Samenwerking RN-KNRM lokaal niveau #nt

Auteur Topic: Samenwerking RN-KNRM lokaal niveau #nt  (gelezen 4109 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

guest12562

 • Gast
Reactie #10 Gepost op: 20 augustus 2015, 13:33:38
Gezien de reacties hierboven lijkt dit dus op meerdere plekken zo te worden ervaren!


Thor

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 7,218
 • Wat de eb neemt brengt de vloed terug.
Reactie #11 Gepost op: 20 augustus 2015, 14:27:55
Onderlinge concurrentie bestaat al heel lang. Het elkaar beconcurreren zit nu eenmaal in het bloed van de mens, ook bij redders.
Zolang er door die onderlinge concurrentie geen slachtoffers door onnodig en duidelijk gestuntel vallen en zolang er na de inzet in het heetst van de strijd bij partijen geen grote vechtpartijen komen , er boze gezichten blijven en vertekende verhalen de wereld worden ingestuurd is het allemaal niet zo erg.

In Amsterdam is het aan de brandweer een auto uit het water te hijsen, als een snelle politiekraan eerder ter plaatse was en de auto aanpikte ontstonden er hevige disputen niet alleen ter plaatse maar ook de nodige reclames achteraf van de hoogste commandant brandweer naar de hoofdcommissaris van politie, tot aan de burgemeester als scheidsrechter toe.
Ook maakt de brandweer bijvoorbeeld grote bezwaren tegen het binnengaan van politiemensen, als de politie als eerste ter plaatse is,om tijdens een woningbrand mensen te redden en daardoor mogelijk slachtoffers te voorkomen.
Of de bekende waterongevallen waar politiemensen wel vaak direct te water gaan en de brandweerlieden zijn gebonden aan regels en regeltjes die dat beletten waardoor men moet wachten op specialisten die tegenwoordig vaak van steeds verder weg moeten komen etc.

Tja zo gaat/ging het soms bij de overheid dan kun je toch die vrijwilligers aan de kust weinig euvel duiden. Het moet natuurlijk allemaal wel netjes blijven en de statussen en de commercie,PR, moeten niet de boventoon gaan voeren.


FormerLifeguard

 • Junior gebruiker
 • **
 • Berichten: 5
Reactie #12 Gepost op: 20 augustus 2015, 16:54:48
Als RB doen wij alles geheel vrijwillig en betalen zelf contributie om dit werk te doen.
Opleidingen worden ook uit eigen zak betaald.. ga zo maar door.. Gelukkig voorziet de gemeente ons van materieel, daar men er veel belang bij heeft.
Dan steekt het mij ten zeertse dat een reddingsbootbemanning van dit Station ons vaker dan eens kleineert, betutteld en ons zeker niet voor vol aan ziet.
Sterker nog.. de schipper van dit station gaat op hoge poten naar de gemeentelijk verantwoordelijk ambtenaar om zijn beklag te doen en de RB zwart te maken.. Wat wil je daarmee bereiken??
Dat de KNRM vrij spel krijgt om haar Lifeguard er neer te zetten..?
Wees dan een echte vent en ga om de tafel en zeg wat je op je hart hebt, en hoe het opgelost kan worden..

Zo.. dat lucht op!


guest12562

 • Gast
Reactie #13 Gepost op: 20 augustus 2015, 18:25:10
Veel zaken die Thor hier noemt snijden hout.

Wat je zelf al aangeeft, het belang van de RB ligt bij een goed plaatje bij de gemeente, dit ivm geldstromen van gemeente, de schipper van de KNRM is afhankelijk van giften van particulieren dus heeft er alle belang bij dat zijn KNRM op allerlei manieren positieve in beeld komt , want reclame is inkomsten.

Of zijn acties ertoe bijdragen om de KNRM in een beter daglicht te krijgen op die manier betwijfel ik, wellicht is de ambtenaar gevoelig voor zijn pleidooi waardoor er volgrnd jaar minder geld komt voor de RB, waardoor de Knrm dat jaar daarna meer klusjes krijgt omdat de RB minder materieel heeft?

Wie weet, wederom het gaat veelal over belangen en geldstromen.


Doruz

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 1,483
 • De beste stuurlui staan aan wal.
Reactie #14 Gepost op: 23 augustus 2015, 11:49:58
Citaat van: FormerLifeguard link=msg=1368015 date=1440082488
Wees dan een echte vent en ga om de tafel en zeg wat je op je hart hebt, en hoe het opgelost kan worden..

Precies en ga vooral niet, nu je zelf eenmaal weg bent bij de RB, nu dit forum gebruiken om modder te gooien richting dat ander station.(welke ook gewoon vrijwilligers zijn)
Had toen je daar nog actief was een echte vent geweest om om de tafel te gaan zitten.... ;)


FormerLifeguard

 • Junior gebruiker
 • **
 • Berichten: 5
Reactie #15 Gepost op: 25 augustus 2015, 10:45:02
Volgens mij wordt er op dit forum alleen maar met modder gegooid.. veel al wel tenminste.
Ik heb overigens niet gezegd dat ik niet meer werkzaam ben bij RB.. Alleen niet meer als strandwacht. Niet lezen wat je wilt lezen.
Daarnaast heb ik (en anderen) meerdere malen met dit station om de tafel gezeten en zijn er afspraken gemaakt om de samenwerking te verbeteren.. echter komt het station ze niet na..
En als nota bene een schipper achter de rug om van de RB loopt te roddelen, mag ik dat ook zeker hier doen.
Daarnaast heeft deze RB een financieel goede positie en ook een meerjarenplan qua geld met de gemeente. Wat niet louter geld schuiven is, daar moet wel iets voor gebeuren. Zoals 7 dagen per week, geheel vrijwillig de posten bemannen.. dus niet betaald oid.


Rutger

 • Ge´nteresseerde
 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 820
Reactie #16 Gepost op: 25 augustus 2015, 10:55:21
Citaat van: FormerLifeguard link=msg=1368686 date=1440492302
Volgens mij wordt er op dit forum alleen maar met modder gegooid.. veel al wel tenminste.
...
En als nota bene een schipper achter de rug om van de RB loopt te roddelen, mag ik dat ook zeker hier doen.
...

Droog je tranen en ga door. Door het hier neer te plempen wordt de samenwerking in ieder geval niet beter.
Dat je hier op zoek bent naar tips hoe je de samenwerking kan verbeteren lijkt mij prima maar dat modder gooien is echt kansloos.