Incidenten Outlaw Motor Gangs (OMG) Hells Angels / Bandidos / Satudarah / No Surrender

Auteur Topic: Incidenten Outlaw Motor Gangs (OMG) Hells Angels / Bandidos / Satudarah / No Surrender  (gelezen 62887 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Leden motorclub aangehouden wegens (poging) afpersing

Laatste update: 15-01-2016 | 15:12

Hellevoetsluis - Op last van de officier van justitie zijn vorige maand en deze week in totaal vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht een man uit Hellevoetsluis te hebben willen afpersen. Drie van de verdachten zijn leden van de motorclub No Surrender in Arnhem en houden zich vermoedelijk bezig met incasso’s.

De zaak kwam aan het rollen door een aangifte in november van een man uit Hellevoetsluis. Bij hem meldden zich twee mannen die geld kwamen incasseren: geld dat hij schuldig zou zijn aan een voormalige zakenpartner. De man en zijn vrouw werden mishandeld en uiteindelijk verdwenen de daders met de mobiele telefoon van zijn vrouw.
Naar aanleiding van deze melding hield de politie begin december zijn voormalige zakenpartner aan, een 53-jarige Hellevoeter. Die was op zoek gegaan naar mensen die voor hem een vermeende schuld wilden incasseren. Via via was hij bij de No Surrender-leden in Arnhem uitgekomen. Begin december werd de eerste van de No Surrender-leden aangehouden, een 44-jarige Arnhemmer die een belangrijke functie bij de motorclub heeft. Gaande het onderzoek kwam de politie nog een poging afpersing tegen, waar deze man inmiddels ook van wordt verdacht.

Deze week werden een 20-jarige en 33-jarige Arnhemmer aangehouden die ervan worden verdacht  de incasso te hebben willen uitvoeren. Zij worden eveneens verdacht van poging afpersing, de diefstal van de mobiele telefoon en de mishandeling van de man en vrouw. Deze twee mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor 14 dagen in bewaring stelde. De mannen die in december werden aangehouden zitten nog steeds vast. Het onderzoek wordt voortgezet. Medio maart is een eerste (voorlopige) behandeling van de zaak bij de rechtbank voorzien.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Lid No Surrender met vuurwapen opgepakt

Laatste update: 25-06-2016 | 13:45
Woordvoering: Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Etten-Leur - Een 28-jarige man zonder bekende vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond per toeval aangehouden. Hij werd gezocht voor een eerdere geweldsdelict. Agenten zagen hem lopen.

Op vrijdag 24 juni 2016 om 22.00 uur zagen agenten een man lopen in de Nicolaas Beetsstraat. Ze herkenden de man als verdachte van een geweldsdelict eerder deze maand gepleegd. Ze wisten dat deze voor dat delict gezocht werd. Verder was het bekend dat de man lid was van een OMG en dat hij de beschikking kon hebben over een vuurwapen. Ook zou hij wel eens drugs gebruiken en daardoor onberekenbaar kunnen zijn. Er werden meerdere politie-eenheden ter assistentie gevraagd. Op het moment dat de man de Frederik van Eedenstraat in was gelopen werd hij van verschillende kanten ingesloten. Agenten trokken hun pistolen en sommeerden de verdachte zijn handen omhoog te doen. De verdachte voldeed aan dat bevel. Hij bleek een vuurwapen in zijn broeksband te hebben. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar is hij ingesloten.

1% motorclubs
Burgemeesters, Openbaar Ministerie, Politie en andere partners zijn met de minister van Veiligheid en Justitie overeengekomen om de gezamenlijke aanpak tegen criminele motorbendes vorm te geven. Het gezamenlijke doel is de bestrijding en beëindiging van de normoverschrijdende en criminele activiteiten van 1% Motorclubs en hun leden, de zogenaamde outlawbikers. De minister van Veiligheid en Justitie heeft in een brief aan de Tweede Kamer enige tijd geleden al aangekondigd dat er een breed offensief komt tegen deze ‘outlawbikers’.  Door een gezamenlijke aanpak, waarin overheden samenwerken en één lijn trekken, wordt het hen moeilijker gemaakt zich bezig te houden met ondermijnende activiteiten.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Lid No Surrender aangehouden voor huiselijk geweld

Laatste update: 05-07-2016 | 14:06

Rotterdam - Dinsdagochtend heeft het arrestatieteam van de politie in Rotterdam een 41-jarig lid van No Surrender aangehouden. In de woning waar de verdachte verbleef, trof de politie een luchtbuks en een scherpschutterswapen aan.

De politie was naar de 41-jarige Schiedammer op zoek vanwege een mishandeling en meerdere bedreigingen in relationele sfeer. Omdat de man mogelijk een vuurwapen zou bezitten, werd het arrestatieteam ingezet. Dinsdagochtend om 05.00 uur stapten zij een woning in Rotterdam Delfshaven binnen en hielden het lid van de motorclub No Surrender aan. Hij zit nu vast. Bij de doorzoeking van de woning vond de politie een luchtbuks en een scherpschutterswapen inclusief munitie.

Aanpak
De aanpak van criminele motorclubs heeft hoge prioriteit bij politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze criminele motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij, of inmiddels veroordeeld voor, misdrijven zoals drugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling. Hun groepsgedrag werkt vaak zo intimiderend dat slachtoffers geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen ervan. De overheid pakt deze activiteiten met alle mogelijke middelen aan: bestuursrechtelijk, strafrechtelijk of anderszins. Want intimidatiepraktijken, geweld en andere criminele activiteiten door clubleden moeten stoppen.


Foto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1312763 date=1417914796
http://www.youtube.com/watch?v=HoxUxGxh6K8

Schietpartij Medoclaan

http://www.politie.nl/gezocht/gezochte-personen/2014/november/09-schietpartij-medoclaan.html

Laatste update:   14-11-2014 | 11:41
Zaaknummer:   2014132837
Datum delict:   04-10-2014
Plaats delict:   Eindhoven
Op 4 oktober 2014 wordt er geschoten bij een villa aan de Medoclaan in Eindhoven. Verschillende bewoners hoorden dat er schoten werden gelost en waarschuwden meteen de politie.

Jaren cel voor schietpartij tussen motorclubs

VANDAAG, 15:26 BINNENLAND

Drie leden van motorclubs No Surrender en Satudarah hebben celstraffen gekregen tot zeven jaar voor een schietpartij in Eindhoven bijna twee jaar geleden.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2115780-jaren-cel-voor-schietpartij-tussen-motorclubs.html

OM eist 9 en 4 jaar gevangenisstraf tegen twee verdachten schietpartij Medoclaan

22 juni 2016

Het Openbaar Miniserie heeft vandaag voor de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van negen jaar geëist tegen een 36-jarige man en een straf van vier jaar  tegen een 43-jarige man. De 36-jarige man staat terecht voor poging mede plegen doodslag en diefstal met geweld. De 43-jarige verdachte staat terecht voor diefstal met geweld en bezit van patroonmagazijn en munitie.

Schietpartij
Op zaterdag 4 oktober 2014 worden buurtbewoners van een rustige buurt in Eindhoven opgeschrikt door meerdere harde knallen achter elkaar. Ouders raken in paniek, mensen die buiten in de tuin genieten van het lekkere weer vluchten naar binnen.

Het blijkt te gaan om een schietpartij bij de Medoclaan 17. Dankzij de hoogwaardige camera’s die opgehangen zijn rondom het huis, heeft iedereen de beelden van de schietpartij kunnen zien. De beelden zijn meerdere malen getoond in verschillende opsporingsprogramma’s.

Op de beelden is te zien dat de 26-jarige verdachte uit Eindhoven als eerst uit de zwarte Audi stapt. Hij belt vervolgens aan bij de villa, waarna de twee verdachten die vandaag terecht staan  mannen de woning uitkomen.

Op het moment dat de twee mannen die uit de woning kwamen weg willen lopen en met hun rug toe naar de verdachten staan komt de 26-jarige Rotterdammer met een vuurwapen in zijn hand de poort binnen, laadt het vuurwapen door en loopt op de twee mannen uit de woning af. Hij wordt direct gevolgd door zijn twee medeverdachten, waarbij de 40-jarige man ook een vuurwapen in zijn hand heeft. Vervolgens wordt er over een weer geschoten, waarna de verdachten weer de auto in gaan en op hoge snelheid wegrijden bij de villa.

Hulzen
De officier van justitie gaf op zitting aan dat er uit het technisch onderzoek ook naar voren is gekomen dat er meerdere keren is geschoten. “Er zijn 9 hulzen van 2 verschillende kalibers aangetroffen. Gelet op het wapenonderzoek is er minimaal 9 keer geschoten met minimaal 3 verschillende wapens.”

Op het moment dat de 26-jarige verdachte uit Rotterdam met in zijn hand een vuurwapen op de twee mannen uit de woning afliep, is door een van de verdachten vermoedelijk ook gericht geschoten. De officier van justitie is van mening dat een beroep op noodweer hier gerechtvaardigd is, maar op het moment dat de 43-jarige verdachte zelf naar het hek loopt en in de richting van een van de mannen die daar schiet, is er geen sprake meer van noodweer maar van een poging doodslag.

Diefstal met geweld
Beide verdachten die vandaag terecht staan worden volgens het Openbaar Ministerie ook verdacht van een diefstal met geweld. Op 1 augustus 2014 doet een man uit Tilburg aangifte van zware mishandeling, waarbij uit zijn kantoor diverse spullen zijn meegenomen. Zijn portemonnee, telefoon, sleutels en laptop. Daarnaast is er ook onrechtmatig 400.000 euro van zijn rekening afgeschreven.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Handgranaat en vuurwapens in woning Satudarah-lid

22 juli 2016 - Landelijk Parket

In de woning van een clublid van Satudarah in Den Bosch heeft de politie dinsdag een handgranaat en twee vuurwapens aangetroffen. De politie doorzocht de woning van de man vanwege een aangifte van mishandeling.

De 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij op 15 februari in Tilburg een man met een gebalde vuist vol op het gezicht sloeg. Dat gebeurde op het moment dat het slachtoffer ‘s morgens aankwam op zijn werk.  De verdachte ging er na de vuistslag onmiddellijk vandoor.

Kaderlid
De verdachte is een kaderlid van de outlaw motorcycle gang en verantwoordelijk voor de veiligheid rond feesten en toertochten. Bij de doorzoeking van zijn woning trof de politie ook ongeveer een halve kilo cocaïne en een aantal drugspillen aan.

De man en zijn 21-jarige vriendin worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de gevonden drugs. Het Openbaar Ministerie wil dat zij twee weken langer vast blijven zitten.Foto('s) OM
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
'No Surrender bedreigde Panorama om publicatie artikelen'

VANDAAG, 04:40 BINNENLAND

Twee kopstukken van motorclub No Surrender hebben de hoofdredacteur van het weekblad Panorama gedwongen om een contract te tekenen twee jaar geleden, waarin hij afzag van publicatie van een serie artikelen over de club. Dat schrijft NRC.

Het ging om een rubriek waarbij verslaggeefster Mylène de la Haye van Panorama zou meekijken bij de vrouwenafdeling van No Surrender en daar elke week over zou schrijven. De serie stopte al na twee afleveringen.

In een van de artikelen zou De la Haye hebben verwezen naar criminele aspecten van de club, waarop de toenmalige leider van No Surrender, Klaas Otto, alle verdere publicaties verbood.

lees verder: http://nos.nl/artikel/2137292-no-surrender-bedreigde-panorama-om-publicatie-artikelen.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1451993 date=1476259816
'No Surrender bedreigde Panorama om publicatie artikelen'

https://www.youtube.com/watch?v=U7IYaZLcExA
RTL Late Night
Samen sterk in de hulpverlening!


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,889
Citaat van: Fireball link=msg=1452641 date=1476643272
'Explosie woning Haarlem was aanslag'

http://www.rtvnh.nl/nieuws/193736/explosie-woning-haarlem-was-aanslag

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=99853


enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
'Klaas Otto kreeg politie-informatie doorgespeeld van lekkend liefje bij defensie'
Redactie 19-10-16, 06:40 Laatste update: 06:50

BERGEN OP ZOOM - Een 'gangsterliefje' bij defensie zou maandenlang zeer vertrouwelijke onderzoeksinformatie van de politie hebben doorgespeeld aan motorclub No Surrender, met name aan ex-leider Klaas Otto uit Bergen op Zoom. Dit meldt De Telegraaf woensdag.

Lees verder op: http://www.ad.nl/bergen-op-zoom/klaas-otto-kreeg-politie-informatie-doorgespeeld-van-lekkend-liefje-bij-defensie~a231b455/


https://www.youtube.com/watch?v=zc8wc_V1eh8&t=2s
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Samen sterk in de hulpverlening!