Ongeregeldheden Schilderswijk / overlijden arrestant aanhouding Zuiderpark - Den Haag 27-06-2015

Auteur Topic: Ongeregeldheden Schilderswijk / overlijden arrestant aanhouding Zuiderpark - Den Haag 27-06-2015  (gelezen 33610 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

jss179

 • VAP-AT
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 123
Citaat van: RS496 link=msg=1358959 date=1435660918
http://www.dumpert.nl/mediabase/6665063/46287d8f/pliesiepeerd_schrikt_van_vuurwerk_en_botst_op_geparkeerde_auto.html


Zie ik op 0:10 nou een dienstwapen vallen..?

Slecht te zien, maar is denk ik waarschijnlijker dat het een stuk van de auto is dat afbreekt.


V16.01

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 499
Kan niet heel goed horen wat ze zegt, maar de vrouw (met geblondeerde haar)op het einde van het filmpje lijkt de agenten te attenderen op iets dat naast het bestelbusje ligt.
Voormalig lid SIGMA Twente Rode Kruis Haaksbergen EHBO-er Fc Twente Plv. Coördinator EHBO Fc Twente


CopVR3

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 3,194
Zegt zij nou pipa?


guest12562

 • Gast
Mmm zijn gewoon orde verstoorders, simpel je hoort daar niet, samenscholing mag niet, dingen slopen van andere niet en ook geen stenen gooien naar anderen. Allemaal overtredingen waarop de politie op mag treden, zo niet oppakken en in een hokje stoppen, dikke prent aan de broek en klaar. Weinig respect voor deze nietsnutten.


Nickvm

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 678
Citaat van: CopVR3 link=msg=1358984 date=1435665701
Zegt zij nou pipa?

Moeilijk te verstaan maar geloof wel dat ze zegt "Police Pipa" of "Pipa Police"


DKAG

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 219
Pipa = pistool. Dus dat daar een wapen lag lijkt me waarschijnlijk


DiNozzo

 • Landelijke Eenheid dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,741
Verdere berichten over afkomst of andere speculaties worden zonder opgaaf van reden verwijderd.


SirMark

 • HV-enthousiasteling en werkzaam in de uitvaartbranche.
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 942
http://nos.nl/artikel/2044348-van-der-steur-bezorgd-na-filmpjes-arrestatie.html

Van der Steur bezorgd na filmpjes arrestatie

Minister Van der Steur is bezorgd over wat hij in de filmpjes van de arrestatie van Mitch Henriquez heeft gezien. Hij vindt het van groot belang dat de Rijksrecherche onderzoekt of er te veel geweld tegen de Arubaanse toerist is gebruikt.

De 42-jarige man overleed een dag nadat hij door de politie was opgepakt bij een festival in het Zuiderpark in Den Haag. Op filmpjes is te zien dat hij geen reactie meer vertoonde voordat hij in een arrestantenbusje werd afgevoerd.

Van der Steur maakt zich er zorgen over "dat kan blijken dat de politie meer geweld heeft toegepast dan nodig was om de betrokkene onder controle te krijgen". "De politie mag geweld gebruiken, maar dat moet proportioneel zijn", stelt hij.

Treurig

De minister van Veiligheid en Justitie wil niet vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek. "Maar wat ik gezien heb, zag er heel treurig uit."

Hij spreekt van een tragisch ongeval. "Ik heb vertrouwen in de politie en het Openbaar Ministerie. Dit zijn afschuwelijke  incidenten, waarvan we goed moeten uitzoeken wat er precies gebeurd is. En als blijkt dat er iets niet goed gegaan is, moeten er maatregelen genomen worden."

Voor mensen die een demonstratie in de Schilderswijk uit de hand lieten lopen, heeft Van der Steur geen goed woord over. "Ik kan geen begrip opbrengen voor mensen die vernielingen of plunderingen plegen, omdat ze bezorgd, gefrustreerd of boos zijn over iets waarvan ze denken dat het gebeurd is."

De Rijksrecherche doet het onderzoek naar de arrestatie onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het is een onafhankelijk onderzoek, zegt de minister van Veiligheid en Justitie. De agenten die bij de arrestatie betrokken zijn, zijn volgens Van der Steur wel aan het werk, maar niet op straat.


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Rijksrechercheonderzoek naar overlijden Arubaanse man na aanhouding

29 juni 2015 - Arrondissementsparket Den Haag

De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag een onderzoek gestart naar de aanhouding en het daarop volgende onwel worden van een 42-jarige man uit Aruba die op familiebezoek was in Nederland. De man overleed zondagavond in het ziekenhuis. De Rijksrecherche onderzoekt de oorzaak van het overlijden van de man en daarbij wordt gekeken of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het overlijden.

De man werd zaterdagavond 27 juni rond 21.45 uur bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Wat er vervolgens gebeurde, wordt nader onderzocht. De man overleed zondag 28 juni in het ziekenhuis. De officier van justitie heeft besloten tot een sectie.

Getuigenoproep
De Rijksrecherche onderzoekt bij ieder overlijdensgeval van een arrestant alle gebeurtenissen vanaf de eerste melding tot en met het overlijden. Zo ontstaat een zo volledig mogelijk beeld van alle omstandigheden die een rol zouden kunnen hebben gespeeld. Om er zeker van te zijn dat dit beeld inderdaad volledig is, willen de Rijksrechercheurs die belast zijn met het onderzoek graag in contact komen met mensen die zaterdagavond rond 21.45 uur ter hoogte van de ingang Veluweplein getuige zijn geweest van de aanhouding.

Ook is de Rijksrecherche nog altijd op zoek naar mensen die de aanhouding gefilmd hebben. Getuigen kunnen zich tijdens kantoortijden melden op telefoonnummer 088-6992800.

Beeldmateriaal kan worden gemaild naar info@rijksrecherche.nl

Update Rijksrechercheonderzoek naar overlijden 42-jarige man

30 juni 2015 - Arrondissementsparket Den Haag

Dinsdag 30 juni vindt er sectie plaats op het lichaam van de overleden 42-jarige man uit Aruba. De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie hopen zo meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. De officier van justitie heeft opdracht gegeven voor de sectie.

De voorlopige uitslag wordt deze week verwacht. Onderdeel van de sectie is toxicologisch onderzoek (dat is een onderzoek naar bijvoorbeeld gebruik van alcohol en drugs). Dit onderzoek duurt vaak langer maar ook hier hoopt het OM binnen een aantal dagen een voorlopige uitslag in te krijgen. Om een goed beeld van de zaak te krijgen, dienen deze uitslagen vervolgens vergeleken te worden met andere onderzoeksbevindingen.

De man werd zaterdagavond 27 juni rond 21.45 uur bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Wat er vervolgens gebeurde, wordt nader onderzocht. De man overleed zondag 28 juni in het ziekenhuis. De officier van justitie heeft besloten tot een sectie.

Onderzoek in volle gang
Het Rijksrechercheonderzoek is in volle gang. De betrokken agenten en getuigen worden gehoord. Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar beeldmateriaal en getuigen. Getuigen kunnen zich tijdens kantoortijden melden op telefoonnummer 088-6992800. Beeldmateriaal kan worden gemaild naar info@rijksrecherche.nl

Daarnaast is de Rijksrecherche zelf ook actief op zoek op internet naar beeldmateriaal van de aanhouding zaterdagavond in het Zuiderpark.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 47,987
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Politie betuigt steun

Laatste update: 29-06-2015 | 20:27

Den Haag - De politie leeft mee met de nabestaanden van de 42-jarige overleden man uit Aruba.

'Ik begrijp het verdriet en de boosheid en de roep naar een onafhankelijk onderzoek. In deze situatie is het gebruikelijk en passend dat de Rijksrecherche kritisch en onafhankelijk onderzoek doet naar het overlijden van het slachtoffer én naar het optreden van de agenten’, zegt Paul Entken, plaatsvervangend politiechef  van de eenheid van Den Haag. ‘Er zijn veel vragen die beantwoord moeten. Uiteraard verlenen we alle medewerking aan het onderzoek. Het is alle partijen er aan gelegen, dat dit onderzoek snel, objectief en zorgvuldig gedaan wordt.'

De Rijksrecherche is nog altijd op zoek naar mensen die de aanhouding gefilmd hebben. Getuigen kunnen zich tijdens kantoortijden melden op telefoonnummer 088-6992800. Beeldmateriaal kan worden gemaild naar info@rijksrecherche.nl.

The police empathizes with the family and friends of the deceased 42 year old Aruban citizen. 'I understand their grief and anger and their call for an independent investigation. In this type of situation it is customary and fitting that the Rijksrecherche conducts a critical and independent investigation into the cause of death of the victim and the actions of the police officer', says Paul Entken, deputy chief of the Police Unit The Hague. 'There are many questions that need answering. Obviously we will cooperate fully with this investigation. It is important for everyone involved that this investigation is done swiftly, objectively and thoroughly.'

The investigation team of the Rijksrecherche are still looking for people that filmed the arrest. Witnesses can call 088-6992800 during office hours. Video material can be emailed to info@rijksrecherche.nl.

Polis ta expresa condolencia
Polis ta compadece cu famianan di e señor Arubiano di 42 aña ku a fayece. 'Mi ta comprende e verdriet y indignacion i tambe e yamada pa un investigacion independiente. Den casonan manera esaki ta comun cu Rijksrecherche independientemente ta conduci un investigacion profundo na e circunstancianan cu a hiba na morto di e victima y e papel di e agentenan policial enbolbi', segun declaracion di Paul Entken Hefe suplente di e Unidad Policial di Den Haag. 'Tin hopi pregunta cu mester haña contesta y claramente nos lo duna nos cooperacion maximo na e investigacion. Pa tur partido embolbí ta importante cu e investigacion aki tuma luga ku koutela, rapido y obhetivamente.'

Rijksrecherche ta interesa pa drenta den contacto cu mas persona cu por a filma e detencion. Testigonan por tuma contacto cu nos durante oranan di oficina via telefon 088-6992800. Bo por mail bo video na mailto:info@rijksrecherche.nl.
Samen sterk in de hulpverlening!