reddingsboot inzetverslagen 2005

Auteur Topic: reddingsboot inzetverslagen 2005  (gelezen 27651 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Henk

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,891
Reactie #70 Gepost op: 6 mei 2005, 17:09:22
Mooie acties, Henk. Het seizoen is begonnen. ;D

Yes!!!  ;D

Het is lekker druk Mark, vandaag ook weer...

Henk


K.N.R.Mark.

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 279
 • Ieder mens heeft de plicht een ander te helpen!
  • Ouddorpse Reddingsbrigade
Reactie #71 Gepost op: 6 mei 2005, 22:21:01
Hier is het rustig. Vandaag dienst gedraaid bij de Ouddorpse Reddingsbrigade als postcommandant/schipper. Hoop surfers en kitesurfers gelukkig geen ongelukken.

Groeten Mark. ;)
Zonder redders redden we het niet!!!! http://www.knrm.nl/stations/Stellendam/04Nieuws/


brw_sluis

 • Gast
Reactie #72 Gepost op: 6 mei 2005, 22:53:01
Citaat
Noordland-Burghsluis, 29 april 2005
Kotter spoelt onder Oosterscheldekering door

 
 


Vrijdagmorgen om 06.10 uur werd het reddingstation Noordland te hulp geroepen voor een aktie bij een kotter, die een schuif van de Oosterscheldekering had aangevaren en er onderdoor gespoeld was (foto 1). De 3 bemanningsleden zaten in een benarde positie op de onderste konstruktiebuis van de schuif. Daar moesten zij binnen enkele seconden op klimmen voordat de kotter kenterde en onder de schuif doorspoelde.

De reddingboot Koopmansdank heeft gelijk geprobeerd de vissermannen van de schuif af te plukken,  maar moesten door de sterke stroming in het sluitgat die pogingen staken. Met andere hulpverleninginstanties werd gezocht naar een manier om de vissers te redden. Vanaf de kering waren ze niet te zien en ze zaten  vlak boven het water. Uiteindelijk lukte het de bemanning van de Koopmansdank, nadat het wat rustiger geworden was met de stroming, om de ongelukkige vissermannen uit hun benarde positie te redden. Zij zaten aan de linkerkant van de onderste buis op het platte vlak (foto 2).

De stuurman van de kotter Z 28 had verzuimd zijn koers te verleggen en is zodoende rechtdoor gevaren naar de kering toe. Hij was na zijn laatst haal vanaf Zeebrugge onderweg via de Roompotsluis naar de visafslag in Colijnsplaat. De kotter is enkele mijlen verder op de Oosterschelde ondersteboven aangetroffen en door het ms. Hammen van de Rijkswaterstaat en een schip van een bergingsbedrijf tegen de wal gezet bij de Vlietepolder, waar hij voor de berging gereedgemaakt zal worden. De 3 vissermannen zijn door de Koopmansdank naar het reddingstation Noordland gebracht, van kleren voorzien en door de eigenaar van de kotter naar huis gebracht. De volgende dag is heeft de berging  plaatsgevonden en is de kotter op de wal bij de de haven Kats gezet. Duidelijk is te zien waar de kotter de schuif van de Oosterscheldekering geraakt heeft.(foto 3). De KLPD heeft de zaak in onderzoek. Voor de kersverse reddingbootschipper Johannes Post een bijzondere ervaring om als oud-visserman met een actie van deze omvang zijn nieuwe loopbaan te beginnen.

(Bron: KNRM.nl)


brw_sluis

 • Gast
Reactie #73 Gepost op: 6 mei 2005, 22:56:04
Citaat
HVZeeland.nl | 29-04-2005 | Hulpdiensten massaal uitgerukt voor groot incident kering :

KAMPERLAND - De hulpdiensten zijn vrijdagochtend massaal uitgerukt voor een groot incident bij de Stormvloedkering. Brandweer, ambulancedienst, politie en KNRM zijn met diverse eenheden ter plaatse en onderweg naar de incidentlocatie.
Rond tien over zes vanochtend werden de schipper van het Station Noordland-/Burghsluis, alsmede de reddingboten Koopmansdank en Harder, eveneens van het KNRM reddingsstation Noordland-/Burghsluis opgepiept voor een inzet nabij de Stormvloedkering.

Een Belgische visserskotter, de Zeebrugge 28, was door nog onbekende oorzaak tegen de kering gevaren en daardoor was de boot lek geslagen. De opvarenden van het schip, volgens de eerste berichten ongeveer drie personen, hebben zich daarna in veiligheid gesteld door op één van de peilers van de kering te klimmen en aldaar te wachten op hulp.

Toen de redders van de KNRM ter plaatse kwamen bleek het geen gemakkelijke klus de opvarenden van het schip van de peiler te redden, met de reddingboot was het onmogelijk om de mensen van de peiler te halen. Daarom werd de hulp ingeroepen van de brandweer.

Rond vijf over half zeven werd de chauffeursgroep 1 van de brandweerkazerne Stromenweg in Middelburg gealarmeerd. De brandweerlieden van deze groep werden verzocht met prioriteit één de ladderwagen 4550 te bemannen en uit te rukken richting de stormvloedkering.

Inmiddels had de alarmcentrale contact met de OVD Veere-/Noord Beveland, de 4695 en werd ook contact opgenomen met de OVD Stadsgewest Vlissingen-/Middelburg. Tijdens dat overleg werd besloten dat ook de komst van de Vlissingse hoogwerker, de 4551, gewenst was.

Vermoedelijk zou de ladderwagen ook niet goed bij de peiler kunnen komen. Zodoende werd ook de chauffeursgroep rood opgepiept voor het incident. Rond tien voor zeven rukte de hoogwerker uit, deze arriveerde overigens omstreeks kwart over zeven op de incidentlocatie.

Enkele minuten voor zeven uur 's ochtends werd bekend dat er mogelijk één van de opvarenden van het schip vermist was. De alarmcentrale besloot daarop ook de waterongevallenwagen 4580 vanuit Middelburg ter plaatse te laten komen. Ook werd de tankautospuit 4732 vanuit Kamperland met prioriteit één ter plaatse gevraagd. De duikers namen overigens ook de brandweerboot 4585 mee.

Toen de duikers enkele minuten onderweg waren naar het incident bleek dat er niemand vermist was en dat de inzet van de duikers dus niet meer nodig was. De alarmcentrale besloot daarop dat de Middelburgse brandweerduikers terug konden keren naar de kazerne aan de Stromenweg.

De ambulances 7328 en 7309 stonden inmiddels al stand-by bij het incident in verband met mogelijke onderkoelingsverschijnselen van de opvarenden van het schip. Inmiddels was ook de politie ter plaatse en die probeerde de vissers inmiddels moed in te spreken.

Rond vijf voor half acht werden de drie opvarenden door middel van de Koopmansdank van de peiler gered. De ambulances 7328 en 7309 werden daarop naar het KNRM-station van Noordland-/Burghsluis verzocht. De reddingboot zou daar de drie onderkoelde vissers aan wal brengen. Omdat er drie drenkelingen waren werd inmiddels ook een derde ambulance gealarmeerd.

De drenkelingen werden omstreeks half acht aan wal gebracht bij het KNRM-station.

(Bron:HvZeeland.nl)

Foto's Zijn Te Zien Op : HvZeeland.nl


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Reactie #74 Gepost op: 7 mei 2005, 08:13:29
Erg dom zoiets, om in slaap te vallen terwijl je achter het roer zit maar kan gebeuren als je een saaie wacht hebt. Heb ik ook wel eens last van als ik op school zit. :P Ze hebben geluk had. Wel slim dat ze op die peiler gingen zitten. ::)
Groeten, Colin


vistuig

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 447
  • KNRM Dordrecht
Reactie #75 Gepost op: 12 mei 2005, 14:16:01
Bak op drift

vissertje – 11-5-05
Wind: windstil


Op woensdagavond werd er melding gedaan dat er een bak los rond dreef ter hoogte van het vissertje. De P27 voer daarom het Wantij op. Maar omdat het vissertje lastig is te bereiken voor de P27 werd de DRB 39 van de Dordtse Reddings Brigade om assistentie gevraagd.
De DRB 39 trof ter plaatse een bak van ongeveer 20 m aan welke los rond dreef achter in het vissertje. De bak is eigendom van een aannemer welke bezig is de Sliedrechtse biesbosch uit te baggeren. Vakkundig is de bak door de DRB 39 en de P27 aan het begin van het vissertje afgemeerd. Waarschijnlijk is de bak losgegooid
en in alle gewesten  wordt de stem van het water  met zijn eeuwige rampen  gevreesd en gehoord


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Reactie #76 Gepost op: 14 mei 2005, 09:37:56
Ik zie alleen kruisjes maar dat kan ook aan mijn PC liggen want fotos die ik voorheen wel zag zie ik nu niet meer. :-\ :-\ :-\
Groeten, Colin


brw_sluis

 • Gast
Reactie #77 Gepost op: 14 mei 2005, 10:40:11
Citaat
HVZeeland.nl | 11-05-2005 | KNRM redt zwaar onderkoelde jongen uit Grevelingenmeer  
BROUWERSHAVEN - Een jongen is maandag zwaar onderkoeld uit het Grevelingenmeer gehaald.

De jongen zat samen met vier meisjes in een gehuurd zeilbootje en is door onbekende oorzaak overboord geslagen. De meisjes zijn vervolgens met het bootje aan lagerwal geraakt bij Brouwershaven en te voet naar de jachthaven gegaan.

De jongen lag toen nog steeds in het Grevelingenmeer. Hij is na een uur uit het water gehaald door de gealarmeerde reddingsboot Griend uit Ouddorp. „Die jongen heeft geluk gehad dat hij een oranje zwemvest aan had, anders hadden wij hem nooit gevonden“, zegt W. van Siegem van de KNRM.

„In eerste instantie was helemaal niet duidelijk dat er nog iemand in het water lag. We troffen een lege boot aan en hoorden dat de opvarenden naar de kant waren gelopen. Pas daarna hoorden we dat er iemand overboord was geslagen. We hadden hem geen kwartier later moeten vinden, want dan had het er slechter uitgezien.“

De jongen is naar ziekenhuis in Goes gebracht, het bootje is door de reddingsmaatschappij naar Port Zélande gesleept. De zeilers maakten deel uit van een groep die op pad was met Juventa, een bedrijf dat zeilvakanties voor groepen en scholen organiseert vanaf Port Zélande. Het is niet bekend waar het slachtoffer vandaan komt, Juventa was niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook: www.nieuwsfotograaf.nl  
 

Bron: HvZeeland.nl Met 5 exclusieve foto's !!


Colin

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 947
Reactie #78 Gepost op: 14 mei 2005, 11:13:16
Op www.nieuwsfotograaf.nl staan nog meer foto's. ;)
Groeten, Colin


Martijn Slotboom

 • Belangstellende
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,279
 • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #79 Gepost op: 14 mei 2005, 12:11:56
zag ook alleen kruisjes !!! ???