On-board video's van Nederlandse hulpverleningsvoertuigen

Auteur Topic: On-board video's van Nederlandse hulpverleningsvoertuigen  (gelezen 525786 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Jerommeke

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 17,682
 • Blauwe Motormuis
Reactie #10 Gepost op: 19 juni 2005, 11:36:28
hebben ze maar twee ambu's in heel brussel :-X
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Robin Hundman

 • Gast
Reactie #11 Gepost op: 19 juni 2005, 16:32:56
Als je goed gekeken hebt zag je dat ze de eerste kilometers achter een andere ambulance aan rijden. Ook die rijdt met toeters en bellen. Af en toe hoor je zelfs de sirene van de voorste ambulance ertussendoor galmen.
Dus de vraag waarom die ene ambu de hele stad Brussel moet doorkruisen lijkt opgelost. De andere ambu was ook al bezig met een rit ;D ;D ;D

Bij die helaas dode links die jeroen gaf daar rijden er nog veel meer die 20 minuten rijden met geen ene auto ervoor of erachter.


Karim

 • Gast
Reactie #12 Gepost op: 20 juni 2005, 01:12:33
Ja, het is daar echt niet normaal, hun doen daar soms ritten van 20 minuten! In Amsterdam ik denk ongeveer evengroot als Brussel ongeveer hebben ze kleine 70 ambulances daar is denkik een rit voor een ambulance niet langer dan 10 minuten want de rest van de stad wordt verzorgt door GGD Amsterdam en de ene door de VZA dus die komen wel optijd. In Brussel rijden ze gewoon eerst 5 minuten naar een andere standplaats en dan rijden ze nog eens met prio1 20 minuten naar de andere kant van de stad. Ze hebben in Brussel toch ook wel wat ambulances? Dan ga je ze toch niet naar de andere kant van de stad sturen, er is er heus wel 1 vrij. Ook de tijd dat ze wegrijden is erg traag. Ik heb heel vaak gezien dat ze die auto heel slecht inparkeren en dan vinden ze het gek dat ze er moeilijk uitkomen en 3 minuten over doen. Ook heb ik wel eens eer rit gezien wat wel grappig was met hele harde muziek! Maar dan denk ik bij me eigen, dan kan je je toch niet concentreren? Ik denk dat Jeroen (Jerommekeaalsmeer) die link met die film van die harde muziek in de wagen heeft.

Dat klopt niet helemaal.

Bijna al die brussel filmpjes die online staan zijn van prive diensten en niet van de 100.
De 100 in Brussel wordt volledig verzorgd door de brandweer, en die hebben uiteraard genoeg standplaatsen en wagens om ruim op tijd (vaak binnen 8 minuten) ter plaatse te zijn.

Die filmpjes die online staan zijn van prive diensten die dan voornamelijk voor overbrengingen (al dan niet eens echt dringend) worden opgeroepen.

Ik doe ook wel vaker ritten van, naar en door Brussel, en er wordt inderdaad vrij veel prioritair gereden daar, mede ook omdat 't zo'n chaotische stad is dat je anders soms uren stil staat.

Daarom rijd de 100 in Brussel ook met elke patient dringend naar 't ziekenhuis, zelfs als deze (na 'n klein ongeval) bijvoorbeeld alleen een gebroken vinger heeft.
Doen ze dat niet dan kunnen ze die ambulance soms wel voor uren kwijt zijn, vandaar dat er dringend gereden wordt.

En verder zijn er in Brussel best veel privediensten, waarbij ook nogal eens dringend wordt gereden terwijl 't eigenlijk helemaal niet dringend is.
En die diensten leggen inderdaad wel vaker langere afstanden af, vandaar dat je van die lange filmpjes krijgt.

In belgie rijd de ambulance al met zwaailampen als hij een patient aan boord heeft, alleen als hij de sirene aandoet heeft hij spoed.

Elke rit komende van 'n hulpcentrum 100 voor een 100 dienst is altijd dringend, dus met licht + geluid.
Vaak is de terugrit ook dringend, tenzij de bemanning zelf anders bepaald.

Verder mag volgens de wet elke ambulance die een opdracht uitvoerd altijd de blauwe lampen voeren, en er zijn dus inderdaad ook (niet 100) diensten die dat doen.

Maar lang niet alle diensten doen dat, en zeker de 100 diensten zijn niet blij met die regeling.

Wat er gebeurd is namelijk dat een prive dienst een niet dringende rit (een b-ritje dus) krijgt, de patient inlaadt, blauwe lampen aanzet, en gaat rijden.
Maar dan wel rustig rijden en gewoon wachten voor de stoplichten.

Echter de automoblisten zien een ambulance met blauw aankomen, en gaan bij de stoplichten enzo opzij, alleen blijft die ambulance dan gewoon staan wachten.

Als er dan even later een 100 ambulance aankomt die echt een dringende rit heeft en dus met blauw (en geluid) rijdt heeft die automobilist zoiets van "bekijk 't maar, als ze toch blijven staan ga ik ook niet meer opzij", wat dus erg frustrerend is als wij 'n echte dringende rit hebben met de 100.


mario m

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 814
 • Bezoek mijn website!
  • Hulpdiensten modelbouwforum
Reactie #13 Gepost op: 20 juni 2005, 15:36:12
hebben ze maar twee ambu's in heel brussel :-X

Nee, een stuk of 50. Er 20 nieuwe ziekenwagens besteld volkswagen Transporter.

Mvg,
firemanr

 • Gast
Reactie #15 Gepost op: 25 juni 2005, 18:34:25
Als ik er nou eens op tijd erg in heb, zal ik mijn fototoestel eens meenemen om te filmen.... ;D ;)


tatujordi

 • Verpleegkundige beademingsafdeling
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 488
  • Ambulancesite.nl


Martijn de Vries

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,163
Reactie #17 Gepost op: 26 juni 2005, 15:03:24
op www.112opsterland.nl  staan 2 filmpjes van uit een voertuig 1 van uit een Ambulance en een van uit een PM

http://www.112opsterland.nl/Filmpjes.htm


Ricardo B

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 723
  • Regio15 - Brandweer & ambulancediensten uit de regio Haaglanden
Reactie #18 Gepost op: 8 juli 2005, 15:37:48
Klopt, alleen ze werden een beetje eentonig!
Voor Ricardo zat er ook een speciaal filmpje tussen, met een liedje van Dido in de wagen!!!† :P

Haha ik heb het filmpje gekeken en op het laatste stuk is idem white flag van dido te horen, echt super
HBO-Verpleegkundige Manschap A + bediener hoogwerker kazerne loosduinen


ffemt19

 • Adjudant (bevelvoerder)
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 798
 • We finish what others can't
  • Brandweer Lommel
Reactie #19 Gepost op: 9 juli 2005, 13:54:28
Nu even iets over het filmpje uit Brussel.

Deze gasten, moeten ze onmiddelijk hun vergunning intrekken en in de bak steken.
De eigenaar van de website en ook meedeeigenaar van een bepaalde brusselse private ambulance eigenaar rijdt zonder enige aantoonbare reden met lichten en sirene door Brussel, enkel en alleen om filmpjes te kunnen maken. Ze doen ook wel transport, dat hor je me niet zeggen. Maar de transporten die deze firma's doen zijn zeer dikwijls geen dringende ritten (iemand die op onderzoek moet in een ziekenhuis). De wagen die enige tijd voor de bewuste ambu reed is er eentje van Brandweer Brussel, zij zijn naast enkele ambu's van het rode kruis de enige die echte dringende ritten uitvoeren n onze hoofdstad. Al de rest zijn prive bedrijven. De meeste 100 ambulances rijden wel dringend naar hun plaats van interventie maar rijden zonder signalen terug naar het ziekenhuis met patient. Wij zijn dan ook niet blij met deze cowboys op de belgischer wegen die alles in het honderd laten lopen en die dus duidelijk msbruik maken van hun recht (een grote fout in de belgische wetgeving terzake) om met signalen te mogen rijden indien het dringend zou zijn.
Wij (de 100 diensten) zouden dit graag zien veranderen.
Onlangs nog had ik een 100 oproep voor iemand met een wonde aan zijn onderarm, teplaatse bleek het een zeer diepe wonde te zijn waarbij pezen en zenuwen waren geraakt (en zelfs door gesneden waren). Wij stabiliseren de patient en hij werd met stabiele paameters rustig en zonder teveel schow overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijks was het een arteriele bloeding geweest maar hiervan was bij onze aankomst geen sprake meer. De wonde bloede zelfs niet meer.
In het ziekenhuis werd beslist om de patient door te sturen naar een gespecialiseerd ziekenhuis om voor een betere verzorging te zorgen (dit ivm de zenuwen en pezen). Deze rit werd door een zo genaamde prive firma gedaan. Nu blijkt achteraf dat deze firma een zeer snel transport heeft gedaan en bijna constant met lichten en sirene heeft gereden.

Er moet op dit gebied echt iets gaan veranderen in BelgiŽ.

ffemt19
Go home we got it !!!  We finish what others can't