Benoeming Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

Auteur Topic: Benoeming Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid  (gelezen 1354 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

kens62

  • Kerninstructeur C2000
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 627
Nieuwsbericht | 15-02-2013
 

De heer drs. H.W.M. (Dick) Schoof wordt Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 1 maart 2013.
 
De heer Schoof (1957) is sinds eind 2010 directeur-generaal Politie en in het bijzonder belast met de vorming van de nationale politie, bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daarvoor was hij onder andere directeur-generaal Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, hoofddirecteur van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) en plv. secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Hij begon zijn loopbaan in 1984 bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
 
De heer Schoof studeerde Planologie aan de Universiteit van Nijmegen. Hij volgt de heer drs. E.S.M. Akerboom op die per 1 december 2012 is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Defensie.
 
De benoeming van de heer Schoof is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Bron: http://crisisbeheersingnederland.nl/group/terrorisme/forum/topics/benoeming-nationaal-coordinator-terrorismebestrijding-en-veilighe


Al mijn berichten zijn louter op persoonlijke titel en kunnen nooit op welke wijze dan ook in verband worden gebracht met de mening van mijn werkgever