Waarschuwing KNMI en Incidenten gevaarlijk weer (geel) of extreem weer (oranje) 2013

Auteur Topic: Waarschuwing KNMI en Incidenten gevaarlijk weer (geel) of extreem weer (oranje) 2013  (gelezen 57335 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
BuienRadarNL @BuienRadarNL

Correctie: Onduidelijkheid over Code Oranje.. Waarschuwing voor sneeuwjacht beeindigd. Waarschuwing voor IJZEL in ZW blijft wel geldig
10:12am · 21 Jan 13


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
KNMI trekt waarschuwing voor ijzel in
DE BILT - De waarschuwing voor extreem weer in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland is ingetrokken.
Het KNMI meldde rond 1 uur maandagmiddag dat er nog slechts wordt gewaarschuwd voor gladheid, maar dat van extreem weer door ijzel geen sprake meer is.

Vooral in het noorden van het land sneeuwt het nog. Dat houdt nog wel even aan; pas in de nacht naar dinsdag wordt het droog. In de komende uren kan in totaal nog zo'n 5 tot 10 centimeter sneeuw vallen.
http://www.nu.nl/binnenland/3009271/knmi-trekt-waarschuwing-ijzel-in.html


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Gevaarlijk glad door dooiaanval
vr 25 jan 2013, 12:16

LIJNDEN

Het wordt het komende weekend glad op de Nederlandse wegen. Daarvoor waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID) vrijdag.
Na een lange vorstperiode volgt een dooiaanval en die gaat gepaard met sneeuw, ijzel en mist.


Vooral zondag kan het verkeer veel last hebben van de winterse omstandigheden. Het gaat regenen op een bevroren ondergrond en dat veroorzaakt ijzel. Bovendien kan het mistig worden, waardoor camera's de spitsstroken niet in de gaten kunnen houden. Volgens de VID is er sprake van „(zeer) gevaarlijke rijomstandigheden”.

Zaterdagochtend kan het vooral glad zijn op regionale wegen door lichte sneeuw. De snelwegen zijn zo goed gestrooid, dat daar de overlast mee zou moeten vallen.

Begin volgende week kan het nog glad worden tijdens heldere momenten in de nacht. De grond is nog ijzig koud en tijdens die heldere momenten kan het plots weer vriezen. Als het wegdek vochtig is, kan er dus 'opvriezing' optreden.

BRON: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21246289/__Gevaarlijk_glad_door_dooi__.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,614
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
KNMI Waarschuwingen 0 - 48 uur gevaarlijk weer (code geel)

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.htmlWaarschuwingen Land

Zaterdag overdag sneeuw

De komende uren zijn geen waarschuwingen van kracht.

Aan het einde van de nacht gaat het in Zeeland sneeuwen. De sneeuw breidt zich over de rest van het land uit. Het gaat enkele uren sneeuwen en dit levert met name in het zuidwesten en westen enkele centimeters op. In de middag wordt het geleidelijk weer droog, het laatst in het noordoosten.
Uitgifte: 25/01/2013 23:00 uur LT

Waarschuwingen Kustdistricten
Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel: zuid 7
Zierikzee, Harlingen, Rottum, Delfzijl, IJsselmeer, Marken: zuid 6
Uitgifte: 25/01/2013 22.28 uur LT

Waarschuwingen Noordzeedistricten
Dover, Theems, Humber, Duitse Bocht, Vissersbank, Doggersbank, Fladengronden, Vikingbank: zuid 7
Uitgifte: 25/01/2013 20.42 uur LT


Verwachting

zaterdag 26 januari tot en met vrijdag 01 februari 2013

Vandaag en morgen: Vannacht wisselend bewolkt en droog. Vanochtend van het westen uit sneeuw.
Vannacht zijn er vrij veel wolkenvelden, maar in het zuidoosten en oosten komen er ook nog opklaringen voor. Het blijft op de meeste plaatsen nog droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2 à -3 graden onder de bewolking tot plaatselijk nog -6 in langdurige opklaringen in het zuidoosten en oosten. De zuid- tot zuidoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.

Halverwege de ochtend bereikt een gebied met sneeuw Zeeland en trekt vervolgens verder naar het noordoosten. In het westen, midden en noorden valt ongeveer 3-5 cm sneeuw, in het oosten en zuidoosten minder. In de middag wordt het van het westen uit droger. Wel is er een nog kleine kans op wat lichte regen, hetgeen voor ijzel kan zorgen. De temperatuur die in de ochtend nog enkele graden onder nul ligt loopt gedurende de sneeuwval op richting het vriespunt. In de loop van de middag komt de temperatuur in de westelijke helft van het land iets boven het vriespunt te liggen. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig. In de middag draait de wind naar zuidwest en neemt wat in kracht af.

Zaterdagavond is het bewolkt en nevelig met plaatselijk mist. In de nacht van zaterdag op zondagnacht bereikt een regengebied het westen van het land en trekt langzaam oostwaarts. De regen kan voorafgegaan worden door een zone met ijzel. Zondagmiddag wordt het van het westen uit droger en komen er opklaringen het land binnen. De temperatuur ligt in de nacht enkele graden boven nul en loopt overdag verder op naar een graad of 6. Nabij grote smeltende ijsvlaktes blijft het nevelig en een stuk kouder. De zuidwestenwind is meest matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard. (Bron: KNMI)
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Even wat tweets uit me inbox van afgelopen dag over het weer voor de komende dag waarop de sneeuw die over het land gaat trekken duidelijk te zien is.
Wat wel opvalt is dat vooral het Westen en later het Midden van het land te maken krijgt met redelijke sneeuwval dus let op als je de weg op moet.
In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari is er pas weer wat lichte vorst te zien in de nachtelijke uren.


Winterexpert @WeermanAshoka
Occlusie front zal morgen nog 5-7 cm sneeuw geven met name in het zuidwesten , maar elders ook wat. Zondag dooi ! pic.twitter.com/EDPvPh01
08:32 uur - 25 Jan 13 · web

Weerpluim @Weerpluim
Hierop is duidelijk het front wat zaterdag over NL trekt met #sneeuw en #ijzel duidelijk de zien. pic.twitter.com/XVoLfVJl
09:37 uur - 25 Jan 13 · Twitter for Android
Weerpluim @Weerpluim
Zo zien we NL zaterdag van boven! Voorlopig de laatste dag met #sneeuw val. pic.twitter.com/uMsXVIey
14:05 uur - 25 Jan 13 · Twitter for Android


Weerpluim @Weerpluim
Vooral een strook over het midden van het land lijkt een stevige #sneeuw bui te krijgen #hirlam pic.twitter.com/vNXw8U8m
19:47 uur - 25 Jan 13 · Twitter for Android


Weerpluim @Weerpluim
Update: #pluim De control run gaat al weer richting matige #vorst. De winter is nog niet voorbij. pic.twitter.com/RDZ4YWBZ
23:02 uur - 25 Jan 13 · Twitter for Android
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Veel gladheid op lokale wegen

In het hele land is het vanavond glad op lokale wegen. Daardoor zijn er op verscheidende plaatsten aanrijdingen ontstaan. "In de afgelopen tien minuten waren er vijf meldingen van ongelukken vanwege de gladheid", zegt een politiewoordvoerder.

Op de snelwegen is de situatie minder ernstig, meldt de ANWB. Toch waren medewerkers van Rijkswaterstaat aan het begin van de avond ook op het hoofdwegennet in acht verschillende regio's aan het strooien.

De gladheid ontstaat door het opvriezen van water dat op de weg is gekomen door de dooi van vandaag. Omdat het wegdek nog erg koud is, bevriest dat water vanavond weer snel.

Toch verwacht Rijkswaterstaat niet dat er morgenochtend files onstaan die vergelijkbaar zijn met de verkeerschaos van de afgelopen weken. De verwachting is dat het met de gladheid morgen zal meevallen, doordat de temperatuur al vroeg ruim boven nul is.

http://nos.nl/artikel/466968-veel-gladheid-op-lokale-wegen.html


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,614
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
KNMI Waarschuwingen 0 - 48 uur gevaarlijk weer (code geel)

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.htmlWaarschuwingen Land

Vanavond en vannacht lokaal kans op gladheid, maandagavond kans op zware windstoten
Vanavond en komende nacht is er lokaal kans op gladheid door opvriezing van natte weggedeelten.

Maandagavond zijn er in het westen, midden en noorden van het land zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied tot ca. 90 km/uur.
Uitgifte: 27/01/2013 22:12 uur LT

Waarschuwingen Kustdistricten
Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel, Rottum: west tot zuidwest 6
Harlingen, IJsselmeer: zuidwest 6
overige districten: geen waarschuwing
Uitgifte: 27/01/2013 21.55 uur LT

Waarschuwingen Noordzeedistricten
Fladengronden: west tot zuidwest 8
Humber, Duitse Bocht, Vissersbank, Doggersbank, Vikingbank: west tot zuidwest 7
overige districten: geen waarschuwing
Uitgifte: 27/01/2013 19.51 uur LT


Verwachting

zondag 27 januari tot en met zaterdag 02 februari 2013

Vandaag en morgen: Vannacht lokaal kans op gladheid door opvriezing
Vannacht is het wisselend bewolkt en met name in de kustgebieden is er kans op een regenbui. De minimumtemperatuur ligt tussen de 4 graden in het westen van het land tot dichtbij het vriespunt plaatselijk in het oosten. Tijdens opklaringen kan het lokaal glad worden door opvriezing van natte weggedeelten. De wind is zuidwest, matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Overdag is er af en toe zon en met name in het zuiden kan er in de ochtend een regenbui vallen. In de avond neemt de bewolking toe en gaat het vanuit het westen regenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6 graden. De wind blijft zuidwestelijk, matig en aan de kust vrij krachtig. In de avond neemt de wind flink in kracht toe. Boven land wordt deze vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden hard, aan zee stormachtig. In het westen, midden en noorden van het land zijn dan zware windstoten mogelijk van 80 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied tot 90 km/uur. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen en veel wind. Eerst vrij zacht, later iets lagere temperaturen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,614
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
KNMI Waarschuwingen 0 - 48 uur gevaarlijk weer (code geel)

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.htmlWaarschuwingen Land

Zowel vandaag als morgen in de avond en nacht in het westen en noorden kans op zware windstoten
Zowel vandaag als morgen in de avond en nacht in de westen en noorden van het land kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur en vandaag in het noordwestelijk kustgebied tot ca. 90 km/uur.

Uitgifte: 28/01/2013 22:13 uur LTT

Waarschuwingen Kustdistricten
Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel: zuidwest 8
Harlingen, Rottum, Delfzijl: zuid 8
Zierikzee, IJsselmeer, Marken: zuid 7
Uitgifte: 28/01/2013 17.05 uur LT

Waarschuwingen Noordzeedistricten
Dover, Theems, Humber, Duitse Bocht, Vissersbank, Doggersbank, Fladengronden: zuid tot zuidwest 8
Vikingbank: zuidwest 7
Uitgifte: 28/01/2013 14.14 uur LT


Verwachting

maandag 28 januari tot en met zondag 03 februari 2013

Vandaag en morgen: Perioden met regen. In het westen en noorden eerst zware windstoten
Bewolkt en perioden met regen en motregen. De zuidwestelijke wind is boven land vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden hard, aan zee stormachtig. In het westen en noorden van het land zijn zware windstoten mogelijk van 80-90 km/uur. Komende nacht blijft het regenachtig en de wind neemt geleidelijk weer in kracht af. De temperatuur loopt dan geleidelijk op naar 7 graden in het noorden en 10 graden in het zuidwesten.
Dinsdag overdag is er veel bewolking en valt er geruime tijd regen. Het noorden van het land houdt het in de ochtend nog meest droog met af en toe zon. Het is vrij zacht met temperaturen van 8 graden in het noorden tot 12 graden in het zuidwesten van het land. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in de avond weer in kracht toe met in het westelijk kustgebied mogelijk weer zware windstoten tot 80 km/uur. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen en veel wind. Woensdag nog zacht, daarna geleidelijk weer lagere temperaturen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 46,614
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
KNMI Waarschuwingen 0 - 48 uur gevaarlijk weer (code geel)

Bron: http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.htmlWaarschuwingen Land

Vanavond, vannacht en morgenochtend kans op zware windstoten

Vanavond, vannacht en de eerste helft van morgenochtend kunnen er in de kustprovincies zware windstoten voorkomen tot circa 85 km/uur.

In de loop van morgenochtend maakt het binnenland kortdurend kans op zware windstoten van ongeveer 75 km/uur.

Morgenavond langs kust opnieuw kans op zware windstoten tot 75 km/uur.
Uitgifte: 29/01/2013 20:21 uur LT

Waarschuwingen Kustdistricten
Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel, Harlingen, Rottum, IJsselmeer, Marken: zuidwest 8
Zierikzee, Delfzijl: zuidwest 7
Uitgifte: 29/01/2013 17.49 uur LT

Waarschuwingen Noordzeedistricten
Fladengronden, Vikingbank: zuidwest 9
Dover, Theems, Humber, Duitse Bocht, Doggersbank: zuidwest 8
Vissersbank: zuid tot zuidwest 7
Uitgifte: 29/01/2013 21.28 uur LTVerwachting
Bron: http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/

dinsdag 29 januari tot en met maandag 04 februari 2013

Vandaag en morgen: Perioden met regen, vanavond en vannacht veel wind.
Het is op veel plaatsen bewolkt en van tijd tot tijd regent het. In het Waddengebied is het nevelig en is er aanvankelijk kans op mist. De temperaturen liggen tussen 7 graden op de Wadden en 12 graden in het zuiden. De zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig en neemt in de avond toe naar krachtig. Aan de kust neemt de wind in de loop van de avond verder toe naar hard tot stormachtig, met later in de avond in het westelijk kustgebied mogelijk zware windstoten tot 80 km/uur.
Vannacht is het zwaar bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. Met temperaturen rond 11 graden is het zacht. Er staat een krachtige zuidwestenwind, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. Daarbij zijn er aan de kust ook zware windstoten mogelijk tot circa 80 km/uur.

Morgenochtend regent het nog even stevig door, maar later in de ochtend wordt het van het westen uit droger en breekt de zon door. In de middag hebben we te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken en het blijft nagenoeg overal droog. In de avond kunnen er enkele buien voorkomen met daarbij een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur wordt in de ochtend bereikt, rond 11 graden. In de middag ligt de temperatuur enkele graden lager, rond 9 graden. De zuidwestenwind draait in de loop van de ochtend naar west tot zuidwest en blijft vrij krachtig tot krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer hard. In de ochtend zijn er tijdelijk zware windstoten mogelijk, boven land rond 75 km/uur, aan de kust mogelijk iets harder. In de avond langs de kust opnieuw kans op zware windstoten, rond 75 km/uur. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Aanhoudend wisselvallig met van tijd tot tijd veel wind en regen. Geleidelijk lagere temperaturen, met zondag en maandag kans op lichte vorst in de nacht.
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

 • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 14,616
Stormvloedwaarschuwingsdienst is actief

30-01-2013

De Stormvloedwaarschuwingsdienst van Rijkswaterstaat houdt de waterstandsverwachtingen langs de Nederlandse kust sinds 08:30 uur vanochtend extra scherp in de gaten. Dit doet de SVSD mede naar aanleiding van de door het KNMI verwachte weersontwikkelingen.

Het KNMI heeft vanochtend vroeg windsnelheden gemeten tot 8 op de schaal van Beaufort. Pas bij windkracht 9 is er sprake van storm.

De verwachte windsnelheden tot 30 januari middernacht:

    Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden: zuidwest 7
    Texel, Harlingen, Rottum, IJsselmeer, Marken: zuidwest 7
    Zierikzee, Delfzijl: zuidwest 6

http://www.rijkswaterstaat.nl/actueel/nieuws_en_persberichten/2013/januari2013/stormvloedwaarschuwingsdienst_is_actief.aspx