Voertuigen veiligheidsregio (groen)

Auteur Topic: Voertuigen veiligheidsregio (groen)  (gelezen 7990 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

SimonSt

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,431
Gepost op: 20 oktober 2015, 07:10:38
Begin 2015 werd de “regeling optische en geluidssignalen 2009”, waar de hulpdiensten staan genoemd die met ‘zwaailicht en sirene’ mogen rijden in het verkeer, aangepast door het toevoegen van de Veiligheidsregio als vierde hulpdienst. Het IFV kreeg vervolgens de opdracht van de Raad van Directeuren Veiligheidsregio om een voorrangsvoertuig voor de Veiligheidsregio te ontwerpen in een eigen kleur en striping.

Met de introductie van dit groene voorrangsvoertuig is het voor personeel van de veiligheidsregio met een dringende taak nu mogelijk om zich veiliger door het verkeer te begeven en direct met hun coördinerende en/of uitvoerende taken te kunnen starten op bijvoorbeeld de plaats van het incident, het rampterrein of in het crisiscentrum. Zij hebben extra rij-onderricht gehad om dit veilig en vakkundig te doen.

Deze huisstijl werd eerder in rood toegepast voor de brandweer, in geel voor de ambulance en in wit voor de politiediensten. Het kleur-onderscheid verschaft het publiek en verkeersdeelnemers meer duidelijkheid over de verschillen in taak en uitrusting van de diverse hulpdiensten en de aanwezigheid bij incidenten en rampen.

(bron: IFV)

Het gaat dan (voor zover een veiligheidsregio deze functie ook multidisciplinair invult) om:

Commando Plaats Incident (CoPI):
- Leider CoPI
- Informatiemanager CoPI
- Voorlichter CoPI
- Mobiele commandovoorziening (COH, MCU e.d.)

Regionaal Operationeel Team (ROT):
- Operationeel Leider
- Informatiemanager

En eventuele aanvullende functies, al dan niet op piket, zoals:
- Plotter (geo) CoPI / ROT
- Resourcemanager ROT
- e.d.

Dit nieuwe topic is bedoeld voor foto's van deze voertuigen.
Voor discussie bestaat er al een topic: http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=93232.0
Bernt

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,868
Reactie #1 Gepost op: 20 oktober 2015, 12:51:46
Bij materieelbeheer Brabant-Noord heb ik gehoord dat alles gewoon rood blijft. Maar als dalijk een hoge pief komt kan dat natuurlijk ineens anders zijn.


Bollie

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 408
Reactie #2 Gepost op: 8 november 2015, 23:41:49
VRR is 1 van de weinige regio's waar het werkelijk al helemaal ontkleurt is. Dus ik kan het begrijpen als er een Leider CoPi of ROT of die nu van de Brandweer/GHOR/Gemeente of de Politie komt dat er een groen autootje komt. De vraag is alleen of het niet beter is gewoon de OVD-Bz een rode auto te geven aangezien ze bestuurlijk toch onder dezelfde organisatie vallen....