Dodelijke aanrijding met politieauto Noord Brabantlaan - Eindhoven 15-03-2013

Auteur Topic: Dodelijke aanrijding met politieauto Noord Brabantlaan - Eindhoven 15-03-2013  (gelezen 26725 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Brandjuh

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 379
Maar Nederland heeft maar één politiekorps...

Doet nu een andere eenheid het onderzoek? Of een ander district binnen de eenheid? Want als ik de (belachelijk) grote eenheden Noord-Nederland en Oost-Nederland bekijk kunnen zij dan nog wel even wachten i.g.v. een dienstongeval voordat een andere eenheid ter plaatse is.

Dat vroeg ik mezelf ook al af, bericht staat op Omroep Brabant.


Brandjuh

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 379
Om het nog verwarrender te maken  98uiye

Bron: renevanhoof renévanhoof 21s / Omroep brabant Journalist
Politie zegt dat onopvallende politie auto met zwaailicht door rood licht mag rijden, politie Zeeland onderzoekt dodelijk ongeluk Eindhoven


Brandjuh

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 379


Brandjuh

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 379
renevanhoof renévanhoof / Omroep brabant
Plaats van delict dodelijk ongeluk politie #Eindhoven wordt aan zicht onttrokken #ob pic.twitter.com/sPJ8PA6hcQp2kflex
14:43:54 15-03-13GROUP-1PRIO 2 : Dienstverlening WELSCHAPSEDIJK NOORD BRABANTLAAN EIN : 2332 2471
1106973BRW Brabant-Zuidoost (Eindhoven Centrum) (Kazernealarm)
1106998BRW Brabant-Zuidoost (Eindhoven Centrum) (Lichtkrant)
1106974BRW Brabant-Zuidoost (Eindhoven Woensel) (Kazernealarm)
1108698BRW Brabant-Zuidoost (Eindhoven Woensel) (Lichtkrant)


Royofzo

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 2,371
 • Gorinchem
  • ZHZActueel.nl
Ivo van der Bruggen ‏@IvoHVNL
Het arrestatieteam reed in een onopvallende BMW met zwaailicht, volgens omstanders met 200 km/pu. #Eindhoven #hvnl

Hij zal best hard gereden hebben, maar 200 km/u over een busbaan lijkt me zelfs voor een arrestatieteam uitgesloten.. Maargoed, laten we de onderzoeksresulaten maar afwachten..  98uiye


Brandjuh

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 379
EINDHOVEN - Bij een ongeval op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven is vrijdagmiddag een dode gevallen.

Een 19-jarige vrouw op een brommer is aangereden door een arrestatieteam van de politie, dat op weg was naar een melding in Bergeijk. De vrouw overleed ter plekke.

Het arrestatieteam reed met zwaailichten en sirenes over de busbaan, toen het slachtoffer over wilde steken.

Buurtbewoners hebben zich gemeld op de plaats van het ongeval. Het slachtoffer komt vermoedelijk uit de buurt. Dat zorgt voor emotionele reacties richting de politie.

Een deel van de Noord-Brabantlaan is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Het onderzoek naar het ongeluk wordt uitgevoerd door een ander politiekorps en de Rijksrecherche, omwille van de onafhankelijkheid. De leden van het arrestatieteam zijn opgevangen op het hoofdbureau.


EINDHOVEN - Een vrouw van 18 jaar op een scooter is vrijdagmiddag geschept door een politieauto op de Noord Brabantlaan in Eindhoven. Hierbij is ze om het leven gekomen. Hoogstwaarschijnlijk komt het slachtoffer uit de omgeving van de plaats van het ongeval.
Het ongeluk gebeurde rond tien over een op de kruising van de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk.

Arrestatieteam onderweg
Een arrestatieteam van de politie was met spoed onderweg vanwege een noodoproep over een verwarde man in Bergeijk met een pistool. Daarbij reed de politie in een onopvallende auto over de busbaan toen het meisje op de brommer onverwacht overstak. Hierbij reed de politiewagen met zwaailichten en sirenes.

Op de Noord Brabantlaan is een tent neergezet met daarin het lichaam van de vrouw. De straat is afgezet. De scooter ligt beschadigd op de weg. Er zijn schotten geplaatst om kijkers op een afstand te houden.

Politie ter plekke uitgescholden
Veel mensen hebben zich verzameld op de plek van het ongeluk. Daarbij werd de politie uitgescholden door omstanders. De politie heeft geprobeerd ze te kalmeren. "Ze hebben als idioten over de busbaan gereden", aldus een boos familielid vlak na het ongeluk tegen Omroep Brabant. "Dit ongeluk was nooit gebeurd als ze goed hadden opgelet."

De leden van het arrestatieteam zijn opgevangen op het hoofdbureau. Het onderzoek is in handen van de politie West-Brabant. Het is standaardprocedure dat een ongeluk waarbij de politie betrokken is door een ander korps wordt onderzocht.

EINDHOVEN - Bij een ongeluk op de Noord-Brabantlaan waar een politieauto bij is betrokken is een dode gevallen. Het gaat om een 18-jarig meisje uit Eindhoven. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de Welschapsedijk. Het meisje zat op een scooter en kwam in botsing met de politieauto van het arrestatieteam.

Het team was met zwaailichten en sirenes onderweg naar Bergeijk, waar een verwarde man voor dreiging zorgde omdat hij mogelijk bewapend was.
 
Eén van de voertuigen van het arrestatieteam reed toen het meisje aan, waarop ze ter plekke overleed. De auto reed over de busbaan en was niet herkenbaar als politieauto maar reed wel met zwaailicht en sirene. Vermoedelijk is de jonge vrouw geraakt toen ze de busbaan kruiste.
 
Familie van het slachtoffer die naar de plek van het ongeluk kwam, reageerde emotioneel. De politie heeft geprobeerd ze te kalmeren.
 De leden van het arrestatieteam zijn opgevangen op het hoofdbureau. Politie van een andere eenheid en de Rijksrecherche doen onderzoek naar het ongeluk.

Een 18-jarige bromfietsster is om het leven gekomen bij een botsing met een politieauto in Eindhoven. De vrouw overleed ter plekke, meldt de politie.

De politiewagen van een arrestatieteam reed, met zwaailichten en sirenes aan, richting Bergeijk. Het ging om een auto zonder politiekleuren.
 
Het arrestatieteam was onderweg naar een 'verwarde man', die vermoedelijk een vuurwapen had. Het meisje stak de busbaan over en werd geramd door de auto.

Het ongeluk gebeurde op de kruising tussen de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk. De politie doet ter plekke onderzoek. Om de auto is een tent opgezet. De bestuurder is naar het politiebureau gebracht. Hij is niet gewond geraakt.

Toegevoegd: vrijdag 15 mrt 2013, 13:40
Update: vrijdag 15 mrt 2013, 14:59

In Eindhoven is een meisje omgekomen bij een botsing met een onopvallende politieauto.

Het meisje reed op een brommer en werd op een kruispunt aangereden. Ze overleed ter plekke. Haar identiteit is niet bekend, maar volgens de politie is ze minderjarig.

De politie kan niet zeggen of de onopvallende politieauto met zwaailicht en sirene reed.

De auto was op weg naar een melding over een verwarde man in Bergeijk

In Eindhoven is vrijdag een achttienjarige vrouw om het leven gekomen na een aanrijding met een politiewagen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven. De vrouw reed op een brommer, waarmee ze in botsing kwam met de auto van de politie.

"Er was sprake van een situatie met een verwarde man met een wapen in Bergeijk, waar een arrestatieteam van de politie op afging", meldt de woordvoerder.

"De politiewagen reed met zowel optische als geluidssignalen over een busbaan richting de oproep. De vrouw heeft de politiewagen vermoedelijk niet gezien toen zij overstak. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk."

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval. Dit wordt gedaan door het korps West-Brabant.


Brandjuh

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 379
Ivo van der Bruggen ‏@IvoHVNL
Het arrestatieteam reed in een onopvallende BMW met zwaailicht, volgens omstanders met 200 km/pu. #Eindhoven #hvnl

Hij zal best hard gereden hebben, maar 200 km/u over een busbaan lijkt me zelfs voor een arrestatieteam uitgesloten.. Maargoed, laten we de onderzoeksresulaten maar afwachten..  98uiye

Ik ken dat stuk uit mijn broekzak en kan hem vervolgens nog met mijn hoofd onderste boven achterste voren blink rijden. Op dat stuk haal je nooit 200Km/u. Om de 300m zit wel een kruissing. Dat ze 120Km./u hebben gereden is nog haalbaar, maar dan kun je vrijwel meteen weer op de rem, drukke kruissingen daar.


zijlvaart67

 • Verkeerspolitie
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 395
We kunnen mooie verhalen ophangen over 'spoedklussen' en een afweging aangaande een acceptabele 'risico-acceptatie' cq een 'gedeelde schuld', maar er is wel weer een kind doodgereden.. en het zal de jouwe maar zijn..
העבר שלי הוא כהה כמו העתיד שלי