Zoekactie Westerschelde

Auteur Topic: Zoekactie Westerschelde  (gelezen 2881 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Gepost op: 24 januari 2014, 10:48:35
10:03  
Er zijn nog steeds 7 boten, een vliegtuig en een helikopter aan het zoeken. Er is een helikopter onderweg vanaf de Maasvlakte die de vliegende eenheden gaat aflossen.

Het weer ter plaatse is goed, zeewater temperatuur is 6.7C

09:11  
Het Kustwachtcentrum heeft goed contact met het Schelde CoordinatieCentrum in Vlissingen. Deze hebben een goed overzicht over het gebied. Dit Centrum heeft nu de taak  "On Scene Coordinaror" overgenomen van de boot van Rijkswaterstaat. De Kustwacht blijft de algehele leiding houden over de zoekactie.

08:58  
De persoon die vermist wordt komt van het schip Cymbeline, een 150 Mtr lang schip dat vaart onder Luxemburgse vlag. Een boot van Rijkswaterstaat is door de Kustwacht aangewezen als "On Scene Coordinator" deze gaat voor de Kustwacht  de eenheden ter plaatse aansturen.

08:42  
Inmiddels zijn er ook een Belgische reddingboot en twee overheidsvaartuigen uit Vlissingen aan het meehelpen met zoeken.

08:33  
Het is op dit moment nog niet duidelijk of de persoon misschien in Vlissingen van boord is gestapt. Zolang dat niet duidelijk is gaan we door met zoeken.

08:30  
De Kustwacht zoekt met de reddingboten van Breskens, Cadzand en West Kapelle. Het Kustwachtvliegtuig was net opgestegen van Schiphol en kon daardoor snel naar het zoekgebied gestuurd worden. Een Belgische reddinghelikopter is ook onderweg.

08:24 Updated : 09:19  
Rond 08.00uur kreeg het Kustwachtcentrum een melding van een vermist persoon bij Vlissingen. Er wordt gezocht met 3 reddingboten van de KNRM een het Kustwachtvliegtuig
Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #1 Gepost op: 24 januari 2014, 13:24:45
12:34  
Het Kustwachtvliegtuig gaat brandstof tanken in Oostende, deze is rond 13.00uur weer in het zoekgebied.
De helikopter van de Maasvlakte gaat tanken en is afgelost door de Belgische helikopter.
De reddingboot van Breskens heeft aan paar bemanningsleden gewisseld.
We zoeken de komende twee uur nog door.

11:06  
De zoekactie gaat voorlopig nog door. Gezien de watertemperatuur van 6.7 graden is er berekend dat de overlevingskans nog een aantal uren is. Er is besloten om tot 14.30uur door te zoeken.


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #2 Gepost op: 24 januari 2014, 13:28:08
Zoekactie op Westerschelde

VLISSINGEN -
Op de Westerschelde wordt ook vrijdagmiddag nog gezocht naar een vermiste man die waarschijnlijk overboord is geslagen van het schip Cymbeline. Dat zou rond acht uur zijn gebeurd in de buurt van Vlissingen, meldde de Kustwacht. Het 150 meter lange schip vaart onder Luxemburgse vlag.

Omdat de watertemperatuur vrij hoog is voor de tijd van het jaar (6,7 graden) is de overlevingskans relatief groot. Daarom is besloten door te zoeken tot vrijdagmiddag 14.30 uur. Er wordt naar de drenkeling gezocht met een vliegtuig, een helikopter en zeven schepen, onder meer uit Cadzand, Breskens en BelgiŽ.
De vermiste man is kok aan boord van de Cymbeline. Hij is geen Nederlander, maar de Kustwacht wil verder niets zeggen over zijn nationaliteit. Hij blijkt niet in Vlissingen van boord gegaan, zo is gebleken uit camerabeelden. Ook het paspoort van de man is nog aan boord. Het schip lag afgelopen nacht in Vlissingen en is daar vanochtend vertrokken.
www.telegraaf.nl


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #3 Gepost op: 24 januari 2014, 15:59:40
14:27  Gesloten
Hierbij eindigd het Liveblog over de vermiste persoon bij Vlissingen

Bedankt voor het volgen

14:26  
Na meer dan 6uur gezocht te hebben naar de opvarende van de Cymbeline is de Kustwacht gestopt met zoeken. Helaas is de persoon niet gevonden.

De Kustwacht bedankt alle eenheden die bij de zoekactie betrokken zijn geweest.