Defensiebijstand op basis van de politiewet

Auteur Topic: Defensiebijstand op basis van de politiewet  (gelezen 34222 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

DiNozzo

 • Landelijke Eenheid dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,741
Reactie #30 Gepost op: 4 december 2010, 13:46:21
Ik vind dat deze overheid gewoon op de verkeerde dingen bezuinigd,maar ze kunnen rondom utrecht wel een aantal nieuwe wegen bouwen en dan zijn er nog wel wat voorbeelden.
Je moet niet bezuinigen op de veiligheid en zorg.Nu is er wel nog steeds de twijel wat betreft de JSF die miljarden per stuk gaan kosten.Wacht hier even mee zou ik zeggen.
Als er niet bezuinigd zou worden op de politie, maar juist geinvesteerd wordt hierin, dan heb je heel dit probleem niet.Het leger wordt namelijk ingezet voornamelijk, omdat de politie niet genoeg man kan leveren.

Wees dan maar blij met dit kabinet. De voorgangers voor hen (en dan vooral Ter Horst) hebben tientallen jaren bezuinigd en de politie uit de wijk gehaald. Als Ter Horst haar zin had gekregen waren er nog eens 3000 man verdwenen. Dat is gelukkig teruggedraaid :|


Dinges

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,168
Reactie #31 Gepost op: 4 december 2010, 13:47:16
Ja, dat klopt, maar dit gebeurd alleen in de steden waar veel van onze soldaten gaan stappen op een zaterdag avond.Denk maar aan bv Den Helder.

Negatief, ook hier in ZHZ.  ;)


tower-ladder

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,406
Reactie #32 Gepost op: 4 december 2010, 16:40:15
Citaat
Heeft de defensie niet onlangs ergens de politie geassisteerd met specialistische nachtzicht apparatuur

Weet het antwoord zelf alweer, win ik dan ook een prijs.  
Volgens mij was het bij de brandstichtingen in Groningen, ´t Zand en e.o. Daar heeft Defensie toen met nachtzichtapparatuur de omgeving in de gaten gehouden voor de politie.
Als de temperatuur van het water dat via het zolderraam naar binnen wordt gespoten gelijk is aan de temperatuur van het water dat via de voordeur naar


Shave

 • Beroepsbrandweerman
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,355


Dave1989

 • Leerling-verpleegkundige
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 173
 • 4e jaars Leerling-vpk,Hartslagnu hulpverlener
Reactie #34 Gepost op: 4 december 2010, 18:10:11
Kijk , de politie zou wel eventueel gebruik kunnen maken van de specialisten van defensie en dan heb ik het over de unit interventie mariniersbsb(hoewel hier al gebruik van wordt gemaakt) ct van het kct.Deze kunnen dan alleen ondersteunen bij het aanhouden van de zwaardere criminelen, maar ik zou geen soldaten in de straat laten lopen.Dat vind ik nog net een aantal stappen te ver gaan.

@Dinges, dan hou ik mijn mond.Hier heb ik op dit moment nog geen antwoord op terug ;)
Geinteresseerd en werkzaam binnen de hulpverlening  [


Red

 • HAP Eenheid Amsterdam
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,255
Reactie #35 Gepost op: 7 december 2010, 00:25:04
Citaat
Marechaussee assisteert in Eindhoven

EINDHOVEN - Zo'n veertig leden van de Koninklijke Marechaussee gaan de politie in Eindhoven helpen in de strijd tegen drugsbendes.

Dat liet burgemeester Rob van Gijzel maandagavond weten in het tv-programma Pauw & Witteman. Ook de nationale recherche schiet het regiokorps te hulp en gaat onderzoek doen naar de schietincidenten die plaats vonden in Eindhoven.
Van Gijzel luidde vorige week de alarmklok. De afgelopen weken voltrokken zich vijf schiet- of vuurwapenincidenten in Eindhoven, die volgens Van Gijzel allemaal te maken hadden met de hennepteelt en de daaraan verbonden georganiseerde criminaliteit in de regio.
De burgemeester vroeg minister Ivo Opstelten (Veiligheid) om hulp.

Wietpas

De minister stelde daarop een taskforce in die de bestrijding van de criminaliteit gaat coördineren. Ook krijgt Brabant een wietpas, waarmee alleen vaste klanten wiet kunnen kopen.
Van Gijzel zei maandagavond op televisie dat hij wel de effecten van die laatste maatregel wil meten om te zien of de handel zich naar de straat verplaatst.
© ANP


http://www.nu.nl/binnenland/2395959/marechaussee-assisteert-in-eindhoven.html
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


NikonDirk

 • Leeft op een eiland.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 4,223
  • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #36 Gepost op: 7 december 2010, 14:20:31
'Kabinet vaag over inzet leger voor politietaken'

DEN HAAG - Ministers spreken elkaar tegen over de inzet van het leger voor politietaken. Dat stelt ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind. Hij vraagt daar deze week tijdens de behandeling van de Defensiebegroting duidelijkheid over aan minister Hillen.

"Onlangs zei Hillen dat de leger-inzet een overbodige passage in het regeerakkoord was, zijn collega Opstelten van Veiligheid en Justitie zei later precies het tegenovergestelde", aldus Voordewind. In het regeerakkoord hebben VVD en CDA opgenomen dat het leger meer ingezet kan gaan worden voor politietaken, omdat de druk op de politie te groot dreigt te worden.


Spagaat

Hillen wordt echter op zijn ministerie geconfronteerd met een bezuinigingsoperatie van honderden miljoenen euro's en bovendien komt er mogelijk een nieuwe Afghanistanmissie en valt de JSF duurder uit. "Hillen zit in een spagaat", stelt Voordewind. "Hij moet bezuinigen, maar moet ook vasthouden aan het ambitieniveau van een veelzijdige krijgsmacht."


Uitzonderlijke gevallen

In november liet de minister weten dat de inzet voor politietaken zich zou beperken tot uitzonderlijke gevallen, zoals het dreigende doorbreken van dijken. Dit zou in het huidige beleid ook al kunnen. In een interview met de Volkskrant zei Hillen: "Het kan niet zo zijn, zeg ik op voorhand en ter waarschuwing, dat militairen worden ingezet om de verlofdagen van de politie op te vangen."


Herijken

Opstelten liet later echter weten met Hillen de binnenlandse taak van Defensie te willen 'herijken'. Hierbij past volgens Opstelten onder andere de inzet van het leger bij grootschalige evenementen, ondersteuning bij ME-optreden en bewaking van onder andere ambassades.

Het gaat hierbij niet om kerntaken van de politie, maar om acties waarbij gecombineerde teams van politie en andere diensten, waaronder het leger, samenwerken. In een debat hierover eind november liet Opstelten weten dat Hillen zich geheel in deze plannen kon vinden.

Dinsdagmiddag start de behandeling van de Defensiebegroting in de Tweede Kamer, waar Voordewind duidelijkheid zal vragen aan de Defensieminister.

De ChristenUnie heeft een motie ingediend die vraagt de inzet van het leger te beperken.


Defensiepersoneel voorrang

De SP stelt voor om overtollig defensiepersoneel met voorrang werk te bieden in de publieke sector, zoals bij de politie. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: "Hillen gaat 1 miljard bezuinigen en 10.000 man ontslaan. Het is belangrijk dat deze mensen goed terechtkomen en niet bij het grofvuil worden gezet."

"Er is een groot tekort aan politiemensen, daarom zou het goed zijn om met behulp van omscholing defensiepersoneel hiervoor te interesseren."


Verlichting

Han ten Broeke van de VVD laat desgevraagd weten: “Het regeerakkoord is helder, daar gaan we Hillen aan houden. Civiele inzet van de krijgsmacht kan ook juist een verlichting voor de Defensie-begroting betekenen omdat bijvoorbeeld de marechaussee veel goedkoper en soms zelfs effectiever opereert."

"Dat levert dus middelen en mankracht op. Bijvoorbeeld ME-inzet door marechaussee, maar wij zullen zelf aandringen op inzet op het gebied van vreemdelingentoezicht en mobiele grensteams of bij de bewaking zeehavens."

Bron: www.nu.nl


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #37 Gepost op: 8 december 2010, 17:16:49
Overtollige militairen mogelijk naar politie

ANP − 08/12/10, 15:18
 
DEN HAAG - Medewerkers van Defensie die hun baan kwijtraken, kunnen mogelijk aan de slag bij de politie. Minister Hans Hillen (Defensie) zal met zijn collega Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) bespreken, welke mogelijkheden daarvoor zijn.

Hillen heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op vragen die dinsdag aan hem waren gesteld tijdens het debat over zijn begroting voor 2011. Defensie moet 1 miljard euro bezuinigen en verwacht ongeveer 10.000 banen te moeten schrappen. Volgens Hillen zal Defensie er alles aan doen om overtollig personeel aan ander werk te helpen.

Het CDA en de SP riepen hem op te kijken of er ook mensen bij de politie terechtkunnen. 'Mogelijkheden bij andere sectoren, zoals bij de politie, zullen zeker worden benut', aldus Hillen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Haageneesch

 • Foto- en videograaf.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 5,942
 • Foto- en videograaf Den Haag, PPK-houder.
  • Haageneesch
Reactie #38 Gepost op: 8 december 2010, 17:34:34
Overtollige militairen mogelijk naar politie

Overtollige militairen mogelijk naar politie
DEN HAAG - Medewerkers van Defensie die hun baan kwijtraken, kunnen mogelijk
aan de slag bij de politie. Minister Hans Hillen (Defensie) zal met zijn collega Ivo
Opstelten (Veiligheid en Justitie) bespreken, welke mogelijkheden daarvoor zijn.© ANP
Hillen heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op
vragen die dinsdag aan hem waren gesteld tijdens het debat over zijn begroting
voor 2011. Defensie moet 1 miljard euro bezuinigen en verwacht ongeveer
10.000 banen te moeten schrappen. Hillen sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Ander werk
Defensie zal er volgens hem alles aan doen om overtollig personeel aan ander
werk te helpen. Het CDA en de SP riepen hem op te kijken of er ook mensen
bij de politie terechtkunnen. ''Mogelijkheden bij andere sectoren, zoals bij de
politie, zullen zeker worden benut'', aldus de minister.Komend voorjaar maakt
hij de bezuinigingsmaatregelen bekend. De sluiting van kazernes of andere
locaties van defensie is daarbij volgens Hillen een ''reële mogelijkheid''.

Krimpregio's
De PvdA had hem eraan herinnerd dat de Tweede Kamer eerder heeft
gevraagd bij reorganisaties van het Rijk rekening te houden met de
economische situatie en de werkgelegenheid in gebieden waar het aantal
inwoners al tijden afneemt. De minister kent de oproep van het parlement
over die zogeheten krimpregio's, maar constateert tegelijkertijd dat Defensie
deze gebieden ''niet per definitie kan uitsluiten van de bezuinigingen''.

Assen
In Assen bijvoorbeeld wordt gevreesd voor de sluiting van de Johan Willem
Friso-kazerne. Een soortgelijke angst bestaat voor de vliegbasis Leeuwarden.
Hillen ging daar kortgeleden op bezoek en zei toen dat er nog geen besluit
over sluiting is genomen. De minister liet wel blijken dat de luchtmachtbasis
een belangrijke werkgever in de regio is. De militaire vakbonden van de FNV,
CNV en MHP beginnen vrijdag op vliegbasis Leeuwarden estafetteacties tegen
de bezuinigingsplannen van Hillen. Leden van de bonden zullen verkleed als
hulpkerstmannen pamfletten uitdelen aan het personeel. De bonden vinden
gedwongen ontslagen onacceptabel en willen ook dat er een ''fatsoenlijke
cao'' komt.


thetwin84

 • EHBO,AED-bediener/evenementen vkr/hobby fotografie
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,151
 • Dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  • EHBO-Hedrin
Reactie #39 Gepost op: 28 september 2012, 23:43:33
zou naar mijn inziens een goede zaak zijn om het leger in te zetten??

Waarom het leger inzetten dat is nog meer over de balk smijten en om welke centen gaat het juist die van ons als belastingbetaler. Er word op dit moment (wanneer je gaat op twitter zoeken) gemeld dat het een groot feest is van politie en ME. En waren vieren hun het feestje mee? juist onze belastingcenten.

Defentie inzetten... nog meer mensen, nog meer centen...
[URL=http://www.t-tools.nl/CCount/click.php?id=