Weer negatief advies ondernemingsraad brandweer

Auteur Topic: Weer negatief advies ondernemingsraad brandweer  (gelezen 8010 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Gepost op: 15 augustus 2012, 11:04:58
Weer negatief advies ondernemingsraad brandweer

De ondernemingsraad van de brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft een negatief advies uitgebracht over het nieuwe dekkingsplan en spreidingsplan van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Volgens de OR garandeert het plan onvoldoende dat de brandweer op tijd bij calamiteiten is. Ook vreest de ondernemingsraad dat de brandweer niet bij alle klussen direct met voldoende personeel en wagens ter plaatse is.

Het is niet de eerste keer dat de ondernemingsraad van de brandweer negatief adviseert over plannen van de Veiligheidsregio. In de vorige gevallen legde de directie het advies naast zich neer. De ondernemingsraad overweegt om het geschil voor te leggen aan de ondernemingskamer.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/14-08-2012/weer-negatief-advies-ondernemingsraad-brandweer
Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Reactie #1 Gepost op: 5 september 2012, 19:43:23
Zorgen om stiptheid brandweer Rotterdam
ROTTERDAM -  Door bezuinigingen komt de brandweer in Rotterdam-Rijnmond bij gemiddeld één op de twee meldingen te laat. De ondernemingsraad van de Rotterdamse brandweer maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van personeel en burgers.


 GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad heeft woensdag hierover vragen gesteld aan het college van B & W. De partij baseert zich op informatie van de ondernemingsraad. De partij heeft die naar buiten gebracht.

De verminderde stiptheid is het gevolg van een nieuw dekkings - en materieelspreidingsplan. Dat werd deze zomer uitgebracht door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond nadat vorig jaar de burgemeesters in dit gebied hadden besloten om 4,5 miljoen euro te bezuinigingen op de brandweer. Kazernes worden samengevoegd, duikteams worden opgeheven en Vlaardingen moet een ladderwagen inleveren.

GroenLinks wil dat de bezuinigingsoperatie wordt stopgezet.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/12898160/__Zorgen_om_brandweer_R_dam__.html


JAB

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 314
Reactie #2 Gepost op: 6 september 2012, 19:45:57
Nu in Rijnmond openbaar gemaakt. Hoewel het van de OR komt en nog niet officieel is bevestigd. maar toch vrees ik dat binnenkort berichten van dezelfde strekking zullen verschijnen in de media. Je hoeft alleen de regionaam en de datum aan te passen. Oorzaken zijn hetzelfde: kazernes dicht, TS vervangen door SIV, uitrukpersoneel verminderen e.d. Waar nog steeds niets aan wordt gedaan is de topzware top! Tenminste, ik hoor daar niets van! Maar de verantwoording hiervoor ligt bij het AB, c.q. de burgemeesters die accoord gaan met de bezuinigingen, of deze zelf eisen, en zich met mooie verhalen over haalbaarheid, uitruk op maat, SIV om o.a. de waterwinning vast op te zoeken (wat een ongelooflijk slechte smoes van de brandweertop) allemaal hebben laten "foppen". Ze zullen nu deze gegevens moeten verantwoorden aan de gemeenteraden die hopelijk korte metten maken met de verantwoordelijken hiervoor. Of moet daar eerst een projectgroep voor worden opgezet??


Defender

 • Centralist GMK, ACH, BRW
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 622
Reactie #3 Gepost op: 6 september 2012, 20:23:41
Tja weer bezuinigen op het operationele gedeelte... Wanneer gaat men eens wat doen aan al die managers en andere goudzoekers met schaal 14 of hoger. Het hoofdkantoor begint steeds meer een waterhoofd te worden. Er zijn zoveel andere dingen waar je op kan bezuinigen... Zoals gebouwen, gezamenlijke aanschaf van voertuigen en niet het wiel elke keer weer opnieuw uitvinden met vage projecten en plannen. Prima om meer preventie, woningbezoeken etc. te doen. Maar een sterke repressie blijft belangrijk. Elke keer hebben de managers het weer over het voorkomen van brand en het verminderen van het aantal slachtoffers. "We sluiten een kazerne, maar iedereen krijgt een rookmelder en blusdeken, joepie!!". Men vergeet alleen dat de brandweer voor veel meer dingen komt dan alleen brand. Als ik kijk naar hoeveel mensen wij gered hebben bij hulpverleningen, reanimaties, waar het echt van secondes af kan hangen. En we gaan kijken hoeveel miljoenen euro's aan schade wij voorkomen hebben door snel optreden, dan wil elke burger wel 4 euro meer betalen per jaar om de brandweer om de hoek te houden.