Zoekactie na valse melding

Auteur Topic: Zoekactie na valse melding  (gelezen 1821 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Gepost op: 11 juni 2014, 16:16:22
Zoekactie naar "schip in nood" bij IJmuiden
Door Webmaster op 11-06-2014 14:06
PERSBERICHT

Vanochtend heeft het Kustwachtcentrum in Den Helder op een ongebruikelijke manier een melding gekregen van een schip dat in problemen zou zijn.
Een vrachtwagenchauffeur had op zijn 27Mc bakkie een noodoproep gehoord, “MAYDAY MAYDAY to everyone, we are sinking MAYDAY MAYDAY”. De chauffeur heeft nog een kort gesprek met hem gehad waarbij er werd aangegeven dat ze het schip gingen verlaten.


De Kustwacht heeft het Kustwachtvliegtuig en twee helikopters gealarmeerd om vanuit de lucht te gaan zoeken. Op zee hebben de reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vanuit IJmuiden, Kustwachtvaartuig Zeearend,  loodsboot Draco en Pioneer gezocht.
Het Haven Operatie Centrum in IJmuiden heeft zoveel mogelijk scheepvaart voor IJmuiden ondervraagd of ze iets gezien hebben.
Na drie en een half uur zoeken, waarbij een groot gebied voor IJmuiden is afgezocht en niets is aangetroffen, is de zoekactie afgeblazen.
Een aantal weken geleden is het ook voorgekomen dat er iemand via een 27Mc bakkie een soortgelijke melding heeft gedaan, toen bleek dat het om een grappenmaker ging.
Als er op wat voor manier dan ook een melding binnenkomt dat er iemand op zee in nood is dan zal de Kustwacht deze serieus nemen. Helaas zijn er mensen die hier misbruik van maken. Het lijkt er op dat er vanochtend weer iemand bezig is geweest die voldoening haalt uit het feit dat de reddingsdiensten uren lang voor niets aan het zoeken zijn naar eventuele slachtoffers.