Brandweer duikers gezocht

Auteur Topic: Brandweer duikers gezocht  (gelezen 8989 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Gepost op: 17 november 2015, 16:51:19
https://www.youtube.com/watch?v=-VieZ9awcD4

Brandweermannen gezocht: duikers zoeken collega's

DINSDAG 17 NOVEMBER 2015, 15:05

DEN HAAG - Altijd al brandweerman willen worden? Dat kan nu! Bij hoge uitzondering is de brandweer Haaglanden op zoek naar 24 nieuwe brandweermannen en -vrouwen, de helft daarvan duikers. En dat is best een pittig vak.

Welke man wilde als jongetje nou geen brandweerman worden? Toevallig treffen wij net dat ene exemplaar: brandweerman Erwin. 'Ik wilde vliegtuigmonteur worden', lacht hij. 'Daar heb ik ook de school voor gedaan.' Maar toen zag hij een advertentie in de krant en werd hij brandweerman. En sindsdien heeft hij het leukste beroep van de wereld, zegt hij zelf.

lees verder: http://www.omroepwest.nl/nieuws/2990151/Brandweermannen-gezocht-duikers-zoeken-collega-s


Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #1 Gepost op: 17 november 2015, 16:54:47
BRANDWEER HAAGLANDEN ZOEKT BRANDWEERMANNEN EN -VROUWEN

Ons werk
Brandweer Haaglanden staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Wij redden mens en dier, verlenen hulp bij ongevallen en voorkomen en bestrijden brand. Ons werk is veeleisend en met een zeker risico. We doen ons werk in extreme omstandigheden, waarbij we optimaal functioneren. Om dit uitdagende werk goed te kunnen doen worden we continue bijgeschoold en getraind. We werken met ruim 1000 collegas vanaf 24 kazernes in een afwisselende regio met meer dan een miljoen inwoners en duizenden bedrijven. Met onze aanpak zijn we flexibel, spelen we in op actualiteiten en de omgeving waarin we werken. Onze organisatie staat midden in de samenleving, we nodigen dan ook iedereen uit te solliciteren voor de functie van brandweerman of vrouw bij Brandweer Haaglanden.

Meer informatie op www.vrh.nl en www.brandweer.nl/haaglanden

Hoofdtaken
In teamverband lever je een bijdrage aan de taken van de brandweer, zoals brandbestrijding, inzet bij verkeers- en waterongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, wateroverlast, stormschade en rampenbestrijding. Daarnaast neem je actief deel aan oefeningen, opleidingen en het sportprogramma. Je draagt bij aan het verhogen van de brandveiligheid in de wijk en je verricht ook andere voorkomende werkzaamheden.

Op dit moment zoeken we specifiek naar kandidaten die op termijn ook als brandweerduiker kunnen gaan optreden.

De functie van brandweerduiker
Brandweer Haaglanden heeft 24/7 een duikteam klaar staan voor de hele regio. Als brandweerduiker ben je een specialist op het gebied van waterongevallen. Je wordt ingezet bij het redden van slachtoffers op en in het water en het opsporen en bergen van objecten die gevaar opleveren voor het milieu of de scheepvaart. Daarnaast zijn je taken het verzorgen en controleren van je materiaal, het herkennen van gevaarsituaties, het selecteren en controleren van persoonlijke beschermingsmiddelen en het bijhouden van een duikerslogboek.

Wie zoeken we
Diploma op tenminste VMBO kader-niveau, bij voorkeur in een technische richting.
Beschikken over technische vaardigheden en inzicht.
In bezit van minimaal zwemdiploma A
Goede medische, psychische en fysieke conditie.
Een sportieve instelling en goede lichamelijke vaardigheden.
Goed gehoorvermogen en niet brildragend (24-uurs lenzen mogen wel).
Geen hoogte- en engtevrees.
Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Leeftijd minimaal 18 jaar (bij start opleiding).
In het bezit van een geldig rijbewijs B.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag.
Je bent
Dienstverlenend
Gedreven
Pro actief
Flexibel
Zelf reflecterend
Stressbestendig
Probleemoplossend
Teamspeler
Communicatief vaardig

Selectieprocedure
Er vinden in december 8 informatiebijeenkomsten plaats waarbij wij je o.a. informeren over de inhoud van het werk, hoe de selectieprocedure eruit ziet en hoe de arbeidsvoorwaarden zijn opgebouwd. Na deze informatiebijeenkomst word je de mogelijkheid geboden om daadwerkelijk te solliciteren op deze vacature; dat kan alleen als je de informatiebijeenkomst persoonlijk hebt bijgewoond.

Na de briefselectie vinden er diverse testen plaats waarbij een deel van de gestelde functievereisten worden gemeten. Hou rekening met 3 dag(delen) en een 24-uurs outdoor-bijeenkomst . De inspanningen die je levert als brandweermens zijn namelijk niet gering en daarom vindt er voor jouw eigen veiligheid en die van je eventuele toekomstige collega's deze uitgebreide selectieprocedure met diverse testen plaats. Een sollicitatiegesprek is de afronding van de selectieprocedure.

Wij bieden
Voor beide functies krijg je een specifieke opleiding aangeboden. Uitgangspunt is dat het aanvangssalaris €1.563,- bruto per maand is bij een volledige werkweek (salarisschaal 4). Afhankelijk van relevante ervaring is een hogere inschaling mogelijk. In deze functie is een doorgroei mogelijk naar schaal 6 (maximaal €2.575,- bruto per maand). Naast dit salaris heb je recht op een vaste onregelmatigheidstoeslag. Deze bedraagt bij een volledige werkweek €436,09 bruto per maand. Je wordt voor maximaal 20 jaar geplaatst in een operationele functie.

Reageren
Ben jij op zoek naar een afwisselende baan met uitdaging? Zoek jij een baan waarin je samenwerkt met collega's in niet alledaagse omstandigheden? Denk jij dat je voldoet aan de functievereisten en beschik je over de gewenste persoonlijke kenmerken/competenties?

MELD JE DAN SNEL AAN VOOR ÉÉN VAN DE INFORMATIEBIJEENKOMSTEN
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 65,815
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2021, 14:23:17
Samen sterk in de hulpverlening!