Jeugdbrandweer Krimpenerwaard houdt 24-uurs dienst

Auteur Topic: Jeugdbrandweer Krimpenerwaard houdt 24-uurs dienst  (gelezen 6480 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brw Sven

  • Manschap A Brandweer
  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
    • 112Krimpenerwaard
Gepost op: 9 juli 2012, 11:18:15
Dit jaar heeft de jeugdbrandweer Krimpenerwaard voor het eerst een 24-uurs dienst gedraaid. Net als bij de beroepsbrandweer in grote plaatsen had de jeugdbrandweer een druk programma.

Vrijdagavond om 19.00 uur verzamelde de leden van de jeugdbrandweer zich op de brandweer kazerne van brandweer Bergambacht. De groep werd in 4e gedeeld, er werd uitleg gegeven en er werden piepers uitgedeeld ,gesponsord door Firecom, aan alle groepen. Om half 8 stond er een oefening gepland voor alle ploegen, zo werd er schuim afgelegd en slangen uitgerold. De oefening duurde voor de eerste ploeg niet lang voor een groep want de pieper ging voor een autobrand aan de Transportstraat in Bergambacht, de ploeg rukte met spoed uit en kwam ter plaatse een auto tegen welke in lichterlaaie stond. Met twee hoge druk stralen werd de brand geblust. Na terugkomst kon ook deze ploeg nog even verder met de oefening. Vlak na de oefening kwam de volgende melding alweer binnen, er was een binnenbrand gemeld bij autobedrijf De Gruyter en De Jong aan de Provinicaleweg. Wanneer de ploeg met spoed ter plaatse kwam bleek de brand niet alleen te blussen zijn er werd er een middelbrand van gemaakt. De tweede tankautospuit en de Officier van Dienst werden ook ter plaatse gevraagd. Bij het autobedrijf waren nog twee personen vermist en dus ging de ploeg naar binnen voor een redding van de slachtoffers, er lag iemand onder een auto welke snel naar buiten gebracht kon worden. Een tweede slachtoffer bevond zich vlakbij de brand en moest dus gered worden onder dekking van een straal. Rond 23.00 uur werd er ingepakt en konden de ploegen terug naar de kazerne. Op de kazerne was er een kampvuur gemaakt en kon er een film gekeken worden. De slaapplaatsen werden gereed gemaakt in het instructielokaal van de kazerne, sommige jeugdleden zijn verstanding op tijd naar bed gegaan. Die nacht is de pieper nog twee keer gegaan voor een autobrand welke snel geblust konden worden.
 
Zaterdagmorgen om 7.00 uur kwam de eerste melding alweer binnen, dit keer een melding van een schuur in brand aan de Lekdijk-Oost, achter in een weiland stond een schuurtje in brand waar een grasmaaier in stond. Het schuurtje en de grasmaaier zijn in brand gevlogen nadat iemand bezig was met het bijvullen van de benzine, toen de brand uitbrak is ook de dochter van de eigenaar nog kwijt geraakt welke achter de brandhaard gevonden kon worden. De brand kon geblust worden en er kon worden ingepakt. Op de kazerne werd er gezamenlijk ontbeten en werden de voertuigen gecontroleerd en schoongemaakt. Om half 11 vertrokken de ploegen naar de sporthal in Schoonhoven om daar te sporten, de groep werd in tweeen gedeeld en daar werden diverse spellen gedaan. Voor een ploeg was het sporten maar voor korte duur want er kwam een uitruk tussendoor.
 
Terug op de kazerne is er gezamenlijk middag gegeten waarna er een oefening levensreddend handelen gevolgd, welke werd gegeven door Annette de Jong van Social Safety en Bert Versluijs. Het bleek voor sommige moeilijk om wakker te blijven door de korte nacht, maar er is veel geleerd! Na een uitruk kon de kazerne worden opgeruimd en werden er pannenkoeken gegeten. Rond 19.00 uur kon iedereen naar huis. Het was een erg geslaagde 24-uur dienst! Iedereen bedankt!

24-uurs dienst Jeugdbrandweer Krimpenerwaard

Voor meer foto's zie 112Krimpenerwaard.nl
damianvw999

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 3
  • jugdbrandweer buren
Reactie #1 Gepost op: 2 augustus 2012, 21:17:42
leuk bedacht ik ga hetbij ons korps (buren) ook vorstellen