Nieuwe Ambulance Uniformen

Auteur Topic: Nieuwe Ambulance Uniformen  (gelezen 7377 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Juffie

  • Ambupleeg/OVDG
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 255
  • Er bestaan geen objectieve beoordelingen.
Reactie #30 Gepost op: 20 september 2018, 23:22:50
Tegen het voeren en gebruiken van blauwe lampen wordt zo wie zo zeer streng opgetreden, ambulance gelijkend of niet.
Het verbieden van het voeren van blauwe lampen door (o.a.) de dierenambulance wordt vanuit de Wegenverkeerswetgeving aangepakt.
Misbruik maken van en met oneigenlijke middelen (lees uniform) en/of het doen uitgeven als zijnde een persoon met een wettelijk aangewezen taak is zo wie zo heel erg strafbaar.
Alleen blijft nog steeds een juridisch verschil bestaan tussen de status van een ambulance en politie uniform.
Dat het IFV als centrale organisatie voor de gezamelijke merkrechten bescherming is is erg handig.
Leuk en toch jammer dan, het IFV is gewoon een Rechtspersoon met een Wettelijke Taak (RWT) en is dus GEEN overheids organisatie. En RAV's zijn bovendien overwegend BV's en dus ook geen overheid organisaties. (Check de KvK !)
De nieuwe kledinglijn wordt gecoordineerd door AZN.

Heel lang verhaal wat er niet toe doet. Als je op hulpverleningsvoertuigen of uniformen gelijkende voertuigen of kleding gebruikt zonder toestemming van de minister krijg je een aanwijzing van het IFV. Bij geen gevolg geven aan de aanwijzing mag je uitleg komen geven aan de rechter. En uiteraard beslist in Nederland nog altijd de rechter. Dat is een open deur. Maar neem van mij aan dat de rechters een broertje dood hebben aan imitatie praktijken.

De eerder genoemde AZN is een branche organisatie en vereniging (zonder wettelijke taken) waar alle 25 Regionale Ambulancevoorzieningen (RAVís) in Nederland zijn aangesloten. Deze 25 RAVís hebben sinds 1 januari 2013 een aanwijzing gekregen van de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) om in de toegewezen regio ambulancezorg te verlenen.
Vrij vertaald: Een aanwijzing vanVWS aan BV's om een wettelijke taak uit te mogen voeren onder voorwaarden en toezicht.

Correct. En dat is dus geen vrije markt.

Wees gerust, een EHBO/medisch clubje zal zeker niet aan de wettelijke voorwaarden voldoen om ambulancezorg te mogen verrichtten, laat staan deze operationeel uit te kunnen voeren.
Het aanhalen van de Twaz is dus niet relevant daar deze niet de (status van de) ambulance kleding regelt.

Als je goed had gelezen had je begrepen dat dit ook niet gaat over de ambulance kleding maar dat dit een reactie was op je niet correcte opmerking dat ambulancezorg een vrije markt is.