Politie Mobiel Media Lab

Auteur Topic: Politie Mobiel Media Lab  (gelezen 6250 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Gepost op: 27 oktober 2014, 15:57:21
Politie test communicatiemiddelen met Mobile Media Lab

http://www.politie.nl/nieuws/2014/oktober/27/00-politie-test-mediagebruik.html
Laatste update: 27-10-2014 | 11:49

Nederland - Vanuit de politie wordt heel wat gecommuniceerd. Doen we dat goed of kan het beter? Met die vraag gaat het Mobile Media Lab (MML) het komende anderhalf jaar de weg op. In deze aangepaste truck met oplegger kunnen zowel politie-collega’s als inwoners feedback op onze communicatiemiddelen geven. Op maandag 27 oktober sturen we het MML voor het eerst op pad.

Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie? Of de Politie app? En onze inbraakpreventiefolders of voorlichtingsfilms? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen, en meer, werd een politiewervingstruck die niet meer in gebruik was, aangepast tot het Mobile Media Lab (MML). In de oplegger is een interview- en een onderzoeksruimte ingericht voor het verrichten van kwalitatief onderzoek en usabilitytesten. Daarnaast vindt ook kwantitatief onderzoek plaats in de vorm van bijvoorbeeld online enquetes.


Foto politie.nl

Betrokken
In dit rondtrekkende lab worden onder meer politie-collega’s, wijkbewoners, ondernemers en scholieren betrokken bij de doorontwikkeling van onze communicatie-uitingen. Het doel is uiteraard deze waar nodig te verbeteren. Tot voor kort stelde de politie onderzoekspanels samen voor onderzoek op centrale locaties. Er kwamen dan zelden mensen uit bijvoorbeeld het noorden of zuiden des lands. Nu komt de politie dus naar u toe.

Primeur
Het Brabantse Uden-Zuid heeft vandaag de primeur. Daar gaat het MML voor het eerst de wijk in om de communicatie van de politie over veiligheid te testen. Heeft het zin om wijkbewoners via de e-mail te informeren? Of wilt u dat liever via een app?  

Proef
Het Mobile Media Lab is een proef tot eind 2015 waarna, indien succesvol, het beheer kan worden ondergebracht bij het Politie Dienstencentrum (PDC). Het is de bedoeling dat het MML de politie helpt om voortdurend te leren, innoveren en onze producten verbeteren. Om die verbinding zo goed mogelijk te maken wordt de oplegger geplaatst op evenemententerreinen, politiebureaus, winkelcentra, scholengemeenschappen etc. Na de kick-off in Uden-Zuid zal het MML tot het eind van het jaar onder meer Rotterdam, Amsterdam en Den Haag aandoen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Mobile Media Lab? Bekijk dan onze speciale pagina.


Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1 Gepost op: 27 oktober 2014, 15:58:50
Mobile Media Lab

http://www.politie.nl/onderwerpen/mobile-media-lab.html

Met het innovatieve Mobile Media Lab test de politie op een laagdrempelige manier haar communicatiemiddelen. De politie staat midden in de maatschappij en heeft op verschillende manieren contact met de inwoners van Nederland. Door in verbinding te staan, te luisteren en vervolgens de middelen te verbeteren, werkt zij, samen met u, aan een veiliger Nederland.

Wat is het Mobile Media Lab?
Het Mobile Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar uw mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobile Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.

Waarom test de politie haar communicatiemiddelen?
De politie maakt gebruik van verschillende communicatiemiddelen met elk een eigen doel en wil met deze middelen graag aansluiting vinden bij uw behoefte. Al jaren krijgt de politie hierbij hulp en advies van speciale burgerpanels. Dat gebeurde op politiebureaus of in wijkcentra. Met het Mobile Media Lab kan dit overal in Nederland en bereikt de politie dus veel meer mensen.

Wanneer staat het Mobile Media Lab in mijn buurt?
Sinds 27 oktober 2014 rijdt het Mobile Media Lab door Nederland om op locatie te testen. Elke maand staat de truck opgesteld in een andere stad, voornamelijk bij de politiebureaus, maar ook bij winkelcentra, universiteiten en in woonwijken.

Kan iedereen meedoen aan onderzoeken in het MML?
Onderzoekspanels worden samengesteld door de politie zelf op basis van een onderzoeksplan en de bijbehorende doelgroep. Er wordt onder meer gewerkt met vaste panels. Maar ook kunnen bijvoorbeeld burgers benaderd worden door de wijkagent om deel te nemen aan een onderzoek, een schooldirectie voor deelname door een groep jongeren of een ondernemersvereniging om te praten over aangifte online.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #2 Gepost op: 1 december 2015, 18:31:00
Het Mobile Media Lab komt naar Zeist

Laatste update: 30-11-2015 | 14:02

Zeist - Woensdag 2 december komt er een Mobile Media Lab naar Zeist. Deze staat van 12.00 tot 17.00 uur op de Voorheuvel. De politie kan hierdoor op een laagdrempelinge manier haar communicatiemiddelen testen. Door in verbinding te staan, te luisteren en vervolgens de middelen te verbeteren, werkt zij, samen met u, aan een veiliger Nederland.

Wat is het Mobile Media Lab?
Het Mobile Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar uw mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter).

Het Mobile Media Lab is ingericht met de nieuwste technologieën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen. Op woensdag 2 december staat het Mobiele Media Lab in Zeist. Het lab is tussen 09.00 en 12.00 uur in gebruik voor landelijk onderzoek. Van 12.00 tot 17.00 uur is er een vrije inloop en kan men een enquête invullen en de wijkagenten en de wijkmanagers van de gemeente ontmoeten.

De politie maakt gebruik van verschillende communicatiemiddelen met elk een eigen doel en wil met deze middelen graag aansluiting vinden bij uw behoefte. Al jaren krijgt de politie hierbij hulp en advies van speciale burgerpanels. Dat gebeurde op politiebureaus of in wijkcentra. Met het Mobile Media Lab kan dit overal in Nederland en bereikt de politie dus veel meer mensen. Agenten van het wijkteam Zeist nodigen u woensdag 2 december uit, zodat zij ook uw mening horen over onze communicatiemiddelen. In het voorjaar van 2016 komt het Mobile Media Lab weer terug naar de gemeente en blijft daar dan meerdere dagen staan.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #3 Gepost op: 8 december 2015, 18:09:12
Politie komt met Mobile Media Lab naar Middelburg

Laatste update: 08-12-2015 | 13:08

Middelburg - Op zaterdag 19 december van 11.00 tot 17.00 uur staat het innovatieve Mobile Media Lab van de politie op de Markt in Middelburg. Het is de allereerste keer dat deze onderzoeksruimte op wielen de provincie Zeeland aandoet.

Met deze testtruck, een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte, rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de ervaringen van bewoners met de digitale dienstverlening van de politie.

Luisteren
De politie rijdt met de testtruck door Nederland om onderzoek te doen naar de mening van burgers over de digitale dienstverlening van de politie, zoals: wat vindt u van het gebruik van social media door de politie, de kwaliteit van de internetaangifte, de informatie in de politie app? De burgerpanels in de truck leveren input op voor het verbeteren van de (digitale) dienstverlening van de politie. Onderzoeken richten zich voornamelijk op de bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van verschillende digitale kanalen.

In gesprek over communicatie
In Middelburg wil de politie onder andere met enkele Middelburgse wijkagenten over social media, aangifte doen, wijkagenten en Burgernet met de buurtbewoners in gesprek. Vooral alle inwoners van Walcheren zijn welkom om mee te werken aan het onderzoek. U bent van 11.00 tot 17.00 uur op de Markt van harte welkom in het Mobile Media Lab.


Foto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #4 Gepost op: 20 december 2015, 14:25:13
Bijna 200 enquêtes ingevuld in Mobile Media Lab

Laatste update: 19-12-2015 | 18:57

Middelburg - Op zaterdagmiddag hebben bijna tweehonderd belangstellenden in het innovatieve Mobile Media Lab van de politie op de Markt een enquête ingevuld. Een veelvoud heeft de testtruck bezocht om een praatje met de (wijk)agenten te maken.

Burgemeester Bergmann en teamchef Hans Leijten vulden aan het eind van de morgen de eerste enquêtes in. Op deze drukke en gezellige winkeldag ging de politie, onder andere met de Middelburgse wijkagenten Roel Kranendonk en David Kaljouw, met de buurtbewoners in gesprek over social media, aangifte doen, de bekendheid van de wijkagenten en Burgernet.

Enthousiast
Vooral inwoners van Walcheren werden uitgenodigd om aan het onderzoek mee te werken. Mensen reageerden erg enthousiast op de manier waarop de politie de ervaringen van bewoners met de digitale dienstverlening onderzocht. De resultaten van deze enquête worden de komende periode onderzocht.

Rescue Vlissingen
Op woensdag 27 juli a.s. komt de mobiele onderzoeksruimte weer naar Zeeland, namelijk naar de tiende editie van Rescue in Vlissingen.


Foto('s) politie.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #5 Gepost op: 26 januari 2016, 13:51:24

Mobile Media Lab voor veilige buurt
RTVOOG
Gepubliceerd op 26 jan. 2016
Citaat
De politie rijdt met het Mobile Media Lab door Nederland om onderzoek te doen naar communicatiemiddelen.Het Mobile Media Lab wordt gebruikt als onderzoeksruimte. De bewoners kunnen er een enquête invullen over de communicatie met de politie en over de veiligheid in de buurt.De politie gebruikt verschillende social media om in contact te komen met de burgers. De wijkbewoners kunnen op deze manier aangeven waar het veilig en onveilig is.Maandagmiddag stond de vrachtwagen op het Floresplein in de Korrewegwijk en dinsdag in Paddepoel aan de Noorderkroonstraat.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum

112MediaGroep.nl
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #7 Gepost op: 21 februari 2018, 18:09:50

Mobile Media Lab Politie Nederland

Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #8 Gepost op: 21 februari 2018, 18:10:45

Mobile Media Lab Politie Nederland
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 43,123
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #9 Gepost op: 21 februari 2018, 18:11:29

Mobile Media Lab Politie Nederland


Samen sterk in de hulpverlening!