Oefening springtij

Auteur Topic: Oefening springtij  (gelezen 1115 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

pdvmedia

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 2
Gepost op: 3 mei 2015, 10:53:17
Oefening Springtij

https://www.youtube.com/watch?v=PhlqXjx5tDI

Zaterdagmorgen 11 april 2015, werd rond tien uur verschillende hulpdiensten gealarmeerd voor de oefening Springtij op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.
In een alarmering werd vanuit de alarmcentrale in de YP, Den Haag de KNRM van Noordwijk en Katwijk, de reddingsbrigade van Noordwijk en Katwijk, de strandpolitie van Noordwijk en Katwijk, drie ambulances en een officier van dienst van de ambulance gealarmeerd.
Het scenario van de oefening betrof een diefstal van een boot van de eigenaar Hans van Weeghel bij surfclub Airtime. Twee vrouwen probeerde de boot te stelen, waarbij een van de vrouwen door een van de eigenaren met een honkbalknuppel geslagen werd. De andere dievegge heeft vervolgens de vrouw van de eigenaar met een mes in haar arm gestoken en zijn vervolgens met de boot op zee ontsnapt.
De vrouw die geslagen was met de honkbal knuppel bestuurde de boot, maar verloor halverwege haar bewustzijn waardoor de boot het strand op voer. Hierbij werd een visser geraakt en sloeg een paard met ruiter op hol. De ruiter kwam hierdoor hard ten val op het strand.
De verschillende disciplines moesten met spoed ter plaatse komen en wisten niet wat voor chaos zij op de ongevallen locatie aan zouden treffen. Hierbij was het doel om de slachtoffers te helpen en zo snel mogelijk de situatie door te geven aan de meldkamer.
Toen de hulpverlening eenmaal opgang gekomen was, kregen de hulpverleners nog de woede van de boze eigenaren over zich heen. Hierbij werd een agent met de honkbalknuppel bedreigd en moest noodgedwongen zijn pepperspray pakken, uiteindelijk kon hij de verdachte aanhouden en in de handboeien slaan. Ook de tweede eigenaar werd uiteindelijk aangehouden, omdat deze de hulpverleners behoorlijk in de weg liep.
Na ruim drie kwartier waren alle slachtoffers vervoerd naar de ambulances en was de oefening voor alle disciplines ten einde.
Op wat kleine puntjes na, werd de oefening door alle hulpverleners als succesvol omschreven.