Brandweer Gooi en Vechtstreek wil vaste voet op Crailo

Auteur Topic: Brandweer Gooi en Vechtstreek wil vaste voet op Crailo  (gelezen 3429 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Gepost op: 6 februari 2013, 16:36:55
Brandweer Gooi en Vechtstreek wil vaste voet op Crailo


Foto: Brandweer Gooi&Vechtstreek
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=339917962779415&set=a.128319057272641.21038.100002836412399&type=1&theater

HILVERSUM, LAREN - De Brandweer Gooi en Vechtstreek wil af van de tijdelijke status van het oefencentrum Crailo. Dat zal minister Opstelten woensdag tijdens zijn werkbezoek aan het korps te horen krijgen.

De brandweer zit op Crailo op elf hectare voormalig defensieterrein, nu eigendom van de provincie. Dit deel van het Crailo-complex heeft de gemeente Hilversum als toekomstige bedrijvenlocatie ingetekend. De brandweer zou daar graag vaste grond onder de voeten krijgen. Geen onlogische gedachte gezien de centrale ligging van het oefencentrum in de regio en de rest van Nederland.
Teamleider Joop Huizing van de Brandweer Gooi en Vechtstreek die het oefencentrum onder zijn hoede heeft, ziet haast onbegrensde mogelijkheden.En hij niet alleen. De politie maakt er gebruik van, onder andere als oefen- en uitrukpunt voor de Mobiele Eenheid. Ook Sigma (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) van de regionale ambulancedienst is hier te vinden.
,,We zijn een gecertificeerde oefenlocatie voor brandweer én ME. Politie Amsterdam-Amstelland zit hier zestig tot tachtig dagen per jaar. Sigma oefent elke week en onze brandweer ook. We hebben vier- tot vijfduizend cursisten voor bedrijfshulpverlening (BHV). Ook daarvoor is er realistische oefenruimte'', legt Huizing uit in De Gooi- en Eemlander.
Er zijn 130 instructeurs op contractbasis inzetbaar. ,,De hele beroepsbrandweer van Amsterdam traint hier.''

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article20547263.ece/Brandweer-Gooi-en-Vechtstreek-wil-vaste-voet-op-Crailo?lref=sll
Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Reactie #1 Gepost op: 17 mei 2013, 11:11:45

Brandweer in knel op Crailo


HILVERSUM - Het goed draaiende oefencentrum van de Gooise brandweer op Crailo is voor grondeigenaar Noord-Holland geen blijvertje. Het oefenterrein, waar ook andere brandweerkorpsen en de politie gretig gebruik van maken, is geschrapt uit de toekomstplannen voor Crailo.

Eigen schuld, dikke bult, stelt PvdA-gedeputeerde Tjeerd Talsma. Hij bood de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, waar de brandweer onder valt, de kans het terrein te kopen. Maar alleen tegen een marktconforme prijs. Daar wringt de schoen. Voor het elf hectare grote terrein zou de regio minimaal 44 miljoen euro kwijt zijn. ,,Veel te veel. Dat kunnen we absoluut niet betalen’’, zegt voorzitter Pieter Broertjes van de Veiligheidsregio.
Bron+ meer: http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article22452063.ece/Brandweer-in-knel-op-Crailo


Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Reactie #2 Gepost op: 22 mei 2013, 20:33:09
Brandweer eist duidelijkheid over Crailo


HILVERSUM - De brandweer Gooi en Vechtstreek eist nog dit jaar duidelijkheid over de toekomst van Oefencentrum Crailo. Het voormalige defensieterrein aan de A1 is volgens Goois brandweercommandant John van der Zwan een perfecte oefenplek voor brandweerkorpsen uit het hele land en toe aan de bijbehorende status.


Peter71

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 21,386
 • Hoofdbrandwacht
Reactie #3 Gepost op: 9 juni 2013, 10:17:43
Meer zekerheid brandweer op Crailo


HILVERSUM - De provincie Noord-Holland toont begrip voor de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, die in de knel zit met Oefencentrum Crailo. Als Crailo-eigenaar wil de provincie nu zo snel mogelijk de opzegtermijn (nu twee weken) van het oefenterrein verlengen. ,,Zodat de Veiligheidsregio meer zekerheid heeft bij de bedrijfsvoering’’, laat gedeputeerde Tjeerd Talsma weten.