ME inzet bij ongeregeldheden rond raadsvergadering komst AZC - Geldermalsen 16-12-2015

Auteur Topic: ME inzet bij ongeregeldheden rond raadsvergadering komst AZC - Geldermalsen 16-12-2015  (gelezen 24717 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 48,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Nog vijf foto's van relschoppers Geldermalsen

Laatste update: 09-02-2016 | 13:18

Geldermalsen - Eén van de 6 verdachten van de foto’s, die vorige week onbewerkt werden getoond naar aanleiding van de rellen in Geldermalsen, heeft zich van de week bij de politie gemeld. Het totaal van het aantal zelfmelders is inmiddels opgelopen tot 19. De verdachten die zich herkennen op de foto’s die nu nog op politie.nl staan worden verzocht zich te melden bij de politie.

De avond van de raadsvergadering braken er ernstige rellen uit waarbij twee agenten en enkele demonstranten gewond raakten. Op de avond zelf werden al 14 personen aangehouden.
De afgelopen weken werden eerst 10 foto’s en later nog eens 14 foto’s getoond van verdachten die betrokken waren bij de rellen. De foto’s waren in eerste instantie onherkenbaar gemaakt. Op deze wijze was het voor deze personen mogelijk dat zij zichzelf zouden herkennen en vervolgens zich bij de politie konden melden.

Zelfmelders en tips
Op dit moment hebben er zich van de eerste 10 foto’s van verdachten er 9 gemeld. Van de tweede serie foto’s van 14 verdachten hebben zich er inmiddels 10 gemeld. Dus er blijven er vijf over die onbewerkt naar buiten zijn gebracht.
Tevens zijn er nog enkele tips binnengekomen over personen die door anderen zijn herkend. Deze tips worden nog nader onderzocht.

Dagvaarding
De verdachten die de afgelopen week en deze week zijn aangehouden zijn door het onderzoeksteam verhoord. Zij krijgen een dagvaarding.

Opsporing Verzocht
Op dinsdag 2 februari werden alle foto’s van verdachten die zich nog niet hebben gemeld herkenbaar getoond bij het programma Opsporing Verzocht. Dus herkent u zichzelf aan de hand van de beelden op politie.nl? Meldt u zich dan voor het maken van een afspraak. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u zich melden op een politiebureau of gebruik maken van het tipformulier.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 48,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: Live link=msg=1402831 date=1454087919
'Relschopper' Geldermalsen: 'Ik hield alleen maar een wandelstok omhoog'

http://www.youtube.com/watch?v=jPsX9L0OmC8
Omroep Gelderland

https://www.youtube.com/watch?v=kxBAqHi2PoI
Omroep Gelderland
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 48,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Citaat van: enrico1972 link=msg=1392636 date=1450430044
’ME bleef maar door slaan’

De rellen in Geldermalsen liepen afgelopen woensdagavond voor makelaar Saskia van Kessel (39) en haar vriend Sjors Nikkels (26) uit op een afschuwelijk drama. Het duo viel ten prooi aan extreem gewelddadig politieoptreden. Saskia ligt zwaargewond in het ziekenhuis. In een exclusief interview met De Telegraaf kijkt haar vriend terug op angstaanjagende momenten, pal voor hun voordeur.

Lees verder op: http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/nationaal/%E2%80%99me-bleef-maar-door-slaan%E2%80%99/ar-BBnGZgD?li=AAazPsO&ocid=wispr

Citaat van: Live link=msg=1392778 date=1450481439
Reactie politie incident Geldermalsen

Citaat van: Live link=msg=1392779 date=1450481587
OM onderzoekt neerslaan vrouw door ME in Geldermalsen

Citaat van: Live link=msg=1402055 date=1453811813
http://www.youtube.com/watch?v=85dK7Yc8jNg
Zo smijt agent Saskia op de grond
De Telegraaf
Gepubliceerd op 25 jan. 2016

Geen vervolging na aangifte tegen agent incident Geldermalsen

1 juli 2016 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland zal geen strafvervolging instellen naar aanleiding van een aangifte van een inwoonster van Geldermalsen tegen de politie. De vrouw deed aangifte na het optreden van de politie op 16 december 2015. Op deze avond vonden in Geldermalsen hevige rellen plaats in verband met de mogelijke komst van een AZC. Het OM is van oordeel dat het optreden van de agent tegen wie de aangifte is gericht, proportioneel was en merkt de agent daarom niet als verdachte aan.

De vrouw liep op 16 december met haar partner naar haar woning in het centrum van Geldermalsen. Op het moment dat zij op de hoek Marktplein/Rijksstraatweg komen, stuurt een aanhoudingseenheid van de politie mensen weg bij een café aan de Rijksstraatweg. Volgens aangeefster is zij door de politie op de grond geduwd en vervolgens met een knuppel op haar hoofd geslagen.

Om het politieoptreden te beoordelen, is uitgebreid onderzoek gedaan. Er werden camerabeelden bekeken en getuigen gehoord. Op camerabeelden is te zien dat het wegsturen van de mensen bij het café met gepaste dwang gebeurt. Ook tegen de partner van aangeefster wordt opgetreden, waarbij de man ten val komt. De aangeefster loopt vervolgens in de richting van de politie, ondanks waarschuwingen dat zij afstand moet houden. De vrouw krijgt vervolgens een duw en komt ten val. De agent tegen wie aangifte gedaan is, heft vervolgens zijn wapenstok omhoog, maar slaat niet. Op de beelden is te zien dat de agent de wapenstok omhoog brengt, maar vervolgens zonder te slaan weer naar beneden brengt.  Op de beelden is wel een slaande beweging te zien van een andere agent, deze slaande beweging lijkt de aangeefster niet te raken, wat ook in overeenstemming is met de verklaring van aangeefster.

De vrouw is na het incident in het ziekenhuis behandeld voor hersenletsel. Dit letsel heeft onmiskenbaar grote gevolgen gehad voor aangeefster. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit letsel pas later is opgetreden. Een verband tussen de val en het letsel is niet in voldoende mate vast te stellen.

Het Openbaar Ministerie concludeert dat de agent met de duw tegen het bovenlichaam van de vrouw het minst ingrijpende middel heeft toegepast. Ook was de duw proportioneel, gezien de omstandigheden die avond in Geldermalsen en het gedrag van de vrouw.

De aangeefster is van het besluit van het Openbaar Ministerie in kennis gesteld en kan tegen deze beslissing beroep aantekenen via een artikel 12 Wetboek van Strafvordering-procedure bij het Gerechtshof.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

 • Senior gebruiker
 • ****
 • Berichten: 48,004
 • pay it forward
  • Hulpverleningsforum
Reactie #193 Gepost op: 15 februari 2018, 11:52:21

Omroep Gelderland
Samen sterk in de hulpverlening!