Incidenten Outlaw Motor Gangs (OMG) Hells Angels / Bandidos / Satudarah / No Surrender

Auteur Topic: Incidenten Outlaw Motor Gangs (OMG) Hells Angels / Bandidos / Satudarah / No Surrender  (gelezen 61699 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Lid Hells Angels chapter Haarlem aangehouden

Laatste update: 29-04-2015 | 09:27

Haarlem - Op woensdag 29 april heeft de politie een 33-jarige man uit Haarlem in zijn woning aangehouden vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is lid van de Hells Angels, chapter Haarlem. Zijn aanhouding volgt op een onderzoek dat de politie in september startte. Bij de doorzoeking van een woning en nabijgelegen loods aan de Lange Poellaan in Haarlem vond de politie een arsenaal aan wapens. Daarbij werd destijds een 53-jarige man aangehouden.

In die loods vonden agenten een shotgun, raketwerper, uzi, handgranaten en munitie. Ook lag er een hoeveelheid hennepstekken. In deze woning troffen agenten diverse wapens, een hoeveelheid geld en gestolen goederen aan. Ook trof de politie gestolen spullen aan in de loods. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is toen ter plaatse geweest om de raketwerper en handgranaat veilig te maken. Alle goederen zijn in beslag genomen. Op basis van verder politieonderzoek werd de aangehouden 33-jarige Haarlemmer in verband gebracht met deze wapenvondst. Uit ander onderzoek kwam naar voren dat hij eveneens als verdachte van een mishandeling wordt aangemerkt. Bij deze mishandeling, die plaatsvond op 27 december 2014 in een café in Heemskerk, raakten twee personen gewond aan hun gezicht. De verdachte werd om onbekende reden boos, sloeg twee personen en door een glas dat hij stukgooide raakte een vrouw gewond aan haar gezicht.

De 33-jarige Hells Angel is voor nader onderzoek ingesloten.

Outlawbikers
De meeste leden van motorclubs zijn normaal geďntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. Ook is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.

Ondermijning
De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, het RIEC en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners. Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Al sinds 2011 nemen politie en justitie dat uiterst serieus, daarin gesterkt door de Minister van Justitie.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Drie gewonden bij conflict

Laatste update: 08-05-2015 | 09:47

Sittard - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een conflict donderdagavond 7 mei, waarbij drie personen lichtgewond zijn geraakt. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Rond 20.15 uur kreeg de politie melding van een conflict tussen enkele personen in en bij een café aan de Romeinenstraat. Aanleiding en achtergrond van het handgemeen tussen de verdachten en slachtoffers zijn voor de politie nog onduidelijk. Drie mannen raakten hierbij lichtgewond en zijn medische gecontroleerd. Mogelijk is er geschoten bij het incident, nader technisch onderzoek vrijdag 8 mei moet daarover uitsluitsel geven. De politie bekijkt de geruchten of er een mogelijke relatie is tussen het conflict met Outlaw Motorcycle Gangs gerelateerde zaken. Daarnaast houden politiemedewerkers vrijdag ook een buurtonderzoek.

Heeft u informatie?
Getuigen die informatie hebben, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 - 88 44 of  het online meldformulier op deze website. Wilt u uw informatie anoniem doorgeven, kan dit via Meld Misdaad Anoniem, te bereiken via 0800-7000 of het anonieme online meldformulier.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Leden OMG aangehouden voor openlijke geweldpleging

Laatste update: 15-05-2015 | 17:51

Valkenswaard - De politie hield donderdagavond 14 mei rond 21.30 uur drie personen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in en bij een horecazaak aan de Peperstraat. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Valkenswaard en twee mannen uit Valkenswaard van 31 en 51 jaar: Beiden zijn lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), Bandidos geheten.

Toen de politie arriveerde om de gemoederen tot bedaren te brengen wilde de vrouw die later werd aangehouden zich bemoeien met een andere groep op het terras van de horecazaak. Toe zij werd vastgepakt door een van de agenten werd deze tegen het hoofd geslagen door de 51-jarige verdachte. Toen deze voor de openlijke geweldpleging werd aangehouden probeerde de 31-jarige verdachte dat te voorkomen en sloeg ook een van de agenten tegen het achterhoofd. Bij de mishandeling zijn waarschijnlijk boksbeugels gebruikt door de verdachten. Deze heeft de politie inmiddels in beslag genomen voor onderzoek. Een van de agenten liep flinke kneuzingen op in het gelaat en hij heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Aanpak OMG
De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Twee arrestaties bij doorzoeking pand

Laatste update: 21-05-2015 | 07:18

Oirsbeek - De politie heeft in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 mei twee mannen aangehouden bij een doorzoeking van een pand aan de Provinciale weg in Oirsbeek.

De doorzoeking maakt onderdeel uit van de aanpak van de politie gericht op de recente ontwikkelingen binnen het OMG(Outlaw Motorcycle Gangs)-circuit. Het onderzoek van de politie in het pand richt zich onder meer op de mogelijke aanwezigheid van wapens.  Woensdagavond heeft de politie ook controles uitgevoerd bij enkele verkeersknooppunten in de omgeving van Sittard-Geleen. De inzet van de politie is erop gericht om ernstige verstoringen van de openbare orde te voorkomen. Meer informatie is op dit moment niet bekend.

Aanpak OMG
De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

Geen vuurwapens in pand aangetroffen

Laatste update: 21-05-2015 | 10:58

Oirsbeek - Bij de doorzoeking van een pand aan de Provincialeweg Zuid in Oirsbeek heeft de politie geen vuurwapens aangetroffen.

Woensdagnacht deed de politie een inval in het pand, omdat er informatie was dat er in het pand mogelijk vuurwapens aanwezig zouden zijn. Twee mannen die op dat moment in het pand verbleven, zijn daarbij gearresteerd. Toen bleek dat er geen sprake was van verboden vuurwapenbezit, werd de doorzoeking gestopt en zijn beide mannen in de loop van de nacht in vrijheid gesteld.

Voorafgaande aan de doorzoeking hield de politie in Sittard-Geleen enkele verkeerscontroles. Beide acties werden uitgevoerd met als inzet mogelijke ernstige verstoringen van de openbare orde te voorkomen. De politie blijft alert op ontwikkelingen die te maken hebben met de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's).
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Vechtpartij Sittard was confrontatie tussen leden motorclubs

VR 8 MEI, 17:31 BINNENLAND

Het incident bij het café van een sporthal in Sittard was een confrontatie tussen leden van de motorclubs Bandidos, Red Devils en Hells Angels. Dat maakten de politie en burgemeester van Sittard bekend op een persconferentie.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2034648-vechtpartij-sittard-was-confrontatie-tussen-leden-motorclubs.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
'We tolereren criminele motorbendes niet in Limburg'

VRIJDAG, 17:18BINNENLAND

Burgemeesters in Limburg hebben grote zorgen over de motorclubs in hun provincie. De afgelopen tijd waren er verschillende incidenten, zoals bedreigingen en schietpartijen.

De spanningen tussen de motorclubs in Limburg zijn de laatste tijd flink opgelopen, mogelijk doordat de Bandidos zich onlangs in de provincie hebben gevestigd.

Meer politie
Burgemeester Onno Hoes van Maastricht, die de aanpak van motorclubs in Limburg coördineert, zegt dat duidelijk moet worden dat georganiseerde criminele motorbendes niet welkom zijn in de provincie. Daar is volgens hem onder andere meer politiecapaciteit voor nodig.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2037179-burgemeesters-limburg-slaan-alarm-over-motorclubs.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
PvdA wil meer inzet tegen motorbendes Limburg

ZATERDAG, 07:58 BINNENLAND, POLITIEK

Limburg heeft meer specifieke expertise en rechercheurs nodig om de motorbendes in de provincie aan te pakken, vindt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Gisteren vroegen de Limburgse burgemeesters om meer politie-inzet vanwege alle incidenten van de afgelopen tijd, waarbij de bendes waren betrokken.

In de provincie moet zo snel mogelijk de orde worden hersteld, zegt Marcouch, woordvoerder veiligheid van de PvdA-fractie. Daarom moet minister Van der Steur volgens hem snel naar Limburg gaan om zich daar zelf op de hoogte te stellen van de "ernstige delicten" waaraan de rivaliserende bendes zich schuldig maken.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2037253-pvda-wil-meer-inzet-tegen-motorbendes-limburg.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Motorbendes: wie is wie?

08-05-2014, 09:33 AANGEPAST OP 08-05-2014, 09:33 BINNENLAND

De komst van motorclub Bandidos naar Nederland zorgt voor onrust. De oude vete met aartsrivaal Hells Angels laait weer op, leden van motorclub No Surrender stapten over naar Bandidos en in de Hells Angels hebben de Bandidos en motorclub Satudarah een gemeenschappelijke vijand. Een bendeoorlog dreigt.
..
..
Het grootste gevaar schuilt in de escalatie van het conflict tussen de Hells Angels en de Bandidos. In de jaren negentig vochten de twee bendes al een bloedige oorlog uit in Duitsland en Scandinavië. Wie is wie en waar zitten de spanningen?

Bandidos
Motto: "We are the people our parents warned us about."
..
..

Hells Angels
Motto: "When we do right, nobody remembers. When we do wrong, nobody forgets."
..
..

Satudarah
Satudarah MC Maluku is een van origine Nederlandse motorclub
...
...

No Surrender
No Surrender MotorClub vindt zijn oorsprong ook in Nederland.
..
..


Vrees voor escalatie
Drie jaar geleden ontstonden al grote spanningen tussen Nederlandse motorclubs na geruchten dat de Bandidos zich in Nederland wilden vestigen. Politie en justitie intensiveerden de aanpak van 1-procent-motorclubs om een bendeoorlog te voorkomen.
..
..

lees het complete artikel op: http://nos.nl/artikel/628825-motorbendes-wie-is-wie.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Limburg toneel van strijd motorbendes

GISTEREN, 15:09 BINNENLAND ANP (BEWERKING NOS)

Minister Van der Steur praat in Limburg met bestuurders, politie en het Openbaar Ministerie over de problemen met motorbendes. Die zijn met name het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen en onder anderen burgemeesters maken zich daar zorgen over.

De incidenten in Limburg bestaan uit bedreigingen, er zijn granaten naar woningen gegooid en er zijn vechtpartijen geweest waarbij mogelijk ook geschoten is. "Je ziet de spanningen oplopen", zegt justitieverslaggever Robert Bas.

Limburg is voor de motorclubs een interessant gebied doordat de provincie vlak bij België en Duitsland ligt. "In maart vestigden de Bandidos zich in Limburg, waarop de Hells Angels beloofden er alles aan te doen om de Bandidos Nederland uit te werken", zegt Bas.

Territoriumdrift
Verder speelt mee dat Duitsland Satudarah heeft verboden vanwege de enorme strijd daar. "Als Duitsland motorclubs gaat verbieden, krijg je een soort waterbedwerking en gaan die clubs verplaatsen: Limburg is dan lekker dichtbij."

lees verder: http://nos.nl/artikel/2037619-limburg-toneel-van-strijd-motorbendes.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,327
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
'Onderzoek naar wetswijziging tegen motorbendes'

GISTEREN, 18:51 BINNENLAND, POLITIEK

Minister Van der Steur gaat onderzoeken of de wet kan worden aangepast, zodat criminele motorbendes kunnen worden verboden. Dat zei de minister van Veiligheid en Justitie na een gesprek met politie, bestuurders en het Openbaar Ministerie in Limburg.

"In principe kunnen we al verenigingen verbieden. Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij pedofielenvereniging Martijn", zei Van der Steur. "Maar mocht het nou niet lukken bij de motorbendes, dan gaan we kijken of een wetswijziging mogelijk is."

lees verder: http://nos.nl/artikel/2037648-onderzoek-naar-wetswijziging-tegen-motorbendes.html
Samen sterk in de hulpverlening!