Nieuwe legitimatie beveiligers en particulier onderzoekers

Auteur Topic: Nieuwe legitimatie beveiligers en particulier onderzoekers  (gelezen 2556 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 47,987
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Gepost op: 21 januari 2014, 18:21:41
Nieuwe legitimatie beveiligers en particulier onderzoekers

http://www.politie.nl/nieuws/2014/januari/20/00-nieuwe-legitimatie-beveiligers-en-particulier-onderzoekers.html
Laatste update: 20-01-2014 | 16:42

Nederland - Op 1 mei 2014 verandert voor beveiligers en particulier onderzoekers de aanvraag van een Politietoestemming en een Legitimatiebewijs. Zo komt er een nieuw model legitimatiebewijs. Ook keert de ‘groene pas’ voor beveiligers in opleiding terug, en komt er een ‘oranje pas’ voor voetbalstewards.

Het nieuwe legitimatiebewijs is ten opzichte van het oude bewijs sterk verbeterd. Het nieuwe model is gemaakt van hard plastic, zoals een creditcard. Dat maakt de pas veel veiliger dan de oude. Die had slechts een plastic folie, waardoor manipuleren mogelijk was. Een ander winstpunt is dat de nieuwe pas vanuit de applicatie Verona automatisch te vervaardigen is. Dit in vergelijk met de oude pas die handmatig moest worden gemaakt.

Overgangsperiode
Voor passen die in maart of april dit jaar verlopen (tot en met 15 april aan te vragen) geldt de oude aanvraagprocedure. Bij een positief besluit op de aanvraag wordt nog een oud (kartonnen) model afgegeven. Voor aanvragen vanaf 15 april geldt de nieuwe werkwijze. Bij een positief besluit op de aanvraag wordt vanaf 1 mei 2014 een nieuw model legitimatiebewijs aangemaakt.

Aanvragen per 1 mei 2014
Gezien de nieuwe werkwijze moeten aanvragen vanaf 15 april 2014 per e-mail worden ingediend. Bij de aanvraag moeten een digitale handtekening en digitale pasfoto van de beveiliger zitten. Vanaf 1 mei 2014 geldt alleen nog de nieuwe werkwijze. Informatie over de nieuwe procedure, en de benodigde documenten/sjablonen kunt u vanaf begin februari downloaden via deze site.

Check vervaldata
Bedrijven wordt geadviseerd om te kijken naar de vervaldata van de legitimatiebewijzen. Dit om te inschatten of u de oude regeling wilt gebruiken, of wacht op de nieuwe werkwijze. Mocht uw bedrijfsvoering in het gedrang komen doordat bepaalde passen juist in maart of april verlopen en nieuwe passen zijn niet op tijd zijn af te geven, dan wordt u verzocht contact op te nemen met uw afdeling Korpscheftaken. U wordt in elk geval tijdig op de hoogte gebracht van de wijzigingen zodat u passende maatregelen kunt treffen.

Vragen?
Voor vragen over de nieuwe werkwijze komt eind februari een mailadres beschikbaar. Daarover volgt nog een bericht.


Samen sterk in de hulpverlening!


Beveilig71

  • Beveiliger
  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 37
Reactie #1 Gepost op: 22 januari 2014, 11:53:59
Dat is goed nieuws, eindelijk van die onhandige passen af!

Was altijd een gepriegel om die legitimatie bewijzen goed door de printer te krijgen zonder dat alles ondersteboven of verkeerd stond ;D.