binnen dat op het water nabij de Moerdijkbrug een aantal bootjes in brand zou staan. Dit was geconstateerd door treinmachinisten die over de Moerdijkbrug richting Rotterdam reden. De GMC nam de melding serieus en stuurde de brandweer, de politie te water van het Korps Landelijke Politiediensten, Rijkswaterstaat en twee eigen politie-eenheden ter plaatse. Al snel bleek dat de geen boten in brand stonden. Nabij de spoorbaan brandde slechts een hoop afvalhout, waarop de hulpdiensten weer konden inrukken. De brandweer heeft het brandje geblust. Hoe de stapel hout in brand raakte, is onbekend.
en in alle gewesten  wordt de stem van het water  met zijn eeuwige rampen  gevreesd en gehoord


K.N.R.Mark.

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 279
 • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
  • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #12 Gepost op: 2 april 2005, 09:48:19
Aktie 7 van KNRM station Stellendam:

Attente verkeerspost Ouddorp

Door de oplettendheid van de verkeersdienstmedewerker in de vuurtoren van Ouddorp is in de nacht van donderdag 31 maart op vrijdag 1 april een ongeveer 25 jarige Rus behoed voor groot ongemak. Hij was met een zeilbootje onderweg van Scheveningen naar Hellevoetsluis. Hij had geen enkele communicatieapparatuur aan boord en als kaart alleen een landkaart van Europa. Verlichting van het scheepje moest gedaan worden door een paar fietslampjes. Op de Hinder strandde het scheepje. De verkeersdienstmedewerker bemerkte wel op de radar dat er iets aan de hand was en alarmeerde de reddingboot Dorus Rijkers, die te Stellendam de Prinses Margriet vervangt. Ongeveer 23.00 uur werd de bemanning opgepiept en ging ter plaatse poolshoogte nemen en vond het vastgelopen zeiljachtje. Het gelukte hen het scheepje in dieper water te krijgen, waarna de buitenboordmotor werd gestart, zodat het zelf naar de vaargeul kon koersen. Even later viel de motor uit. Bij opnieuw opstarten vloog het in brand. De bemanning bluste het vuur en nam het scheepje op sleeptouw naar Stellendam, waar het om plus minus 02.30 uur werd afgemeerd aan de drijvende steiger in de buitenhaven. De onfortuinlijke schipper werd ondergebracht in een plaatselijk hotel, waar hij de nacht doorbracht.

Groetjes Mark.
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Reactie #13 Gepost op: 6 april 2005, 16:22:30
Er is een grote zoekactie geweest voor de kust van Zeeuws-vlaanderen nadat er een motorbootje op het stand was aangespoeld zonder opvarenden. Voor meer info www.knrm.nl Ik weet niet goed hoe je teksten van een andere site op het forum moet zetten dus geef ik maar een link.
Groeten, Colin


Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #14 Gepost op: 6 april 2005, 17:23:14
Er is een grote zoekactie geweest voor de kust van Zeeuws-vlaanderen nadat er een motorbootje op het stand was aangespoeld zonder opvarenden. Voor meer info www.knrm.nl Ik weet niet goed hoe je teksten van een andere site op het forum moet zetten dus geef ik maar een link.

Nou Collin, wanneer was dat, ik vind het niet zo een twee drie terug op de site van de KNRM, wel veel nieuws over de reddingsbootdag.

Als je wilt knippen plakken moet je aan het begin van de tekst gaan staan die je wilt kopieëren, de linker muisknop indrukken en tot het eind van de tekst schuiven. Daarna ga je ergens op de nu geselekteerde tekst staan en drukt de rechter muisknop in en kiest "kopiëren (of "copy"). Dan ga je tussen [ quote] [ /quote] tusen haakjes staan met je cursor en met de rechter muisknop kies je "plakken" (of "paste"). that's all!

Henk


Christian

 • Eerste hulpverlener | instructeur BLS/AED | verpleegkundige
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,440
Reactie #15 Gepost op: 6 april 2005, 17:43:42
Zoekactie naar vermiste man gestopt
De zoekactie naar de vermiste man in de monding van de Westerschelde is gestaakt. De man werd sinds dinsdagavond vermist.
Hij is vermoedelijk overboord geslagen. Zijn visbootje is leeg aangespoeld op het strand in Cadzand-Bad. De boot is eigendom van een 68-jarige man uit Stekene in België.
Woensdagochtend is met enkele boten nog naar de man gezocht. De Belgische helikopter die was ingezet keerde om 9 uur al terug naar Koksijde

Bron: Omroep Zeeland

Christian


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Groeten, Colin


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Reactie #17 Gepost op: 6 april 2005, 19:51:41
Ik hoorde op het 6 uur journaal dat er op een viskotter een explosie was geweest nadat deze een mijn had opgehaald. Er waren mensen overboord geslagen en enkele gewonden gevallen. De knrm was onderweg en een helikopter had een arts afgezet. Meer info weet ik niet.
Groeten, Colin


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Reactie #18 Gepost op: 7 april 2005, 15:23:57
Het is inmiddels bekend dat er 3 doden zijn gevallen waaronder een zoon van de schipper die 27 was. :-X :-X :-X
Groeten, Colin


Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #19 Gepost op: 9 april 2005, 12:38:32
Gisteravond (vrijdag 8 april 2005) kwam om na 21.00 uur een melding over 16 van een vrachtschip, de "Smal 8" met de melding "we hebben wat probleempjes". Het voorluik was weggeslagen en daarom maakten ze water, niet alleen in het luik maar ook in de machinekamer. Toen er alarm werd geslagen maakte het schip al slagzij en kon de schipper niet anders doen dan de kop in de wind houden. De positie bleek na wat verwarring twee mijl ten zuid westen van de OVD7. Dat het slecht weer was: NW 8, bleek uit het feit dat een ander vrachtschip in eerste instantie aanbood "z'n buurman" te helpen, maar vanwege de overkomende brekers z'n poging voor z'n eigen veiligheid moest staken. De reddingsboten Watersport, Frans Verkade en de Kuil werden gealarmeerd waarvan de Watersport zich als eerste in meldde. De lading werd overgenomen en het schip werd, voorzien van pompen van de "Challanger" naar Enkhuizen gesleept, waar de scheepvaart inspectie en de KLPD een onderzoek doen naar de oorzaak.

Normaal kan het water dat een via een luik binnendringt niet in de machinekamer komen.

Henk