'De fiscus' vanaf woensdag 16 november op één

Auteur Topic: 'De fiscus' vanaf woensdag 16 november op één  (gelezen 1387 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Asterix 900

  • Railsector België & ex-centralist 112 België
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 915
Gepost op: 5 november 2016, 12:22:14
Elk jaar betalen bijna 7 miljoen Belgen belastingen. Meer dan 22.000 ambtenaren zorgen ervoor dat het geld binnenkomt. Maar niemand betaalt graag belastingen en de fiscus kan niet op veel sympathie rekenen van de burger. Voor het eerst zet de meest gekende overheidsdienst van ons land zijn deuren open voor een cameraploeg. In De fiscus krijgt de kijker eindelijk te zien hoe het er echt aan toe gaat bij de FOD Financiën.

Een jaar lang filmen

Een jaar lang registreerden camera’s het doen en laten van tien ambtenaren van Financiën. Wie aan de fiscus denkt, ziet misschien enkel mensen met dikke klasseermappen voor zich in een kantoortje. Maar er hoort veel meer bij dan dat: de ontvanger waar mensen komen aankloppen die hun belasting niet kunnen betalen, de belastingcontroleur die de aangiftes van de burgers controleert of de douanier die mensen uit het verkeer plukt en hen de keuze geeft om hun schuld te vereffenen of hun auto achter te laten.

De mensen achter de cijfers

In De fiscus krijg je een ongeziene blik achter de schermen van de meest gevreesde overheidsdienst van het land. Zelfs de meest tot de verbeelding sprekende dienst, de bijzondere belastingsinspectie (BBI), zet zijn deuren open. De ambtenaren vertellen hoe zij hun functie beleven en hoe het voor hen is om een job te hebben waar iedereen een mening over heeft.

De fiscus, vanaf woensdag 16 november om 20.40u.


Preview