Incidenten en Waarschuwing KNMI gevaarlijk weer (geel) of extreem weer (oranje) 2015

Auteur Topic: Incidenten en Waarschuwing KNMI gevaarlijk weer (geel) of extreem weer (oranje) 2015  (gelezen 82647 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

rickje123

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 426
  • Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=CQv9iZDPt2w#ws

Boom valt op dak van restaurant Redemption in Moergestel na storm met hevige windstoten, 10 januari 2015.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 39,877
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Zware windstoten, vooral in de kustgebiedenhttp://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.html

In het noord(west)elijk kustgebied komen vanavond en zondag zware windstoten voor tot 80-90 km/uur, tijdens buien lokaal tot 90-100 km/uur. In de loop van de nacht en zondag overdag ook langs de westkust zware windstoten tot 90 km/uur.

Overdag kunnen ook iets verder landinwaarts met name tijdens buien zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur voorkomen.
Uitgifte: 10/01/2015 22:21 uur LTVerwachting
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/

zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 januari 2015

Vandaag en morgen
Eerst brede opklaringen, morgen buien.

Het is op de meeste plaatsen breed opgeklaard en in het noordelijk kustgebied is er kans op een bui. In de loop van de nacht nemen de buien in de noordelijke helft in aantal en activiteit toe. De kans op korrelhagel en onweer neemt dan eveneens toe. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 2 graden in het zuidoosten tot 6 graden in het noordwesten. De westelijke wind is krachtig tot hard aan zee, later mogelijk weer stormachtig. Aan de kust komen zware windstoten voor. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig.

Zondagochtend kunnen ook elders enkele buien tot ontwikkeling komen, soms met korrelhagel en mogelijk ook met onweer. Het zuidwesten blijft waarschijnlijk droog. In de middag neemt de buiigheid van het westen uit af. De maximumtemperaturen liggen rond de 7 graden, maar tijdens een stevige bui koelt het af naar 2 graden. De westelijke wind wordt (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. Vooral in de kustprovincies komen zware windstoten voor tot 90 km/uur en meer in het binnenland tijdens buien tot 80 km/u. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Aanhoudend wisselvallig, zacht en soms onstuimig.

Uitgifte: 10/01/2015 18.49 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Radar waait van vuurtoren Lange Jaap in Den Helder
 
DEN HELDER - Jaar na jaar draaide hij bij nacht en ontij zijn rondjes, maar zaterdag bleek de harde wind fataal voor de radar bovenop de Helderse vuurtoren De Lange Jaap in Huisduinen.


Brokstukken van de radar en een deel van de bekabeling vielen tot op honderden meters afstand van de 67 meter hoge vuurtoren in het weiland van de Huisduiner Polder. Er werd geen woning in de nabijheid geraakt, maar volgens sommige omwonenden, onder wie Paul Jan van de Wint, mag dat een wonder heten. Zij zien de radar liever niet meer terugkeren op de toren vanwege het gevaar dat de installatie nu blijkt op te leveren ' voor onze huizen en kinderen.' ,,En in de zomer maakt de radar een hoop herrie.''

Door het verlies van de radar kan de verkeerscentrale op Harssens geen (kleinere) schepen meer gedetailleerd waarnemen in het Schulpengat. De kustwacht heeft nog wel enig beeld van het Schulpengat, zij het vanaf grote afstand.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27281436.ece/Radar-waait-van-vuurtoren-Lange-Jaap-in-Den-Helder?lref=SR_2.  :o :o


Highfield

 • Zeeofficier Koninklijke Marine
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,016
Nou die wordt wel vervangen, geklaag of niet. Die radar is onmisbaar voor een goede verkeersafhandeling, zeker met alle visserij, baggeraars, marinevaart, offshore en pleziervaart dat daar kriskras door elkaar vaart.
Bijdragen op persoonlijke titel.


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Dit is altijd wel een mooie site voor mensen die de golfhoogten op zee willen weten :

http://www.rijkswaterstaat.nl/geotool/golven.aspx?cookieload=true


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 39,877
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Maandag overdag en dinsdagmorgen in de kustgebieden zware windstotenhttp://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.html

De eerstkomende uren zijn er geen waarschuwingen van kracht.

Maandag overdag komen er in de kustgebieden opnieuw zware windstoten voor tot 90 km/uur. In de avond neemt de wind tijdelijk af. Later in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagmorgen kunnen er in het noordwestelijk kustgebied opnieuw zware windstoten voorkomen.
Uitgifte: 11/01/2015 22:25 uur LTVerwachting
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/

zondag 11 tot en met zaterdag 17 januari 2015

Vandaag en morgen
Af en toe (mot)regen, overdag aan de kust zware windstoten.

Vannacht is het meest bewolkt en valt er vooral in het oosten en zuiden plaatselijk lichte regen of motregen. Het wordt op de meeste plaatsen niet kouder dan een graad of 6. De zuidwestelijke wind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard.

Morgen overdag is het bewolkt met van tijd tot tijd regen of motregen. In de avond gaat het in het noordwesten en noorden waarschijnlijk harder regenen. Met maxima tussen 8 en 11 graden is het zacht. De wind trekt boven land aan naar vrij krachtig tot krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer staat weer een harde tot stormachtige wind met zware windstoten van 80-90 km/uur. 's Avonds neemt de wind in het Waddengebied tijdelijk af. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Aanhoudend onbestendig, zacht en soms nog onstuimig.
Uitgifte: 11/01/2015 19.23 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 39,877
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Overdag en dinsdagmorgen zware windstotenhttp://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.html

Overdag komen er in de kustgebieden zware windstoten voor tot 90 km/uur. In de avond neemt de wind tijdelijk af. Later in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagmorgen kunnen er in het noordwestelijk kustgebied en in de Limburgse heuvels opnieuw zware windstoten, tot ca 80 km/uur, voorkomen.
Uitgifte: 12/01/2015 13:36 uur LTVerwachting
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/

maandag 12 tot en met zondag 18 januari 2015

Vandaag en morgen
Af en toe (mot)regen, aan de kust zware windstoten.

Het is bewolkt en af en toe valt er regen of motregen. In de avond gaat het in het noordwesten en noorden harder regenen. De temperatuur ligt rond 9 graden. De zuidwestenwind is krachtig tot hard, langs de kust en op het IJsselmeer stormachtig. Bovendien komen er in het kustgebied zware windstoten voor van 80-90 km/uur. Vanavond neemt de wind in het Waddengebied tijdelijk af.

Vannacht is het bewolkt en met uitzondering van het zuidoosten zijn er perioden met regen. De minima liggen rond 8 graden. Er staat een (vrij) krachtige zuidwestelijke wind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind nog steeds hard tot stormachtig. In het noordwestelijk kustgebied komen dan ook weer zware windstoten voor van 80-90 km/uur.

Morgen overdag zijn er flinke perioden met regen, pas in de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit droger en klaart het van het noordwesten uit op. Er kunnen in de avond nog wel enkele buien overtrekken, later in de avond mogelijk ook met onweer. De temperatuur die in de ochtend nog rond de 10 graden ligt, daalt naar een graad of 7 in de loop van de middag. In de ochtend staat er nog een krachtige, langs de kust harde zuidwestenwind. In de Limburgse heuvels komen ook nog zware windstoten voor tot 80 km/uur. In de middag neemt de wind af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Eerst onbestendig, (vrij) zacht en soms nog onstuimig. Vanaf vrijdag rustiger, lagere neerslagkansen en temperaturen rond normaal.
Uitgifte: 12/01/2015 15.41 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 39,877
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Vanmiddag in Limburg zware windstotenhttp://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.html

In de Limburgse heuvels zijn er vanmiddag zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/uur.
Uitgifte: 13/01/2015 07:21 uur LTVerwachting
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/

dinsdag 13 tot en met maandag 19 januari 2015

Vandaag en morgen
Perioden met regen en veel wind.

Het is bewolkt en in de noordwestelijke helft valt regen, die later een buiig karakter krijgt. De regen trekt geleidelijk zuidoostwaarts. Pas in de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het van het noordwesten uit op. Vanavond trekken er enkele buien over het land. Daarbij zijn ook hagel en onweer mogelijk. De temperatuur die in de ochtend nog rond 10 graden ligt, daalt naar een graad of 7 in de loop van de middag. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust krachtige zuidwestenwind. In de Limburgse heuvels kunnen vanmiddag zware windstoten voorkomen van ca. 80 km/uur. In de middag neemt de wind af naar matig boven land en vrij krachtig aan de kust, maar in Zuid-Limburg pas in de avond. In de avond zijn bij buien opnieuw windstoten mogelijk van 80-90 km/uur.

Vannacht en morgen overdag is het wisselend bewolkt en trekken er af en toe buien over, daarbij kan ook onweer en hagel voorkomen. In de loop van woensdagmiddag wordt het van het westen uit droger en krijgt de zon meer ruimte. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden en overdag liggen de maxima omstreeks 5 graden. De wind draait in de nacht naar west tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Overdag staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, aan zee is de wind af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Aanvankelijk temperaturen ruim boven normaal met veel wind en regen. Geleidelijk minder wind, maxima die naar normale waardes dalen en in de nachten 50-60% kans op lichte vorst. Iedere dag is er kans op regen of een bui.
Uitgifte: 13/01/2015 09.56 uur LTVooruitzichten lange termijn
dinsdag 20 januari tot en met dinsdag 27 januari
Voortzetting van het wisselvallige weertype met 50-60% kans op maxima die iets onder het langjarig gemiddelde uitkomen.
Uitgifte: 13/01/2015 03.45 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!


Frankieboy001

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,476
In het noordwesten winterse buien met lokaal onweer. Morgen zware windstoten.In het noordwestelijk kustgebied komen winterse buien voor met onweer, hagel en natte sneeuw. In de loop van de middag nemen de buien in activiteit af.

In de loop van de nacht naar donderdag gaan er in de kustgebieden zware windstoten optreden van 80-90 km/uur. Vanaf donderdagochtend kunnen de zware windstoten ook dieper landinwaarts gaan optreden, met name in de Limburgse heuvels.

Donderdagmiddag neemt de wind tijdelijk af en verdwijnen de zware windstoten, maar in Limburg kan dit tot in de avond voortduren. Ook in de nacht naar vrijdag kunnen er vooral in het noordwestelijk kustgebied weer zware windstoten voorkomen.
Uitgifte: 14/01/2015 13:25 uur LT

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.htmlVerwachting
woensdag 14 tot en met dinsdag 20 januari 2015

Vandaag en morgen
Buien, plaatselijk met hagel, onweer of natte sneeuw.

Een gebied met soms stevige buien trekt van west naar oost over het land, lokaal met onweer, hagel en natte sneeuw. In de loop van de middag neemt de buiigheid van het westen uit sterk af en is er vooral in het westen nog ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 5 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee en op het IJsselmeer een (vrij) krachtige zuidwestenwind. In de middag neemt de wind tijdelijk iets af.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking snel toe en later in de nacht kan er in het westen al (mot)regen vallen. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt dan tussen 2 en 5 graden. Later in de nacht loopt de temperatuur op naar circa 7 graden. De wind draait naar het zuiden en neemt toe tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig langs de kust. In de kustgebieden treden zware windstoten op van ongeveer 80 km/uur.

Donderdag overdag is het bewolkt en valt er (mot)regen. In de middag trekt een buienlijn van west naar oost over ons land. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden, maar in en achter de buienlijn daalt deze enkele graden. De zuidelijke wind is boven land (vrij) krachtig en aan de kust enige tijd stormachtig. Na het passeren van de buienlijn neemt de wind iets af en draait naar het zuidwesten. Ook verdwijnen dan de zware windstoten. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Geleidelijk temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Overdag boven het vriespunt, in de nachten lichte vorst. Het blijft wisselvallig en de buien kunnen soms een winters karakter hebben.

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 39,877
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
In het noorden winterse buien. Morgen zware windstotenhttp://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/overzicht_waarschuwingen.html

In het noorden komen winterse buien voor met onweer, hagel en natte sneeuw. Lokaal kan het hierdoor kortdurend glad zijn. In de loop van de middag nemen de buien in activiteit af.

In de loop van de nacht naar donderdag gaan er in de kustgebieden zware windstoten optreden van 80-90 km/uur. Vanaf donderdagochtend kunnen de zware windstoten ook dieper landinwaarts gaan optreden, met name in de Limburgse heuvels.

Donderdagmiddag neemt de wind tijdelijk af en verdwijnen de zware windstoten, maar in Limburg kan dit tot in de avond voortduren. Ook in de nacht naar vrijdag kunnen er vooral in het noordwestelijk kustgebied weer zware windstoten voorkomen.
Uitgifte: 14/01/2015 13:58 uur LT
Samen sterk in de hulpverlening!