GRIP 3 Explosie (flat) Lindberghstraat - Heerlen 20-04-2015

Auteur Topic: GRIP 3 Explosie (flat) Lindberghstraat - Heerlen 20-04-2015  (gelezen 14150 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

enrico1972

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,361
 • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #40 Gepost op: 24 april 2015, 17:57:58
Getuigen gezocht voor het onderzoek explosie flat

Heerlen - In verband met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in een flat aan de Van Weerden / Poelmanstraat zoekt het onderzoeksteam dringend getuigen. Uit tussentijdse onderzoekbevindingen blijkt dat er een verband kan bestaan tussen de vermoedelijke diefstal van een (deel van) de gasleiding en de explosie.

Getuigen die informatie hebben wordt met klem gevraagd om contact op te nemen met het onderzoeksteam. Hierbij kan elk detail, hoe klein of onbeduidend dat ook mag lijken, helpen bij het onderzoek. Daarbij kan worden gedacht aan personen, voertuigen of opvallende omstandigheden die in dagen voorafgaand aan het incident in of rond het flatgebouw zijn waargenomen. Er wordt met name aandacht gevraagd voor de avond en nacht voor de explosie. Elke aanwijzing kan relevant zijn en daarom vraagt de politie getuigen zich via het speciale telefoonnummer 045 - 400 2080 en e-mailadres explosieheerlen@politie.nl te melden.

Onderzoek
Een onderzoeksteam van 15 politiemedewerkers is direct na de explosie gestart met een (technisch) onderzoek naar de oorzaak. In tegenstelling tot de berichtgeving in sommige media is het onderzoek nog niet volledig afgerond. Wel is het forensisch onderzoek op de locatie woensdag afgerond.

Explosie
Maandag 20 april rond 08.00 zorgde een gasexplosie in een appartementencomplex aan de Van Weerden / Poelmanstraat voor een grote ravage aan de flat en de omliggende gebouwen. Als gevolg van de explosie raakten drie personen lichtgewond. Omwonenden werden door gemeente en hulpdiensten opgevangen in zorgcentrum in de buurt. De winkels in de nabije omgeving werden tijdelijk gesloten. De eerste herstelwerkzaamheden in de wijk zijn maandag al gestart.

Sloop flatgebouw
Donderdag 23 april is in opdracht van de eigenaren van het gebouw (Wonen Zuid en Plus Vastgoed) gestart met de afvoer van het puin en de sanering van de grond. Dit gebeurt in verband met het feit dat er het pand licht asbesthoudend materiaal aanwezig was. Dit materiaal kon vanwege de onveilige situatie niet eerder worden verwijderd. Het sloopbedrijf dat aan het werk is, is gecertificeerd voor het werken met asbest en voert deze werkzaamheden volgens de geldende regels uit.

BRON: https://www.politie.nl/nieuws/2015/april/24/10-getuigen-gezocht-voor-het-onderzoek-explosie-flat.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Frankieboy001

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,476
Reactie #41 Gepost op: 28 april 2015, 16:00:27
Aanhouding in onderzoek explosie flat

Heerlen - De politie heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de explosie in een flatgebouw op maandag 20 april in Heerlen.

https://www.politie.nl/nieuws/2015/april/28/10-aanhouding-in-onderzoek-explosie-flat.html


bart007

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 16,969
Reactie #42 Gepost op: 10 november 2015, 16:37:22
1Limburg ‏@1Limburg  12 minuten geleden
Het OM heeft dinsdag 6 jaar cel geŽist tegen de 27-jarige Dimitri O, de veroorzaker van de ontploffing in Heerlen http://bit.ly/1Np3LEM
de waarheid verandert soms,  ....  maar het geloof in de waarheid niet


JJ75

 • Geinteresseerde kritische burger, en weer BHV'er
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,833
Reactie #43 Gepost op: 24 november 2015, 16:06:03
http://www.nu.nl/binnenland/4171055/vijf-jaar-cel-dief-gasexplosie-heerlen-veroorzaakte.html

Citaat
Een 27-jarige man moet vijf jaar de cel in omdat hij door het stelen van een stuk gasleiding in april een enorme gasexplosie had veroorzaakt in een flat in Heerlen.

Citaat
Volgens de rechtbank in Maastricht staat vast dat de man uit Heerlen een koperen buis stal uit de kelder van de flat. Daardoor ontsnapte er gas uit de leiding en ontplofte de boel.

bron nu.nl en ANP


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #44 Gepost op: 26 november 2015, 00:52:08
Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen

Geplaatst op dinsdag 24 november 2015 - 13:43

Dimitri O. krijgt een celstraf van vijf jaar voor het veroorzaken van de ontploffing in Heerlen. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdagmiddag bepaald.
Na de celstraf zal de 27-jarige man uit Kerkrade een jaar lang klinisch worden behandeld. De rechter achtte bewezen dat hij de ontploffing daadwerkelijk veroorzaakte. Twee weken geleden eiste het OM een celstraf van zes jaar tegen Dimitri O.
Advocaat Theo Hiddema gaat 'zeker weten' hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

lees verder: http://www.1limburg.nl/vijf-jaar-cel-voor-veroorzaker-ontploffing-heerlen?context=default

https://www.youtube.com/watch?v=DTuW7ITzm-s
Samen sterk in de hulpverlening!