Service en Veiligheid medewerkers NS

Auteur Topic: Service en Veiligheid medewerkers NS  (gelezen 37169 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Maarten

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,543
  • Hulpverleningsforum
Reactie #40 Gepost op: 29 juli 2013, 22:46:15
Citaat van: richard1074 link=msg=1187210 date=1375100506
Dan is het toch logisch dat de NS boa's dit gat opvangen ? Die zie je namenlijk wel overal.

Wat mij betreft niet, de OV BOA's zijn er voor OV gerelateerde overtredingen, op basis van de spoorwegwet en de wet personenvervoer, etc.. Wat me dan wel weer opvalt, is dat het WvSr artikel 310 en 311 ook in de Circulaire BOA 2011 (p. 36-37) genoemd staan als artikel waarop de OV BOA kan handhaven, dus in die zin zou het wel binnen de bevoegdheden passen. Mits de BOA daarvoor ook is aangesteld.

Diefstal in een winkel op een station is dan een beetje een grijs vlak. In mijn optiek is dat niet direct OV gerelateerd en dus niet voor de OV BOA. Neemt niet weg dan je dan wel gewoon een burgerarrest moet kunnen doen, gesteund door je werkgever. Het is toch zot als je als geüniformeerd personeel het maar moet laten lopen? ???

De basispolitiezorg op de stations gaat volledig naar de regionale eenheden, zoals HGL al zei. Ik mag toch hopen dat ze op de grote stations wel een post gaan handhaven. Dagelijks komen daar duizenden mensen en het zijn elementaire onderdelen in de infrastructuur. Genoeg reden om daar constant politiemensen ter beschikking te hebben. Op Utrecht CS is dat bijvoorbeeld mooi te combineren met Hoog Catharijne en op Rotterdam met de wijk CS kwartier. Schiphol kan de KMar wellicht meepakken, wel zo efficiënt. In Rotterdam vindt in ieder geval al de transitie plaats naar regiopolitie en zie je steeds vaker koppels van de regio op het CS lopen.
Groeten, Maarten  
Als je snel vooruit wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan s


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #41 Gepost op: 29 juli 2013, 23:26:21
Onderstaande filmpje staat ook al ergens anders op het forum maar per 1 Juli 2013 is de politiepost op Amsterdam CS opgeheven.


Politiepost op CS per 1 juli gesloten

Gepubliceerd op 7 jun 2013 http://www.youtube.com/user/AT5Amsterdam?feature=watch

Het politiebureau op het Centraal Station sluit op 1 juli. Aangifte doen moet vanaf dan in de Beursstraat. Lees verder: http://www.at5.nl/s/rc8

Citaat
Woensdag 5 juni 2013 17:50
Het politiebureau op Centraal Station gaat sluiten. Reizigers en toeristen moeten vanaf 1 juli aangifte doen op het bureau aan de Beursstraat.

Dat blijkt uit een interne e-mail van de politie die in handen is van AT5. De sluiting is het gevolg van de komst van de Landelijke Politie en de daarmee gepaard gaande reorganisatie. Hierdoor verdwijnt een belangrijke politiepost op een zeer druk punt in de stad.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie bevestigt dat het bureau dichtgaat, maar volgens hem gaat dat niet ten koste van de veiligheid. Agenten van het regiokorps zullen volgens de woordvoerder nog geregeld aanwezig zijn op het station.
 

BRON: http://www.at5.nl/artikelen/104540/politiepost-op-cs-per-1-juli-gesloten
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Jims

 • o.a. Centralist GMK
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,981
Reactie #42 Gepost op: 8 augustus 2013, 16:55:15
Dikke pluim!!  O0 O0 O0

Verdachten mensenhandel aangehouden door tip conducteur
Door de oplettendheid van een NS-hoofdconducteur kon op woensdag 31 juli een 41-jarige man uit Heerlen aangehouden worden op verdenking van mensenhandel. Na onderzoek werden op maandag 5 augustus nog twee verdachten in deze zaak opgepakt.

De hoofdconducteur zag woensdagavond de man in gezelschap van twee jonge, buitenlandse dames in sexy kleding in de trein van Heerlen naar Utrecht en vond de situatie en hun bagage – een tas vol lingerie – vreemd. Hij tipte de politie.

Melding
Wouter, hoofdagent bij de Dienst Infrastructuur Landelijke Eenheid: ‘De melding kwam bij ons in Utrecht binnen. We waren met een actie bezig, maar braken die af voor deze zaak.’ Met vier collega’s in burger en vier in uniform werd het gezelschap opgewacht op het perron. Toen ze uitstapten, werden ze direct door de collega’s in uniform staande gehouden en van elkaar gescheiden. De collega’s in burger hielden ondertussen de situatie nauwlettend in de gaten.

Paspoorten
Bij de staandehouding van de dames bleek dat zij alleen Hongaars spraken en dat ze daardoor volledig afhankelijk waren van de man. Ze maakten een angstige indruk. Het woord ‘paspoort’ verstonden ze wel, maar die had de man in bezit. Genoeg indicaties om de man aan te houden op verdenking van mensenhandel. Hij werd direct overgebracht naar het cellencomplex in Houten. De dames werden overgebracht naar het bureau.

Aangifte
Expert Mensenhandel/mensensmokkel Caroline: ‘Gecertificeerde mensenhandelrechercheurs hebben die nacht de vrouwen verhoord. Een van de vrouwen legde een getuigenverklaring af. De andere vrouw besloot aangifte te doen tegen de 41-jarige man in de trein en tegen nog twee andere mannen. Zij was naar Nederland gekomen om huishoudelijk werk te verrichten, maar bleek uiteindelijk in de prostitutie te moeten werken.’

Onderzoek
De 1e lijns opsporing van de Dienst Infrastructuur startte een onderzoek, ondersteund vanuit het Flexibel Informatie- en Expertiseteam (FIET) Mensenhandel. Op maandag 5 augustus werden de andere twee verdachten in deze zaak in Heerlen aangehouden. Het betreft een Hongaar en een Nederlander. De 41-jarige verdachte is op dinsdag 6 augustus aan de rechter-commissaris voorgeleid. Hij is voor twee weken in bewaring gesteld. Van de twee verdachten is er eentje heengezonden na verhoor. Hij blijft wel verdachte in deze zaak. De ander wordt vandaag voorgeleid. Het onderzoek loopt nog.

Oplettendheid gemaand
De hoofdconducteur ontving gisteren uit handen van Wouter een bloemetje voor zijn kordate optreden. Wouter: 'Zonder zijn alertheid waren er door toedoen van deze verdachte(n) misschien wel meer meiden in de prostitutie gdwongen.'

http://www.112rivierenland.nl/nieuws/18710-verdachten-mensenhandel-aangehouden-door-tip-conducteur
If you can dream it, you can do it.


scorpio

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 707
Reactie #43 Gepost op: 10 augustus 2013, 00:36:38
Citaat van: Jims link=msg=1189993 date=1375973715
Verdachten mensenhandel aangehouden door tip conducteur

Dit lijkt mij een prima voorbeeld waarbij een BOA door goed op te letten maar zonder extra bevoegdheden een steentje bij kan dragen aan de openbare orde en veiligheid. En als een BOA eejn zakkenroller op heterdaad betrapt dan is er ook helemaal niets mis mee als deze, net als elk andere burger zou kunnen doen, deze persoon aanhoudt en overdraagt aan de politie.. Maar dat is wat anders dat OV BOA's zich geroepen voelen om structureel op te gaan treden tegen zakkenrollers en/of mensenhandelaars...


sylvester1986

 • Gast
Reactie #44 Gepost op: 24 juli 2014, 17:46:29
In scene gezet of toch echt?  :-X
https://www.youtube.com/watch?v=IxxU3_b0LFo
RealMadridAmsterdam


KeesZ

 • Fotograaf
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 74
Reactie #45 Gepost op: 24 juli 2014, 18:22:51
Citaat van: Sylvester link=msg=1285561 date=1406216789
In scene gezet of toch echt?  :-X
http://www.youtube.com/watch?v=IxxU3_b0LFo
RealMadridAmsterdam

Herken je de "agressieve" man niet? ;) Is een voorlichtingsfilmpje van de NS. Ik ben even de naam kwijt van het scholenproject.
Nikon :-)


sylvester1986

 • Gast
Reactie #46 Gepost op: 24 juli 2014, 18:36:49
Citaat van: KeesZ link=msg=1285570 date=1406218971
Herken je de "agressieve" man niet? ;)
Op het 1e gezicht niet eigenlijk.


Dion

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,214
Reactie #47 Gepost op: 24 juli 2014, 19:09:20
Citaat van: KeesZ link=msg=1285570 date=1406218971
Herken je de "agressieve" man niet? ;) Is een voorlichtingsfilmpje van de NS. Ik ben even de naam kwijt van het scholenproject.
Luisteris / KnalRood
Op het eerste gezicht moest ik denken aan Ruben van der Meer, maar dat lijkt m toch niet te zijn  >:D


selcik

 • Nieuwe gebruiker
 • *
 • Berichten: 1
Reactie #48 Gepost op: 4 augustus 2016, 21:57:01
Zou iemand mij kunnen uitleggen wat zo een medisch onderzoek precies inhoudt bij een baan als medewerker veiligheid en service ?? waar wordt er precies onderzocht moet je bijvoorbeeld urine inleveren of bloed afgeven ???


batoutofhell

 • Verkeersregelaar
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 490
Reactie #49 Gepost op: 4 augustus 2016, 22:21:45
Volgens een NS BOA waar ik een tijdje terug mee werkte ivm met onderhoud spoor, dat zij ook op de weg mochten handelen. (Domein I?). Lijkt me ergens ook wel logisch als ze bij treinstremmingen moeten helpen. Zou alleen een veiligheidshesje handig zijn. Maar die hebben ze blijkbaar in een tasje aan de koppel.