Vordering ID bij overtreding Mulderfeit

Auteur Topic: Vordering ID bij overtreding Mulderfeit  (gelezen 18123 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Boa Domein 1

  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 32
Reactie #40 Gepost op: 30 december 2016, 08:31:45
Als de betrokkene na staandehouding weigert zijn volledige gegevens op te geven ontstaat er een bijzondere situatie ‘’betrokkene wordt namelijk ook verdachte’’
In dit specifieke geval wordt de betrokkene waarop de WAHV van toepassing is-ook geconfronteerd met het strafrecht. Weigeren / verstrekken valse naam –en of gegevens is een overtreding van artikel 34 Wet Mulder. Niet voldoen aan de identificatieplicht is een overtreding van artikel 447e Sr. Het strafrecht is dus nu wel van toepassing en hierbij kan de verdachte zo nodig worden aangehouden en voorgeleid, en worden vastgehouden ter vaststelling van zijn identiteit -en of verhoor.
Sinds de inwerkingtreding van artikel 447e Sr – het niet voldoen aan de id-plicht, moet er een kennisgeving van bekeuring worden uitgereikt met feitcode *D517 worden uitgereikt. Want, het artikel uit het strafrecht is namelijk een ‘’ specialis’’ ten opzichte van het ‘’generale’’ artikel 34 Wet Mulder. Er volgt dan in dit geval een sanctie voor de gedraging en een proces-verbaal voor de weigering persoonsgegevens op te geven.

Zoals ik erover denk.

Bron Wet Mulder