Screening / Politieopleiding met strafblad?

Auteur Topic: Screening / Politieopleiding met strafblad?  (gelezen 17362 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

DiNozzo

 • Landelijke Eenheid dienst Infrastructuur
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 6,931
Reactie #80 Gepost op: 22 januari 2016, 14:12:14
Citaat van: Surms link=msg=1401246 date=1453451963
Als ik dit in de verkeerde thread heb gepost dan bied ik alvast mijn excuses aan, ik ben namelijk nieuw hier dus weet het nog niet helemaal zo goed.

Ik heb namelijk een vraag, ik wil al sinds dat ik klein ben bij de politie het werk lijkt me zo geweldig maar in de loop van de jaren zijn er wat dingen gebeurt. Ik ben op dit moment 17 jaar toen ik 15 was ben ik in een zware ruzie terecht gekomen en moest ik daarvoor dat de rechtbank in Assen. Ik heb toen een taakstraf gekregen van 25 uur dat heb ik goed uitgevoerd en ze waren erg tevreden, vorig jaar oktober ben ik heel heel heel erg stom geweest en ik schaam mij er ook uiterst voor, heb ik dus iets gestolen bij een winkel en ben ik er mee gepakt. Ik ben toen rustig meegegaan en we hebben keurig en netjes alles afgehandeld ik heb daar geen straf of wat dan ook gekregen de reden daarvoor houd ik liever voor mijzelf, ik ben daar niet voor vervolgt en heb er later niks meer vanaf gehoord. Ik ben ook een keer bij halt geweest omdat ik vaak te laat was op school daar moest ik ook voor werken, ik moest toen in een bejaarden te huis in de keuken werken en daar waren ze ook zeer tevreden over mij. Mijn vraag is dus is het nog wel mogelijk om bij de politie te kunnen werken als surveillant of agent? of kan ik mijn dromen maar laten vallen

Het is heel lastig om aan de hand van dit verhaal te bepalen of je in aanmerking komt voor een functie op dit moment. Een korte tijdlijn:

- 2 jaar geleden: mishandeling - 25 uur werkstraf
- < 1 jaar geleden: winkeldiefstal - geen straf (sepo?)
- onbekende periode: HALT ivm leerplicht

Op basis hiervan vermoed ik dat je nu niet aangenomen gaat worden. Als ik kijk dat een beveiliger bijvoorbeeld de afgelopen 4 jaar geen enkel strafbaar feit gepleegd mag hebben waarvoor hij tot een werkstraf of celstraf is veroordeeld om toestemming te krijgen en de eisen aan een agent nog wel zwaarder zijn zie ik daar al een probleem. Je bent namelijk wel 2 jaar geleden veroordeeld. Bovendien heb je je drie maanden geleden nog schuldig gemaakt aan een ander strafbaar feit waar je kennelijk geen strafoplegging voor hebt gehad. Is de boel geseponeerd en zo ja, welke sepotcode?
De HALT straf is een alternatieve afdoening. Die zal je nu niet meer in de weg gaan zitten.

Ik kan niet direct terug vinden wat de exacte eisen aan het BGO bij de politie zijn. Ik vermoed dat je nu niet aangenomen gaat worden, maar als je nu gewoon lekker aan de slag gaat en over een jaar of 4, tot 5 weer solliciteert dat je dan veel meer kans maakt. Ik zie nu jeugdzondes en die willen best nog wel eens vergeten worden maar dan moet je wel laten zien dat je verbeterd bent. Drie maanden is wel erg kort daarvoor.


Jeroen89

 • Hoofdagent eenheid Oost-Nederland
 • Junior gebruiker
 • **
 • Berichten: 43
Reactie #81 Gepost op: 22 januari 2016, 19:10:20
Citaat van: DiNozzo link=msg=1401305 date=1453468334
Op basis hiervan vermoed ik dat je nu niet aangenomen gaat worden.
Dit is het correcte antwoord, ik heb onlangs iemand van W&S gesproken, die gaf aan dat als een sollicitant een misdrijf heeft gepleegd er een termijn van 5 jaar wordt gehanteerd dat die niet meer kan worden aangenomen.

Qua 'zwaarte' van de feiten verwacht ik niet dat dit over 5 jaar een probleem op gaat leveren indien je er eerlijk over bent.


regaz

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 74
Reactie #82 Gepost op: 27 februari 2016, 10:35:14
Beste sollicitanten, lezers, (hoofd)agenten, politie kundigen en anderen,

Onlangs heb ik gesolliciteerd naar de functie hoofdagent.

Om teleurstellingen te voorkomen, heb ik een aantal vragen:

Binnenkort heb ik een zitting, omdat er (in mijn overtuiging, en ben hier eigenlijk wel vrij zeker van dat er) valse aangifte tegen mij is gedaan voor 'verlaten plaats ongeval'. Diegene die aangifte heeft gedaan geeft aan dat ik zijn of haar auto schade heb berokkend tijdens het parkeren, echter is hier geen bewijs of aanleiding voor. Via mijn advocaat ben ik in verzet gegaan. Het is vrij normaal om niet ergens akkoord mee te gaan als je iets niet hebt gedaan, maar dat terzijde. Nu is mijn vraag:

Wat zijn de gevolgen als:

- Ik strafrechtelijk schuldig word geacht, heeft dit gevolgen voor mijn sollicitatie of toekomst bij de politie? Hier spreken we niet van moord, verkrachting of diefstal, maar het berokkenen van schade aan andermans auto, tevens een misdrijf als ik het niet fout heb.

- Ik niet word veroordeeld. Komt er dan iets mijn dossier te staan? Zou dit gevolgen kunnen hebben?

Er kan een strafrechtelijke uitspraak gedaan worden (schuldig, met opzet), een civielrechtelijke(?) uitspraak (schuldig), maar dan zonder strafblad, omdat ik het dan volgens de rechter zonder opzet gedaan zou hebben of vrijgesproken/sepot? (waar ik dus vanuit ga). Vooralsnog heel vreemd en het was zeker schrikken aangezien ik er vrij zeker van heb niks gedaan te hebben, maar je weet maar nooit hoe de rechter denkt, ook een mens kan fouten maken, maar dat wachten we in alle rust af.

Graag hoor ik van jullie.

Wat betreft mijn leeftijd (als dit ook een rol zou kunnen spelen): 20 jaar.

Groet,
Regaz


Wolfs

 • HAP, eenheid Amsterdam
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 373
Reactie #83 Gepost op: 27 februari 2016, 10:55:58
Citaat van: JustA link=msg=1384835 date=1447545994
Beste leden van dit forum,

Afgelopen tijd is er aangifte tegen mij gedaan wegens het berokkenen van schade aan andermans auto. Hiervan was ik niet op de hoogte. Er is een strafbeschikking toegekend en deze heb ik niet getekend aangezien zij aangeven dat ik schuldig ben aan een strafrechtelijke feit. Ik ben via mijn advocaat in verzet gegaan. Opzettelijk gedaan? Nee.

Ik zou graag willen weten of dit gevolgen heeft in de toekomst voor de sollicitatie die ik wil gaan doen bij de politie als politiekundige of hoofdagent. Ik weet dat er niet gesolliciteerd kan worden als een zaak loopt, maar wat zijn de gevolgen als ik schuldig word verklaard? Is solliciteren dan überhaupt nog mogelijk of niet? Ik neem aan en geloof ook niet dat ''alle'' agenten geen strafblad hebben. Wat ik wel heb vernomen is dat het per regio afwisselend is.

Hartelijke groet,
Justin A.

Er is een tijdje terug precies dezelfde vraag gesteld. Zie het citaat hierboven. In dit topic hebben meerdere leden al hun visie gedeeld over deze casus.
De misdaad is al georganiseerd. Nu de politie nog.


Waus

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 387
Reactie #84 Gepost op: 27 februari 2016, 11:52:12
Citaat van: Wolfs link=msg=1409286 date=1456566958
Er is een tijdje terug precies dezelfde vraag gesteld. Zie het citaat hierboven. In dit topic hebben meerdere leden al hun visie gedeeld over deze casus.
Idd. Maar volgens mij is het zo als er een zitting loopt gaat de aanstelling uitgesteld worden.


Rojasi

 • Senior GGP
 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 226
Reactie #85 Gepost op: 27 februari 2016, 12:09:41
Citaat van: Waus link=msg=1409297 date=1456570332
Idd. Maar volgens mij is het zo als er een zitting loopt gaat de aanstelling uitgesteld worden.

Klopt, onderstaand komt van kombijdepolitie.nl

Voor de rechter geweest?
Een veroordeling door de rechter kan een bezwaar zijn, een bekeuring niet. Wanneer je in een proeftijd zit of als er nog geen vonnis uitgesproken is in een zaak, word je niet aangesteld bij de politie. Aspecten waar bij een veroordeling naar gekeken wordt zijn: hoe lang is het geleden? Was het een jeugdzonde? Hoe zwaar was de veroordeling? Was het eenmalig of een reeks van gebeurtenissen?
Politiekunde, integrale veiligheidskunde, manschap A (niet meer actief)


regaz

 • Forum gebruiker
 • ***
 • Berichten: 74
Reactie #86 Gepost op: 27 februari 2016, 15:50:47
Citaat van: Waus link=msg=1409297 date=1456570332
Idd. Maar volgens mij is het zo als er een zitting loopt gaat de aanstelling uitgesteld worden.

Je geeft aan dat het uitgesteld kan worden, dat is fijn mocht er iets gebeuren. Dus het is niet dat ik word afgewezen en later weer de test(en) opnieuw moet afleggen?
Bevind mij op een vakantielocatie, kan wat later reageren. Tnx.