Verdacht persoon in Thalys Centraal Station - Rotterdam 18-09-2015

Auteur Topic: Verdacht persoon in Thalys Centraal Station - Rotterdam 18-09-2015  (gelezen 8315 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,361
  • Openbare Orde en Veiligheid
Reactie #70 Gepost op: 21 september 2015, 18:22:03
16-jarige Thalys jongen die in Europa onder 9 namen bekend is overgedragen aan vreemdelingendienst

De politie Rotterdam heeft maandag de jongeman die zich vrijdag verschanste in de Thalys en die er door een Arrestatieteam uitgehaald is, overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De jongen zal in vreemdelingenbewaring genomen worden. Hij wordt niet meer verdacht van een strafbaar feit dat langer vasthouden rechtvaardigt, zo heeft de officier van justitie besloten.

De jongeman had geen legitimatie op zak en blijkt onder negen verschillende identiteiten bekend te zijn in Europese landen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een TunesiŽr die al een paar jaar een zwervend bestaan leidt in West-Europese landen.

De jongeman rende vrijdag vlak voor vertrek van de Thalys uit Rotterdam naar Parijs, de trein binnen. Hij verschanste zich op een wc en reageerde niet op oproepen van treinmedewerkers en de politie om eruit te komen. Om het zekere voor het onzekere te nemen werd het Centraal Station grotendeels afgezet, en werd het AT gewaarschuwd. Die haalde de man uit de trein. Nader onderzoek, onder andere van de Explosieven Opruimingsdienst, wees uit dat de man alleen persoonlijke bezittingen bij zich had.

BRON: http://nieuwsopbeeld.nl/2015/09/21/16-jarige-thalys-jongen-die-in-europa-onder-9-namen-bekend-is-overgedragen-aan-vreemdelingendienst/
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen