Incidenten Outlaw Motor Gangs (OMG) Hells Angels / Bandidos / Satudarah / No Surrender

Auteur Topic: Incidenten Outlaw Motor Gangs (OMG) Hells Angels / Bandidos / Satudarah / No Surrender  (gelezen 61438 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Lid motorclub langer vast

http://www.politie.nl/nieuws/2015/februari/13/02-nijmegen-lid-motorclub-langer-vast.html
13-02-2015 | 16:55

Nijmegen - De 21-jarige verdachte uit Groesbeek die dinsdag 27 januari werd opgepakt, is woensdag 11 februari voorgeleid voor de raadkamer van de rechtbank Gelderland. De man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte zal in het belang van het onderzoek langer worden vastgehouden.

De 21-jarige Groesbeker, is lid van Outlaw Motorcycle Gang (OMG) No Surrender. De man hield zich schuil bij een ander lid van de motorclub in Oss, waar hij op 27 januari ook werd aangehouden.

Hennepkwekerij
In oktober 2014 startte de politie een onderzoek nadat er in Dodewaard een grote hennepkwekerij werd opgerold. Daar werden zes mannen uit Nijmegen aangehouden. De rechter doet in deze zaak op 17 februari uitspraak.

Ontvoeringen
Kort na het oprollen van de hennepkwekerij in Dodewaard, werd in Nijmegen een familielid van één van de verdachten bedreigd en ontvoerd. Enkele dagen later werd een Nijmegenaar in de Lijnbaanstraat ontvoerd. Hij werd door enkele mannen in hun auto meegenomen en bedreigd.

Eerdere aanhoudingen
De politie heeft op 13 januari al drie verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met de ontvoeringen. Daarbij werden ook doorzoekingen gedaan, onder meer door een speciale eenheid van Defensie. Deze drie verdachten zitten nog steeds vast. Vast is komen te staan dat twee van deze drie verdachten lid zijn van een OMG, te weten No Surrender.

De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen verdere mededelingen.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1328570 date=1423086964
OM eist gevangenisstraffen na vijandige overname Leidse motorclub door Trailer Trash Travellers

Celstraffen voor afpersing en bedreiging Leidse motorclub
Den Haag , 13-2-2015

​De rechtbank Den Haag veroordeelt zes leden van de motorclub Trailer Trash Travellers (TTT) voor de afpersing en bedreiging met brandstichting van de Leidse motorclub Pegasus in januari 2013. Zij krijgen voor de vijandige overname van het Pegasus-clubhuis celstraffen variërend van twaalf tot achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank spreekt vijf andere TTT-leden vrij, omdat er geen bewijs is dat zij betrokken waren bij de afpersing en bedreiging.

Stap een: 11 januari 2013
Op 11 januari 2013 is een groep van twintig tot dertig TTT-leden ’s avonds naar het clubhuis van Pegasus in Leiden gegaan met het doel dit kwaadschiks in handen te krijgen. Dit was eerder, goedschiks, niet gelukt. Op dat moment was bij TTT bekend dat Pegasus nog ongeveer tien tot twaalf leden had.

De TTT-leden zijn onaangekondigd tijdens een clubavond van Pegasus het clubhuis binnengevallen. Een aantal TTT-leden heeft zich daar volgens plan strategisch opgesteld langs de wanden en bij de deur. Vervolgens is een aantal bestuursleden van motorclub Pegasus door een aantal (bestuurs)leden van TTT apart genomen voor een gesprek. In dat gesprek hebben de TTT-leden te kennen gegeven dat zij vonden dat het clubhuis van Pegasus in het territorium van TTT viel en dat er voor Pegasus maar twee keuzes waren; aansluiten bij TTT of hun clubhuis in brand laten steken. Pegasus moest binnen drie dagen beslissen.

Stap twee: 18 januari 2013
Op 18 januari 2013 is een groep TTT-leden – naar het clubhuis van Pegasus gegaan, dat, naar aanleiding van de gebeurtenissen van 11 januari 2013, op advies van de politie, niet open was. Toen de voorzitter van Pegasus bij het clubhuis aankwam om de kachel te controleren, werd hem meegedeeld dat de overname door TTT nu ook met de Hells Angels in Heiloo was afgekaart en dat het clubhuis dus nu van TTT was. Hem werd verzocht de deur van het clubhuis , waar overigens ook al een ander slot op hing, open te doen. Later die avond heeft de voorzitter van Pegasus, zonder de sleutel, het clubhuis verlaten.

Deze gebeurtenissen hebben grote impact gehad op de leden van Pegasus. De rechtbank kan dit gedrag niet anders zien dan gericht op één doel; het uitbreiden van het territorium van TTT in Zuid-Holland. Deze wijze van ‘landjepik’ heeft de rechtbank de verdachten ernstig aangerekend.

Andere criminele activiteiten
In deze zaak stonden zeventien personen terecht. De rechtbank heeft een aantal van deze personen veroordeeld voor andere strafbare feiten. Eén van hen heeft zich schuldig gemaakt aan de diefstal van een motorfiets. Vijf andere mannen hebben zich schuldig gemaakt aan een overtreding van de Opiumwet. Weer twee anderen hadden verboden wapens voorhanden. Ten slotte overtrad eën TTT-lid de Opiumwet en is hij daarnaast bestraft voor witwassen.

Uitspraken: ECLI:NL:RBDHA:2015:1458, ECLI:NL:RBDHA:2015:1460
Samen sterk in de hulpverlening!


Diamondback

 • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 8,372
 • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Duitsland verbiedt motorclub Satudarah

GISTEREN, 08:32 BUITENLAND

De motorclub Satudarah is verboden in Duitsland. Minister De Maizière van Binnenlandse Zaken heeft daartoe besloten. Meteen is een grote politieactie begonnen. In heel Duitsland zijn invallen gedaan in clubhuizen en ook zijn huiszoekingen aan de gang bij leden van de motorclub.

Satudarah is een Nederlandse motorclub en heeft sinds 2012 ook afdelingen in Duitsland. In Nederland is Satudarah niet verboden, maar wel wordt er soms opgetreden tegen bijeenkomsten en andere activiteiten van de club.

De Duitse politie heeft de afgelopen tijd geregeld wapens en drugs gevonden tijdens huiszoekingen bij Satudarah-leden. De club vormt een gevaar voor de maatschappij, vinden de Duitse autoriteiten, en daarom is tot een verbod besloten.

Gevaarlijk
Volgens de Duitse politie zijn meerdere leden van Satudarah gevaarlijk. Daarom worden speciale eenheden ingezet om hen op te pakken. Het is niet duidelijk of vanochtend al leden zijn gearresteerd. Wel is bekendgemaakt dat de politie geld in beslag heeft genomen en clubgebouwen heeft vergrendeld.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2021058-duitsland-verbiedt-motorclub-satudarah.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Bjorndh

 • Informatiemanagement Rode Kruis
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 913
Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

Sportzaal De Kemper in Sittard was donderdagavond het toneel voor een gewelddadige confrontatie tussen leden van een of meer motorclubs.
Een groep volleyballers was bezig met een training, toen er volgens trainer Frank Webers van de sporters buiten een schot klonk.

Vechtpartij
Terwijl de sporters in paniek een goed heenkomen zochten, kwam een groep motorrijders het café van de sporthal binnen. Zij werden gevolgd door een tweede groep, waarna er een vechtpartij uitbrak. Daarbij werd volgens Webers opnieuw geschoten.

Politiemacht
Na de schietpartij werd de sporthal al snel omsingeld door een grote politiemacht, gaat de trainer verder. Niemand mocht er in of uit. Pas na een half uur mochten de volleyballers in kleine groepjes en onder politiebegeleiding weer naar buiten. Of de motorrijders zich toen al uit de voeten hadden gemaakt is niet duidelijk.
Gewonden
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er donderdagavond in Sittard een 'conflict' is geweest waarbij drie gewonden zijn gevallen. De rest is volgens de woordvoerder nog in onderzoek.

http://www.1limburg.nl/gewonden-bij-schietpartij-motorrijders-sporthal-sittard

ME ingezet bij sluiting pand Hells Angels Kerkrade
De gemeente Kerkrade sluit het pand van de Hells Angels aan de Markt voor drie maanden. Bij de actie is de ME en een politiehelikopter ingezet.
Er is voor onbepaalde tijd een noodbevel van kracht. Dat geeft de politie bijvoorbeeld de bevoegdheid er mensen preventief te fouilleren.

Spanningen
Reden voor de sluiting zijn volgens burgemeester Jos Som de recente spanningen tussen motorclubs in Zuid-Limburg. Ook waren sinds de vechtpartij in Sittard regelmatig rivaliserende Bandido's op intimiderende wijze aanwezig in de buurt van het pand. Ze betraden volgens kasteleins op de Markt cafés in en om de markt, waarbij ze dreigden om de boel kort en klein te slaan als ze niets te drinken kregen.

Intimiderend
Volgens een horeca-ondernemer op het plein hielden de laatste tijd veel Hells Angels zich op rond het pand. Soms wel met een groep van zestig personen. Dit werd als zeer intimiderend ervaren.
Politiemacht
​Voor de sluiting zijn tientallen agenten ingezet. Leden van de motorclub hebben zich niet laten zien. De politie houdt de omgeving in de gaten om dat te voorkomen.

Clubhuis
Eind april deden gemeenteambtenaren een onaangekondigde inval in het voormalige restaurant Navarro, dat sinds juni 2014 door de Hells Angels wordt begeerd als clubhuis. De gemeente wil al langer het gebruik van het pand verbieden, maar kreeg dat eerder wettelijk niet voor elkaar.

http://www.1limburg.nl/me-ingezet-bij-sluiting-pand-hells-angels-kerkrade?context=related-10852

Grootschalige politiecontrole tussen Stein en Geleen
De politie heeft zaterdagavond op knooppunt Kerensheide tussen Geleen en Stein een controle gehouden speciaal gericht op outlaw motorclubs. Daardoor onstonden files.
Bij de controle werden meerdere ME-voertuigen ingezet en er hing een politiehelikopter in de lucht.

Onrust
In verband met de onrust omtrent de outlaw motorclubs in de provincie, heeft de politie besloten om vanaf nu extra alert te zijn. In totaal werden 13 Hells Angels gecontroleerd. Bij de controle werd niets illegaals aangetroffen.

Door de politieacties onstonden files op de A76 en de A2. Na ongeveer een uur was de rust wedergekeerd.

Jos Som
De politie houdt dit weekend in Limburg de zogenoemde Outlaw Motorcycling Gangs (OMG's) extra in de gaten vanwege oplopende spanningen tussen de motorclubs. Dat leidde er vrijdag toe dat burgemeester Jos Som in Kerkrade een pand van de Hells Angels dicht liet spijkeren.

Red Devils
Vorige week donderdag kwam het tot een vechtpartij bij een café van de aan de Hells Angels geliëerde Red Devils in Sittard. Daarbij waren zo'n vijftien Bandidos betrokken. Twee Red Devils en een aspirant-lid van de Hells Angels raakten gewond. Burgemeester Sjaar Cox sloot vervolgens de kroeg voor drie maanden.

http://www.1limburg.nl/grootschalige-politiecontrole-tussen-stein-en-geleen?context=section-1
Freelance persfotograaf, Informatiemanagement Rode Kruis


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Drie OMG leden aangehouden

Laatste update: 11-03-2015 | 14:43

Amsterdam - In de nacht van maandag op dinsdag rond 00.30 uur zijn drie Outlaw Motorcycle Gang leden van Trailer Trash Travelers aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Politieagenten hielden een auto staande aan de Slochterweg ter controle. Er kwam een sterke hennepgeur uit de auto en de agenten besloten de auto te doorzoeken. In de auto is harddrugs aangetroffen.
De drie inzittenden van de auto, een 28-jarige man uit Almere, een 35-jarige man uit Bussum en een 29-jarige Haarlemmer, zijn aangehouden.
Politie heeft onderzoek ingesteld.

Ondermijnende activiteiten
De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van ‘outlaw motorcycle gangs’, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenoemde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (OM, gemeenten etc.). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke clubs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. De politie is hier extra alert op.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Lid No Surrender met valse kentekenplaten

Laatste update: 11-03-2015 | 17:15

Goes - Dinsdagmiddag nam de politie een motor in beslag vanwege valse kentekenplaten.

De politie zag rond 15.30 uur een man naast een motorfiets staan. De man droeg kleding van de outlaw motorcycle gang No Surrender. Hij vertelde dat hij motorpech had. Bij controle bleek dat de kentekenplaat niet bij deze motorfiets hoorde, maar bij een andere motor van deze 36-jarige man uit Axel. De motor bleek ook niet verzekerd en de bestuurder had ook geen rijbewijs. Toen de agenten de man verder controleerde, bleek dat hij nog een boete had openstaan van ruim tweeduizend euro.

Proces-verbaal
Na overleg met de officier van justitie werd besloten de motor in beslag te nemen. De man werd voor de afhandeling meegenomen naar het politiebureau in Goes. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
No-Surrender leden aangehouden voor poging diefstal auto

Laatste update: 12-03-2015 | 13:20

Den Haag - Agenten hielden in de vroege ochtend van donderdag 12 maart twee verdachten aan op verdenking van een poging diefstal van of inbraak bij een auto op de Vrouw Avenweg.

Een getuige zag rond 02:30 uur een man zich verdacht gedragen bij een auto en belde de politie. Nadat de alarmlichten van het voertuig aan gingen, koos de verdachte het hazenpad. Hij stapte vervolgens als passagier in een andere auto. De gealarmeerde politie trof het voertuig al snel in de omgeving aan. In de auto zaten twee mannen, een 24-jarige man uit Zoetermeer en een 26-jarige man uit Capelle aan den IJssel. In de auto werd kleding van de motorclub No-Surrender gevonden. Eén of beide mannen maken vermoedelijk deel uit van die motorclub. Agenten hielden de mannnen aan en brachten hen over naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Outlawbikers
De meeste leden van motorclubs zijn normaal geintegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde outlaw motorclubs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde Outlawbikers vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (onder andere Openbaar Ministerie en gemeenten). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke clubs vaak betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

80% motorclubleden strafblad
Uit een recentelijk verschenen politierapport blijkt dat 80 procent van de leden van beruchte motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender een strafblad heeft. Bijna 30 procent is zelfs veelpleger, wat inhoudt dat ze meer dan tien veroordelingen op hun naam hebben.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 41,559
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1323741 date=1421427589
Man aangehouden voor schietincident Médoclaan

Aanhouding voor schietincident Médoclaan

Laatste update: 09-04-2015 | 15:56

Eindhoven/Diemen - De politie hield woensdag 8 april een 31-jarige man aan in een woning Diemen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op de Médoclaan op 4 oktober 2014. De aanhouding van de verdachte werd verricht door het Arrestatieteam.

Eerdere aanhoudingen
In het onderzoek naar het schietincident werden eerder al drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 42-jarige Eindhovenaar, een 34-jarige Helmonder en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Bureau Brabant
In de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd uitgebreid aandacht besteed aan het schietincident waarbij wonderbaarlijk genoeg niemand gewond raakte. Op zeer duidelijke bewakingsbeelden is te zien dat het incident ontstaat tussen in totaal negen mannen voor een woning aan de Medoclaan.

Uiteindelijk wordt over en weer geschoten.

No Surrender
Ook de 31-jarige verdachte die woensdag werd aangehouden is op de beelden te zien. Hij draagt een hesje van Outlaw Motorclub 'No Surrender'. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Onderzoek
Het onderzoek van politie en justitie is nog altijd in volle gang. Hoewel inmiddels vier verdachten werden aangehouden, zijn we nog steeds op zoek naar andere betrokkenen. Daarvan zijn de identiteiten inmiddels bekend. Dinsdag 7 april maakte het Openbaar Ministerie in het programma Opsporing Verzocht nog de identiteit van twee betrokkenen bij het publiek bekend en plaatste hen op de Nationale Opsporingslijst.
Samen sterk in de hulpverlening!