Marine bergt vermiste zwemmer

Auteur Topic: Marine bergt vermiste zwemmer  (gelezen 8297 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Gepost op: 22 augustus 2012, 17:50:48
Marine bergt vermiste zwemmer22 augustus 2012, 13.52 uur

Duikers van de Koninklijke Marine hebben vandaag het lichaam van een vermiste Poolse man geborgen. Dit gebeurde na een zoekactie in de Hoornse Plas die werd uitgevoerd in samenwerking met de politie Groningen.
Getuigen hadden de 24-jarige Poolse man zondagavond kopje onder zien gaan in de plas. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten, die met groot materieel uitrukten, werd de man niet gevonden. Op verzoek van het Korps Landelijke Politiediensten is het duikteam van de Defensie Duikgroep vanaf maandagavond ingezet om het water af te zoeken.
Gericht zoeken
“De Hoornse Plas is een oude zandafgraving met zeer dichte begroeiing op de bodem, tot soms wel een hoogte van 2 meter”, legt duikploegleider André Holman uit. “Dit vormde een behoorlijke belemmering bij het zoeken.” Door de inzet van snuffelhonden kon het zoekgebied echter aanzienlijk worden verkleind. Deze viervoeters zijn getraind om op reuk vermiste mensen in gebouwen, bos, open vlaktes of water op te sporen. Na een gerichte zoekactie door de duikers met hoogwaardige sonarapparatuur en op de tast, werd het lichaam van de man gevonden.
Duikgroep
De Defensie Duikgroep ondersteunt regelmatig de civiele autoriteiten. Zowel bij het opsporen van drugs en bewijsmateriaal in een misdrijf, als bij calamiteiten. Maar ook voor havenbewaking wordt de eenheid ingezet. Zo voeren de militairen standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.

www.mindef.nl