Strandwachten Sluis praten zonder storing

Auteur Topic: Strandwachten Sluis praten zonder storing  (gelezen 1281 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Bleij

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 607
Gepost op: 1 juli 2005, 11:33:48
Strandwachten Sluis praten zonder storing
Raymond de Frel, PZC

CADZAND - De strandwachten in de gemeente Sluis kunnen elkaar voortaan door een nieuw communicatiesysteem over grote afstanden bereiken, zonder dat er nog sprake is van ruis op de lijn.

De communicatie tussen de West-Zeeuws-Vlaamse strandwachtposten vindt vanaf dit zomerseizoen plaats via de Belgische netwerkoperator Entropia, dat de techniek ’trunking’ aanbiedt, een methode waarbij radiokanalen op een efficiënte wijze toegekend en vrijgemaakt worden voor verschillende spreekgroepen.

Een digitaal netwerk beheert alle communicaties, wat het gebruikersgemak verhoogt. Een looppatrouille in Breskens kan nu zonder enige ruis met collega’s in Cadzand communiceren. Tot voor kort was communicatie tussen twee portofoons over deze afstand praktisch onmogelijk.

Voorzitter M. Jagersma van RSG-Safety, dat de stranden in Sluis bewaakt: „Vroeger moest je bijvoorbeeld heel hard door de portofoon roepen, omdat er op de achtergrond een motor ronkte. Dat is nu voorbij. Daarnaast kunnen we nu direct met elkaar communiceren. En een noodknop kan al het onderlinge radioverkeer in één keer stilleggen. Dus hoef je nu in geval van nood niet meer te hopen dat iemand je boodschap hoort, je weet het nu zeker.“Vandaag vertelde men op Omroep Zeeland dat men niet wilde wachten op de vertraging van C2000 in Zeeland . . . . . . gaan ook andere reddingbrigades over op TETRA ?  ???
Gemeente Sluis: Portofoons strandwachten vernieuwd
Omroep Zeeland

SLUIS - De strandwachten in Zeeuws-Vlaanderen installeren vrijdag een nieuw communicatiesysteem. Vanaf zaterdag zijn de strandwachten weer paraat.

Dan gebruiken ze apparatuur van de Belgische netwerkoperator Entropia omdat het nieuwe communicatiesysteem van de Nederlandse hulpdiensten C2000 te lang op zich laat wachten.

Via het Belgische netwerk hebben de portofoons van de strandwachten een meer betrouwbare dekking. Volgens de gemeente Sluis zorgt dat voor een snellere hulpverlening.

 :o  :o  :o
Zeeuw

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 455
Reactie #1 Gepost op: 1 juli 2005, 18:54:59
weer een netwerk erbij ! Gaan ze wel in de toekomst over op c2000 ?


Bleij

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 607
Reactie #2 Gepost op: 2 juli 2005, 06:51:26
Het is maar de vraag of strandwachten zoals KNBRD etc. ook als gelieerden worden aangezien . . . . .

De kans is natuurlijk wel aanwezig blijkbaar . . .


9910001

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,762
Reactie #3 Gepost op: 3 juli 2005, 09:45:11
Erg vreemd om op een ander systeem over te stappen. Vraag me af waarom de knbrd kanalen zo erg storen in die regio. Hiernaast klinkt het meer voor de hand om dan alles op c2000 te gaan doen in plaats van een systeem uit belgie.

9910001
9910001