Veiligheidsregio Noord Holland Noord wint Business Intelligence Award

Auteur Topic: Veiligheidsregio Noord Holland Noord wint Business Intelligence Award  (gelezen 1100 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Doruz

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,483
  • De beste stuurlui staan aan wal.
Veiligheidsregio wint Business Intelligence Award

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft de Business Intelligence Award gewonnen. De organisatie won deze prijs voor slim gebruik van Ďbig dataí, waardoor levensreddende tijdwinst kon worden geboekt voor patiŽnten met een hartinfarct.


De veiligheidsregio slaagde er samen met Medisch Centrum Alkmaar in de tijd tussen 112-melding en dotterbehandeling met twintig minuten te bekorten. De prijs werd op donderdag 3 december uitgereikt. De veiligheidsregio won zowel de publieks- als juryprijs.

De veiligheidsregio kon tijdwinst boeken door de stappen tussen 112-melding en ingreep in de dotterkamer nauwgezet te analyseren en te speuren naar levensreddende minuten. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met Medisch Centrum Alkmaar (MCA). Op basis van de analyse konden de organisaties logistieke verbeteringen doorvoeren.

Voorbeelden
Enkele voorbeelden: de procedure op de meldkamer is verkort. Het ambulanceteam brengt de patiŽnt niet meer naar de spoedeisende hulp, maar rijdt met de brancard direct door naar de behandelkamer. Daar aangekomen doen ambulanceverpleegkundige en Ėchauffeur alvast de bovenkleding van de patiŽnt uit, opdat het behandelend team van het ziekenhuis alvast de handen kan wassen en de operatiekleding aan kan doen.

www.slimsteorganisatie.nl.