14-06-2016 Plug-in kennissessie Seniorenhuisvesting, Arnhem

Auteur Topic: 14-06-2016 Plug-in kennissessie Seniorenhuisvesting, Arnhem  (gelezen 4159 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Seniorenhuisvesting: vandaag een zorg, binnenkort een groot probleem
​Ouderen zullen langer zelfstandig (moeten) blijven wonen. Dit betekent ook dat er nu al regelmatig incidenten in seniorencomplexen plaatsvinden met doden, gewonden of ongewenste evacuaties als gevolg. En dat zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen als we nu niets doen. Dit was een reden voor de Brandweeracademie van het IFV om de verschillende incidenten van de afgelopen 16 maanden nader te onderzoeken. Daarnaast worden er over seniorenhuisvesting discussies op de departementen en in de Kamer gevoerd en groeit bij gemeenten de aandacht hiervoor. Er worden wel acties ondernomen, maar deze zijn gelet het probleem niet voldoende.

In deze plug-in kennissessie de oproep om aandacht te houden voor de knelpunten, dilemma’s en de oplossingen bij seniorenhuisvesting. Kritische, toelichtende pitches van professionals van de brandweer, het lokaal bestuur, de brandwondenstichting, gebouweigenaren en zorginstanties met voorbeelden waar het mis ging. Hopelijk voeden hun presentaties de behoefte om gezamenlijk na te denken over hoe we dit thema in de toekomst strakker op de agenda’s krijgen van alle betrokken partijen zoals politiek, gemeenten, zorg, woningcorporaties, ouderenorganisaties en hulpdiensten.

Programma
Bekijk het programma voor meer informatie en details.

Voor wie?
Publieke sector: medewerkers risicobeheersing, ambassadeurs Brandveilig leven, kennisregisseurs, brandonderzoekers, communicatieadviseurs, beleidsmedewerkers zorgcontinuïteit, GHOR-bureauhoofden, wethouders, raadsleden en beleidsadviseurs gemeenten. Private sector: woningcorporaties, zorgcorporaties, thuiszorgorganisaties, ouderenbonden.

Kosten en aanmelden
Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 13 juni 2016 via de aanmeldknop. Heeft u nog geen IFV-account? Registratie kan in enkele stappen.

Aanmelden
RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1 Gepost op: 23 mei 2016, 12:23:57
Onder andere brand en evacuatie Notenhout komt aan de orde tijdens het programma